TEAK-kuntoutus

   Työhönvalmentajan tukea sopivan alan valintaan

    

    

   TEAK - työllistymistä edistävä ammatillinen kuntoutus

   Kelan työllistymistä edistävä ammatillinen kuntoutus tarjoaa henkilökohtaisen työhönvalmentajan tuen sopivan työtehtävän, ammatti- tai opiskelualan valintaan. Kuntoutus muokkautuu henkilökohtaisten tavoitteidesi mukaan ja se toteutetaan pääosin yksilöllisesti, mutta tarvittaessa sinulla on mahdollisuus osallistua myös ryhmävalmennukseen. Kuntoutuksessa on kolme linjaa, joista voit valita sopivan vaihtoehdon yhteistyössä Kelan kanssa.

   TEAK-kuntoutus - näin se toimii

   Kenelle?
   Henkilöille, jotka tarvitsevat terveydellisten tai muiden vastaavien syiden vuoksi työhönvalmentajan tukea työllistymiseen tai sopivan työn tai opiskelupaikan valintaan.

   Tavoitteet
   Työelämään tai opiskelemaan siirtyminen, töihin tai opiskelujen pariin palaaminen ja/tai niissä jatkaminen, soveltuvien ammatin tai työtehtävien löytäminen

   Tuki ja ohjaus
   Työhönvalmentajan tuki ja ohjaus, henkilökohtaisen  urasuunnitelman luominen

   Menetelmät
   Itsenäinen ohjattu työskentely, ryhmätyöskentely, lähi- ja etätyöskentely. Kuntoutuspäivien pituus ja määrä /viikko sovitaan yksilöllisesti tilanteesi mukaan.

    

   1. Työkokeilu

   Työkokeilussa kokeilet työntekoa valitsemallasi työpaikalla ja saat samalla ohjausta ja tukea työhönvalmentajalta. Sinulle laaditaan selkeä urasuunnitelma ja työkokeilun jälkeen voit tarvittaessa hakeutua työhönvalmennukseen. Työkokeilu sopii erityisesti henkilöille, jotka haluavat selkeyttää suunnitelmiaan tulevaisuuden ammatti- tai opiskeluvalinnan suhteen. Kesto enintään 60 päivää.

   2. Työhönvalmennus

   Työhönvalmennuksen tavoitteena on löytää sinulle työpaikka ja kerryttää työkokemustasi. Valmentajat auttavat tarvittaessa selvittämään myös yrittäjyyteen ja ammatinharjoittamiseen liittyviä asioita. Työhönvalmennus sopii henkilöille, jotka hyötyvät tehostetusta tuesta tukea työpaikan etsimiseen ja mahdolliseen työnmuotoiluun. Kesto 60-180 päivää.

   3. Työkokeilun ja työhönvalmennuksen yhdistelmä

   Työkokeilu ja työhönvalmennus voidaan yhdistää, jos tarvitset työhönvalmentajan intensiivistä tukea. Tarkoituksena on selkeyttää ammatillisia tavoitteitasi, kartuttaa työkokemustasi ja laatia sinulle kohdentunut urasuunnitelma. Tarvittaessa työhönvalmentaja voi auttaa muotoilemaan työnkuvaasi sopivammaksi tai etsiä työkykyysi soveltuvia aloja.  Kesto 120-240 päivää.

   Hakeutuminen TEAK-kuntoutukseen

   Työllistymistä edistävään kuntoutukseen hakeudutaan Kelan kautta.  Täytä Kelan ammatillinen kuntoutushakemus (KU101) ja toimita hakemus liitteineen Kelaan. Hakemuksen liitteenä tulee olla B-lääkärinlausunto.

   Ota meihin Livessä yhteyttä, autamme sinua mielellämme hakemisessa!

   building-line  Toimipaikat Eteläinen

   Helsinki, Käenkuja 1 B, 00500 Helsinki
   Lahti, Vuorikatu 35, 15110 Lahti

   building-line  Toimipaikat Läntinen

   Turku, Ratapihankatu 53 C, 20100 Turku

   building-line  Toimipaikat Itäinen

   Kuopio, Itkonniemenkatu 9, 70500 Kuopio