Päihdekuntoutus

   Kuntouttavaan työtoimintaan tai
   opintoihin valmennusjakson kautta

   Päihdekuntoutus

   Live järjestää kuntouttavaa työtoimintaa, joka sisältää kuukauden valmennusjakson. Valmennusjaksolla annetaan tietoa päihdesairaudesta, sen haltuunotosta ja toipumisesta. Valmennusjaksolla yhdistetään vertaistuki, toipumisen tuki ja yksilöllinen työhönvalmennus.

   Päämääränä on saada päihdeongelmaa haltuun ennen työtoiminnan alkua, joka kestää vähintään kaksi kuukautta valmennusjakson jälkeen. Valmennusjaksolta tai sen jälkeiseltä kuntouttavasta työtoiminnasta on mahdollisuus ohjautua myös ammatillisiin opintoihin tai työelämään.

   Tietoa palvelusta

   person  Kenelle palvelu sopii?

   Henkilöille, joilla on ongelmia päihteiden käytön kanssa.

   book  Palvelun kesto

   • Osallistujille tehdään kuntouttavan työtoiminnan sopimus kolmeksi kuukaudeksi. Tästä ajasta 1 kk on päihdevalmennusjaksoa ja kaksi kuukautta kuntouttavaa työtoimintaa.

   • Toiminta on neljänä päivänä viikossa ma–to. Neljä tuntia päivässä klo 9.00–13.00.

   building-line  Toimipaikka

   Toiminta järjestetään Leppävaarassa
   Liven tiloissa osoitteessa
   Kiannonkatu 1, 02650 Espoo.

   question-circle  Sisältö

   • Osallistujille maksetaan jaksolta työttömyyskorvaus sekä 9 € kulukorvaus läsnäolopäiviltä. Lisäksi osallistujille annetaan käyttöön HSL:n matkakortti.

   • Valmennusjakson päivät alkavat joka päivä ryhmätapaamisella klo 9–10. (> vertaistuki).

   • Tauon jälkeen keskustelevia teemaluentoja päihteiden käytöstä, sairauden rakenteesta ja
    toipumisen mahdollistavista tekijöistä (> psykoedukaatio).

   • Työelämään siirtyminen ja siinä pysyminen, keskustellaan ryhmissä ja tarvittaessa yksilötapaamisissa (> työhönvalmennus)

   • Valmennusjakson jälkeen toiminta jatkuu kuntouttavana työtoimintana Live palveluiden työryhmissä kaksi kuukautta tai enemmän. Ryhmiä ovat: kiinteistöpalvelut, logistiikkapalvelut, fillaripaja, ravintola- ja kahvilapalvelut, kokoonpano ja pakkaus, toimitila- ja tekstiilihuoltopalvelut sekä Goodwill -kierrätysmyymälä.

   • Asiakas saa tänä aikana työhönvalmentajan tuen mahdollisiin opintoihin tai palkkatyöhön siirtymiselle.

   • Ohjautuminen palveluun tapahtuu työllisyyspalveluiden omavalmentajan kautta.

   Yhteystiedot

    

   Marko Pajunen


   phone 044 588 1887

   envelope-line etunimi.sukunimi@inlive.fi

    

   Liven palvelupiste

   Haluatko tietoa Liven tarjoamista koulutuksista, valmennuksista ja muista palveluista? Liven Palvelupisteeltä saat ohjausta ja neuvontaa sopivan jatkopolun löytämiseen. Tavoitteesi voi olla vaikkapa opiskelupaikan löytäminen, työkykyiseksi kuntoutuminen, päivärytmin harjoittelu tai suomalaiseen työelämään tutustuminen. Etsitpä sopivaa vaihtoehtoa itsellesi, asiakkaallesi tai läheisellesi – ota rohkeasti yhteyttä!

    

   Ota yhteyttä