TEAK-kuntoutus

   Työhönvalmentajan tukea sopivan alan valintaan

    

    

   Työllistymistä edistävä ammatillinen kuntoutus

   Kelan työllistymistä edistävä ammatillinen kuntoutus tarjoaa henkilökohtaisen työhönvalmentajan tuen sopivan työtehtävän, ammatti- tai opiskelualan valintaan. Kuntoutus muokkautuu henkilökohtaisten tavoitteidesi mukaan ja se toteutetaan pääosin yksilöllisesti, mutta tarvittaessa sinulla on mahdollisuus osallistua myös ryhmävalmennukseen. Kuntoutuksessa on kolme linjaa, joista voit valita sopivan vaihtoehdon yhteistyössä Kelan kanssa.

   Tietoa palvelusta

   person  Kenelle palvelu sopii?

   Henkilöille, jotka tarvitsevat terveydellisten tai muiden vastaavien syiden vuoksi työhönvalmentajan tukea työllistymiseen tai sopivan työn tai opiskelupaikan valintaan.

   question-circle  Miten hakeutua palvelun pariin?

   Työllistymistä edistävään kuntoutukseen hakeudutaan Kelan kautta.  Täytä Kelan ammatillinen kuntoutushakemus (KU101) ja toimita hakemus liitteineen Kelaan. Hakemuksen liitteenä tulee olla B-lääkärinlausunto.

   Ota meihin Livessä yhteyttä, autamme sinua mielellämme hakemisessa!

   book  Palvelun kesto

   Työkokeilu: enintään 60 päivää

   Työhönvalmennus: 60 – 180 päivää

   Työkokeilu ja työhönvalmennus: 120 – 240 päivää.

   Kuntoutuspäivien pituus ja määrä viikossa sovitaan yksilöllisesti tilanteesi mukaan.

   building-line  Toimipaikka

   Sörnäisten toimipaikka
   Käenkuja 1 B
   00500 Helsinki

   Lahden toimipaikka
   Vuorikatu 35
   15110 Lahti

   briefcase  Toteutus ja palvelulinjat

   1.Työkokeilu

   Työkokeilussa kokeilet työntekoa valitsemallasi työpaikalla ja saat samalla ohjausta ja tukea työhönvalmentajalta. Sinulle laaditaan myös selkeä urasuunnitelma ja työkokeilun jälkeen voit tarvittaessa hakeutua työhönvalmennukseen. Työkokeilu sopii erityisen hyvin henkilöille, jotka haluavat selkeyttää suunnitelmiaan tulevaisuuden ammatti- tai opiskeluvalinnan suhteen.

   2. Työhönvalmennus

   Työhönvalmennuksen tavoitteena on löytää sinulle työpaikka ja kerryttää työkokemustasi. Valmentajat auttavat tarvittaessa selvittämään myös yrittäjyyteen ja ammatinharjoittamiseen liittyviä asioita. Työhönvalmennus sopii henkilöille, jotka hyötyvät tehostetusta tuesta tukea työpaikan etsimiseen ja mahdolliseen työnmuotoiluun.

   3. Työkokeilun ja työhönvalmennuksen yhdistelmä

   Työkokeilu ja työhönvalmennus voidaan yhdistää, jos tarvitset työhönvalmentajan intensiivistä tukea. Tarkoituksena on selkeyttää ammatillisia tavoitteitasi, kartuttaa työkokemustasi ja laatia sinulle kohdentunut urasuunnitelma. Tarvittaessa työhönvalmentaja voi auttaa muotoilemaan työnkuvaasi sopivammaksi tai etsiä työkykyysi soveltuvia aloja. 

   Yhteystiedot

    

   Virpi Kekäle

   Sörnäisten toimipaikka


   phone 040 663 3567

   envelope-line etunimi.sukunimi@inlive.fi

    

   Jenni Sachs

   Lahden toimipaikka


   phone 040 655 0882

   envelope-line etunimi.sukunimi@inlive.fi

   Liven palvelupiste

   Haluatko tietoa Liven tarjoamista koulutuksista, valmennuksista ja muista palveluista? Liven Palvelupisteeltä saat ohjausta ja neuvontaa sopivan jatkopolun löytämiseen. Tavoitteesi voi olla vaikkapa opiskelupaikan löytäminen, työkykyiseksi kuntoutuminen, päivärytmin harjoittelu tai suomalaiseen työelämään tutustuminen. Etsitpä sopivaa vaihtoehtoa itsellesi, asiakkaallesi tai läheisellesi – ota rohkeasti yhteyttä!

    

   Ota yhteyttä