2 min read

   “Kannattaa hakee tänne opiskelee ja ainaki kokeilla, et minkälainen mesta tää on”

   Featured Image

   Ammattiopisto Liven Leppävaaran toimipaikassa on avoimien ovien tapahtuma juuri avautumassa vierailijoille, ja paikalle odotetaan satoja kiinnostuneita päivän aikana. Tutorit ovat kokoontuneet yhteen ja saaneet viime hetken ohjeet ja aikataulutuksen päivän kulkuun. Heidän tehtävänään on opastaa vierailijoita Liven kampuksella eri osaamisaloille ja esitellä myös muita oppilaitoksen yhteisiä tiloja. Ohjeistuksen jälkeen on pieni hetki aikaa jutella opiskelusta Livessä, ennen kuin opastustehtävät alkavat.

   Tutoreista paikalla olivat Malory ja Anniina. He muistavat varsin hyvin, miltä opiskelijoista tuntuu uuden edessä. Nuorille opiskelijoille kaverit ovat tärkeitä ja niitä heidän mukaan varmasti löytyy heti ensimetreiltä lähtien.

   - Joo tosiaan, täällä opiskelut lähtevät tosi helposti käyntiin ja täältä löytää paljon uusia kavereita. Kaikki ottaa mukaan tosi hyvin ja avoimesti. Myös opettajat ja ohjaajat ovat todella mukavia ja ottavat porukkaan hyvin mukaan ja itse tykkään ainakin tästä koulusta tosi paljon just sen takia, että kaikki hyväksyy kaikki. Classic- ja Asuntolatutorina toimiva Anniina jatkaa.

   Yhteisöllisyys antaa tukea ja turvallisuuden tunnetta opiskelijoille

   - Ja kyllä mä itekin ainakin ekaksi aika paljon jännitin. Mutta kun pääsin tänne opiskelee, niin sitten mä oikeesti tiesin, että jännitys on turhaa. Vaikka on uus paikka niin pitäiski olla vaan sosiaalinen eikä pelätä mitää, ja menee vaan rohkeasti. Opiskelu on oikein kivaa ja sujuvaa ja jos tarvii apuu, niin aina voi kysellä, opettajat ja ohjaajat kyllä auttaa mieluusti, Malory kertoo hymyillen.

   - Opettajat kuuntelee tosi hyvin ja auttaa tosi paljon. Ja täällä on sellanen rento meininki ja jos vaikka tarvitsee taukoja niin voi sanoo opettajalle, että hei nyt mä tarviin tauon, että voisin pitää vaikka 10 minuuttia, niin opettaja voi sanoo siihen, että joo ole hyvä. Täällä kuunnellaan tosi hyvin, että mitä mieltä sä oot ja jos kiusataan niin opettaja auttaa siinäkin tosi hyvin, sanoo Anniina.

   Anniina ymmärtää hyvin, että jännitys on osa uutta elämänvaihetta.

   - Muakin jännitti aluksi tosi paljon, kun oli uusi paikka, uudet ihmiset ja uusi ympäristö. Jännitti ihan hirveästi, mutta sitä kun pääsi siihen piiriin mukaan niin sitten se jännitys lähti. Kun sai uusia kavereita niin jännitys lähti pois, kun muutkin oli tullut sitten samaan aikaan kouluun. Oli mukava tulla kouluun sitten sen jälkeen aina. Eli ei tartte jännittää ollenkaan, Anniina vakuuttaa.

   Livellä on oma asuntola ja monipuolista vapaa-ajan toimintaa

   Liven asuntolassa asuminen on maksutonta. Asuntola on tarkoitettu ensisijaisesti pääkaupunkiseudun ulkopuolella asuville opiskelijoille, mutta myös pääkaupunkiseudulla asuvat opiskelijat voivat hakea asuntolapaikkaa. Liven vapaa-ajantoiminta on opiskelijalähtöistä, monipuolista ja vaihtelee toimipaikkakohtaisesti. Vapaa-ajan toimintaa järjestetään Leppävaaran ja Metsälän toimipaikoissa sekä asuntolassa.

   Malory lisää, että oppilaitoksessa on myös vapaa-ajan toimintaa.

   - Mä oon ite kokeillut niitä ja aika kivalta nää tuntuu ja tuolta löytyy myös aika paljon kavereita. Asuntolassa just näitä vapareita riittää, siel on bilishuone, jossa on pelattu kavereitten kaa ja puhuttu ja nauretettu ja kaikkee just tuollasta ja vaihdettu kuulumiset.

   - Joo mäkin oon näitä asuntolan vapaa-ajan tiloja käyttänyt. Ja täällä on myös kuntosali, jota voi käyttää vapaa-ajalla koulun jälkeen aina tiettyinä päivinä, kun kuntosali on auki. Salille voi mennä sitten oppituntien jälkeen treenaamaan jos kiinnostaa. Lisäksi on kaikkea muutakin ihanaa vapaa-ajan tilaa ja järjestetään myös retkiä tosi paljon, niihin kannattaa aina kanssa osallistua, jos kiinnostaa ja se on todella kivaa puuhaa, kun saa olla erilaisten ihmisten kanssa. Mä tykkään erilaisista ihmisistä, koska mä oon erilainen, niin se ihmisten kanssa oleminen on paljon kivempaa kuin mitä se itse tekeminen on, selvittää Anniina.

   Ammattiopisto Livessä saa olla oma itsensä.

   - Täällä sä saat olla oma ittes ja ei tarvii piilottaa sitä erilaisuutta. Mun mielestä täällä se on just plussaa, että saa olla just niin erilainen, kun vaan haluaa. Kaikki täällä on erilaisia. Täällä on tuplasti erilaisia ja täällä hyväksytään se erilaisuus ainakin mun mielestä ja sen takia kannattaa hakea tänne, Anniina komppaa.

   Tutustu koulutustarjontaamme täällä!

   Blogi: Lapsille ja nuorille tulee puhua seksuaalisuudesta selkeästi

   Seksuaalisuuden puheeksi ottaminen ja seksuaalikasvatus voi yhä tänä päivänä olla haastavaa. Erityistä tukea...

   Helsingin Messukeskuksen ja Ammattiopisto Liven yhteistyö harjaannuttaa opiskelijoita työelämään

   Helsingin Messukeskus tarjoaa ainutlaatuisen oppimisympäristön Ammattiopisto Liven opiskelijoille. Kuluvana keväänä...

   Blogi: Syrjivätkö työnantajat lähellä eläkeikää olevia työnhakijoita työnhakuprosesseissa?

   Työelämän kuuma aihe on ollut viime vuosikymmenenä ikään liittyvät kysymykset, ja se, syrjiikö työnantajat lähellä...