1 min read

   Goodwill Pasila on mukana järjestämässä yhtä Suomen suurimmista avointen ovien tempauksista

   Featured Image

   Live-säätiön Goodwill Pasila -kierrätysmyymälä on mukana Suomalaisen Työn Liiton järjestämässä Tervetuloa meille -tempauksessa, joka järjestetään lokakuun ensimmäisellä viikolla 3.-9.10.2022. Tavoitteena on avata ovet yrityksiin sekä yhteisöihin ja kertoa suomalaisesta monipuolisesta osaamisesta.

   Goodwill Pasila on Helsingissä Kuortaneenkadulla toimiva kierrätysmyymälä. Goodwill-kierrätysmyymälät ovat myös valmennuspaikkoja, jotka tarjoavat paikallisille työnhakijoille kuntouttavaa työtoimintaa ja palkkatukityötä sekä työssäoppimispaikkoja aidoissa työympäristössä. Tavoitteena on, että valmentautuja kasvattaa työ- ja yksilövalmentajien tuella osaamistaan ja valmiuksiaan avoimille työmarkkinoille siirtymistä varten. Näin Goodwillin avulla sekä ihmisten että tavaroiden tarinat saavat jatkoa. Liikkeessä työskentelee tällä hetkellä noin 26 työntekijää yksilöllisillä, räätälöidyillä määräaikaisilla sopimuksilla ja kolme vakituista työntekijää.

   - Goodwill Pasila on Live-säätiön yksi työelämäympäristö ja meidän missionamme on löytää yksilöllisiä ratkaisuja kuntouttavan työtoiminnan ja kuntakokeilun asiakkaille, pitkäaikaistyöttömille sekä maahanmuuttajille. Pyrimme palvelemaan ensisijaisesti kuntoutujia, joille työelämään palaaminen tai siirtyminen vaatii räätälöityä palvelua, mutta olemme toimintamme aikana pystyneet tarjoamaan lisäksi muutamia työkokeilupaikkoja niitä tarvitseville. Lisäksi tarjoamme opiskelijoille harjoittelu- sekä näyttöpaikkoja aidoissa työelämäympäristöissä. Moninainen työyhteisömme on toiminut turvallisena ja kiusaamisvapaana työpaikkana yhteiskuntamme haavoittuvimmille ja samalla näkymättömimmille jäsenille. Me haluamme olla luomassa työpaikkoja ja uusia urapolkuja täsmäosaajille, kertoo Goodwill Pasilan palvelupäällikkö Katariina Melvas.

   Lahjoitustavaran myynnistä saatu tuotto käytetään paikallisen työllistämistoiminnan ja erilaisten valmennus- ja koulutusohjelmien ylläpitämiseen sekä kehittämiseen. Live-säätiö vastaa pääkaupunkiseudun Goodwill-lahjoituspisteistä ja kierrätysmyymälästä. Myymälä on avoinna ma-pe klo 9-18 ja la 10-15 osoitteessa Kuortaneenkatu 13.

   Suomen suurin avointen ovien viikko järjestettiin edellisen kerran vuonna 2019

   - Koronapandemian vuoksi Tervetuloa meille -viikkoa ei ole pystytty järjestämään kolmeen vuoteen, ja nyt kun se jälleen on mahdollista, ovat yritykset lähteneet innolla mukaan tapahtumaviikkoon. Yritykset haluavat selvästi tavata asiakkaitaan ja kertoa toiminnastaan, sanoo Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja Tero Lausala.

   Suomalaisen Työn Liitto tutkii säännöllisesti suomalaisten kulutustottumuksia sekä arvoja ja asenteita. Taloustutkimuksen elokuussa 2022 toteuttamassa selvityksessä haastateltiin yli 1500 suomalaista. Siinä kävi ilmi, että jopa 87 prosenttia suomalaisista pitää tärkeänä sitä, että yritykset viestivät avoimesti niiden työllistävästä vaikutuksesta.

   - Ilmastonmuutoksen ja hintojen kallistumisen ohella vahvempi halu tukea kotimaista työllisyyttä ja teollisuutta korostuu kulutusmuutokseen vaikuttavana tekijänä, kertoo Lausala.

   Tervetuloa meille -viikon tapahtumakalenteriin on koottu kaikki viikon aikana järjestettävät avointen ovien tapahtumat. Tapahtumia järjestää noin 100 yritystä ympäri Suomen 3.-9.10.2022 välisenä aikana.

   "Selkosuomella, kiitos" - Bobaker Agseibatille oli tärkeää oppia suomen kieltä päästäkseen kiinni työelämään

   Selkosuomella, kiitos, Bobaker Agseibat pyytää hymyillen, kun olemme aloittamassa pienimuotoista juttutuokioita Teamsin...

   Työ-SIB -valmennus vei asiantuntijaksi finanssimaailmaan

   Työttömäksi jääminen pitkän työuran jälkeen voi olla raju kolaus. Uusi tilanne sekoittaa isolla kauhalla koko...

   TUVA-koulutuksen tavoitteena on kehittää ja selkeyttää nuoren opiskeluvalmiuksia

   Luka Kainulaisella on nyt takanaan kolme kuukautta TUVA-koulutusta Ammattiopisto Livessä. TUVA-koulutuksen tavoitteena...