Kuntouttava työtoiminta

   Kokeile työtä työelämä­ympäristöissämme

   Kuntouttava työtoiminta

   Kuntouttava työtoiminta ohjaa kohti työelämää parantamalla asiakkaan parantamalla toimintakykyä, elämänhallintaa ja työelämävalmiuksia. Tavoitteena on työllistyminen, hakeutuminen koulutukseen tai muiden työllistymistä edistävien palveluiden pariin. Jatkopolun suunnitteluun asiakas saa sosiaaliohjaajan ja työhönvalmentajan tuen.

   Käytännönläheisissä työelämäympäristöissämme asiakkaat pääsevät kokeilemaan itselleen sopivaa alaa aitojen työtehtävien parissa työvalmentajan tai työnohjaajan tukemana.

   Työtehtävät soveltuvat kaikille kiinnostuneille, sillä niissä huomioidaan henkilökohtaisesti aikaisempi työkokemus ja ammatillinen koulutus. Erityistä osaamista ei vaadita, aito kiinnostus riittää.

   Suorita ammatillisen tutkinnon osia
   Työtoiminnoissa on mahdollisuus saada valmiuksia myös eri ammatillisten tutkinnon osien suorittamiseen.

   Kielipainotteinen kuntouttava ryhmätoiminta

   Maahanmuuttajille suunnatussa ryhmätoiminnassa tuetaan arjen rytmittymistä, tunnistetaan työelämävalmiuksia sekä vahvistetaan suomalaiseen yhteiskuntaan kuuluvuuden tunnetta. 

   Lisätietoa kielipainotteisesta kuntouttavasta työtoiminnasta sekä alkavat ryhmät löydät tästä linkistä.

   Kuntouttava työtoiminta hybriditoteutuksena

   Palvelu voidaan toteuttaa myös hybridimuotoisena, eli osa palvelusta tehdään läsnä toimipaikassa, osa kotoa käsin etänä.

   Lue lisää tästä linkistä.

   Päihdekuntoutus osana kuntouttava työtoimintaa

   Leppävaarassa kuntouttavaan työtoimintaan on mahdollista sisällyttää myös päihdekuntoutusta, jossa yhdistetään vertaistuki, toipumisen tuki ja yksilöllinen työhönvalmennus. Osana kuntouttavaa työtoimintaa toteutettava päihdekuntoutus sopii kuntoutujille, joilla on päihdeongelma ja joiden tavoitteena on sairauden haltuunotto ja toipuminen. 

   Lue lisää tästä linkistä.

   Tietoa palvelusta

   person  Kenelle palvelu sopii?

   Kuntouttava työtoiminta on suunnattu alle 60-vuotiaille henkilöille, joiden työttömyys on pitkittynyt. Se on hyvinvointialueen järjestämää ja Liven toteuttamaa toimintaa, joka tähtää työelämään siirtymiseen.

   RAJOITUKSET:
   Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue: Vain aikuisille yli 30-vuotiaille

   question-circle  Miten hakeutua palvelun pariin?

   Helsinki, Iisalmi, Kuopio: Työllisyyspalveluiden tai oman sosiaaliaseman ohjaamana.

   Espoo, Porvoo: Työllisyyspalveluiden ohjaamana.

   Keusote: Työllisyyspalveluiden sosiaaliohjauksen ohjaamana.

   book  Palvelun kesto

   Kuntouttavan työtoiminnan jakson pituus on 3–24 kuukautta (paikkakuntakohtainen kesto), jonka aikana työelämäympäristöihin osallistutaan 3–4 päivänä viikossa.

   building-line  Yhteystiedot

   Leppävaaran ja Pasilan toimipaikat
   (Helsinki, Espoo, Porvoo, Keusote):

   Satu Vienola, p. 040 621 1918

   Iisalmi:
   Jonna Heimonen, p. 040 136 1544

   Kuopio:
   Anne-Mari Korkiakoski, p. 040 776 7365

   Martin Enkenberg joi työpaikan, asunnon ja menetti hyvät ystävänsä - kuntouttavasta työtoiminnasta löytyi polku kohti uutta elämää
   2 min read

   Martin Enkenberg joi työpaikan, asunnon ja menetti hyvät ystävänsä - kuntouttavasta työtoiminnasta löytyi polku kohti uutta elämää

   Martin Enkenberg teki aamulla pyykkikierroksen Liven pesupalveluista ja jatkaa myöhemmin Goodwill Pasilassa tavaroiden...

   Liven palvelupiste

   Haluatko tietoa Liven tarjoamista koulutuksista, valmennuksista ja muista palveluista? Liven Palvelupisteeltä saat ohjausta ja neuvontaa sopivan jatkopolun löytämiseen. Tavoitteesi voi olla vaikkapa opiskelupaikan löytäminen, työkykyiseksi kuntoutuminen, päivärytmin harjoittelu tai suomalaiseen työelämään tutustuminen. Etsitpä sopivaa vaihtoehtoa itsellesi, asiakkaallesi tai läheisellesi – ota rohkeasti yhteyttä!

    

   Ota yhteyttä