Ammatillinen kuntoutusselvitys

Työ- ja toimintakyvyn kokonaiskuvan laadintaan

Ammatillinen kuntoutusselvitys

Ammatillisen kuntoutusselvityksen tarkoituksena on muodostaa kokonaiskuva fyysisestä ja psyykkisestä työ- ja toimintakyvystäsi sekä sosiaalisesta ja ammatillisesta tilanteestasi moniammatillisen työryhmän avulla. Sinulle laaditaan selvityksen aikana kuntoutussuunnitelma yksilöllisten tavoitteidesi mukaan. Suunnitelman tavoitteena voi olla esimerkiksi palaaminen takaisin työelämään. Tarvittaessa teemme verkostotyötä suunnitelman toteutumisen kannalta tärkeiden tahojen kanssa. 

Ammatillinen kuntoutuselvitys voidaan toteuttaa kokonaan läsnäkuntoutuksena tai etäkuntoutuksena tai näiden yhdistelmänä.

Tietoa palvelusta

person  Kenelle palvelu sopii?


Ammatillinen kuntoutusselvitys sopii työikäisille henkilöille, joiden työ- tai opiskelukyky sekä ansiomahdollisuudet ovat heikentyneet terveydellisistä tai muista vastaavista syistä. Kuntoutusselvityksessä arvioidaan myös mahdollinen tarve ammatilliseen ja lääkinnällisen kuntoutukseen.

question-circle  Miten hakeutua palvelun pariin?

Ota yhteyttä meihin Livessä, neuvomme mielellämme sinua hakemisessa ja hakemuksen laatimisessa!

Ammatillinen kuntoutusselvitys on Kelan tukemaa ja kustantamaa ammatillista kuntoutusta, eli varsinainen hakeutuminen tapahtuu Kelan kautta. Hakemuksen (KU101) liitteenä tulee olla lääkärin B-lausunto.

building-line  Iisalmi

Satamakatu 11
74100 Iisalmi

building-line  Kotka

Suursaarenkatu
348100 Kotka

building-line  Helsinki

Käenkuja 1 B
00500 Helsinki

building-line  Joensuu

Nepenmäenkatu 2
80200 Joensuu

book  Palvelun kesto

Ammatillinen kuntoutusselvitys kestää 2 – 13 arkipäivää ja se voidaan toteuttaa tarvittaessa useassa jaksossa. Selvityksen jatkona on 1 – 3 seurantapäivää.

briefcase  Toteutus

Ammatillinen kuntoutusselvitys sisältää eri ammattiryhmien henkilökohtaisia tapaamisia sekä keskusteluryhmiä ja toiminnallisia ryhmiä.

Työryhmään kuuluvat lääkäri, psykologi, sosiaalialan asiantuntija, työhönvalmentaja sekä fysioterapeutti.

Yhteystiedot

 

Virpi Kekäle

Palvelupäällikkö
Helsinki ja Kotka


phone 040 663 3567

envelope-line etunimi.sukunimi@inlive.fi

 

Jonna Heimonen

Palvelupäällikkö
Iisalmi


phone 040 136 1544

envelope-line etunimi.sukunimi@inlive.fi

 

Marjukka Mustonen

Palvelupäällikkö
Joensuu


phone 040 136 0702

envelope-line etunimi.sukunimi@inlive.fi

Liven palvelupiste

Liven Palvelupiste on yksilöasiakkaille suunnattu palvelu, joka auttaa sinua löytämään suunnan ja seuraavan askeleen eteenpäin elämässä. Tavoitteesi voi olla opiskelu- tai työpaikan löytäminen, työkykyiseksi kuntoutuminen, päivärytmin harjoittelu tai suomalaiseen työelämään tutustuminen sekä kielen ja kulttuurin opiskelu.

 

Ota yhteyttä