Usein kysyttyä koronasta (päivitetty 11.1.2022 klo 11.00). Lue lisää

TEAK-kuntoutus

Työhönvalmentajan tukea sopivan alan valintaan

 

 

Työllistymistä edistävä ammatillinen kuntoutus

Kelan työllistymistä edistävä ammatillinen kuntoutus tarjoaa henkilökohtaisen työhönvalmentajan tuen sopivan työtehtävän, ammatti- tai opiskelualan valintaan. Kuntoutus muokkautuu henkilökohtaisten tavoitteidesi mukaan ja se toteutetaan pääosin yksilöllisesti, mutta tarvittaessa sinulla on mahdollisuus osallistua myös ryhmävalmennukseen. Kuntoutuksessa on kolme linjaa, joista voit valita sopivan vaihtoehdon yhteistyössä Kelan kanssa.

Tietoa palvelusta

person  Kenelle palvelu sopii?

Henkilöille, jotka tarvitsevat terveydellisten tai muiden vastaavien syiden vuoksi työhönvalmentajan tukea työllistymiseen tai sopivan työn tai opiskelupaikan valintaan.

question-circle  Miten hakeutua palvelun pariin?

Työllistymistä edistävään kuntoutukseen hakeudutaan Kelan kautta.  Täytä Kelan ammatillinen kuntoutushakemus (KU101) ja toimita hakemus liitteineen Kelaan. Hakemuksen liitteenä tulee olla B-lääkärinlausunto.

Ota meihin Livessä yhteyttä, autamme sinua mielellämme hakemisessa!

book  Palvelun kesto

Työkokeilu: enintään 60 päivää

Työhönvalmennus: 60 – 180 päivää

Työkokeilu ja työhönvalmennus: 120 – 240 päivää.

Kuntoutuspäivien pituus ja määrä viikossa sovitaan yksilöllisesti tilanteesi mukaan.

building-line  Toimipaikka

Tenholantien toimipaikka

briefcase  Toteutus ja palvelulinjat

1.Työkokeilu

Työkokeilussa kokeilet työntekoa valitsemallasi työpaikalla ja saat samalla ohjausta ja tukea työhönvalmentajalta. Sinulle laaditaan myös selkeä urasuunnitelma ja työkokeilun jälkeen voit tarvittaessa hakeutua työhönvalmennukseen. Työkokeilu sopii erityisen hyvin henkilöille, jotka haluavat selkeyttää suunnitelmiaan tulevaisuuden ammatti- tai opiskeluvalinnan suhteen.

2. Työhönvalmennus

Työhönvalmennuksen tavoitteena on löytää sinulle työpaikka ja kerryttää työkokemustasi. Valmentajat auttavat tarvittaessa selvittämään myös yrittäjyyteen ja ammatinharjoittamiseen liittyviä asioita. Työhönvalmennus sopii henkilöille, jotka hyötyvät tehostetusta tuesta tukea työpaikan etsimiseen ja mahdolliseen työnmuotoiluun.

3. Työkokeilun ja työhönvalmennuksen yhdistelmä

Työkokeilu ja työhönvalmennus voidaan yhdistää, jos tarvitset työhönvalmentajan intensiivistä tukea. Tarkoituksena on selkeyttää ammatillisia tavoitteitasi, kartuttaa työkokemustasi ja laatia sinulle kohdentunut urasuunnitelma. Tarvittaessa työhönvalmentaja voi auttaa muotoilemaan työnkuvaasi sopivammaksi tai etsiä työkykyysi soveltuvia aloja. 

Yhteystiedot

 

Tarja Pasanen

Palvelupäällikkö


phone 040 5757442

envelope-line etunimi.sukunimi@inlive.fi

Liven palvelupiste

Liven Palvelupiste on yksilöasiakkaille suunnattu palvelu, joka auttaa sinua löytämään suunnan ja seuraavan askeleen eteenpäin elämässä. Tavoitteesi voi olla opiskelu- tai työpaikan löytäminen, työkykyiseksi kuntoutuminen, päivärytmin harjoittelu tai suomalaiseen työelämään tutustuminen sekä kielen ja kulttuurin opiskelu.

 

Ota yhteyttä