Kokkiopiskelijat Sarita Nyman ja Kiira Rajaharju voittivat kultaa TaitajaPLUS-kilpailuista

Featured Image

Ammattiopisto Liven kokkiopiskelijoilla Sarita Nymanilla ja Kiira Rajaharjulla oli syytä hymyyn, kun he pääsivät ripustamaan kultamitalit kaulaansa TaitajaPLUS –kilpailuiden päätteeksi Porin West Areenalla. 

Tapahtuma sisälsi kiperiä tehtäviä ja toisaalta yllättäviä käänteitä, jotka alkoivat jo ennen matkaa länsirannikolle. Saritan pari joutui jättäytymään pois sunnuntaina ja päivän varoitusajalla Kiira lupautui korvaajaksi.

- Kiira oli alkuun aika paniikissa, kun hän ei kerennyt harjoittelemaan kisatehtäviä varten. Kannustin Kiiraa, että kyllä me tämä hoidetaan. Riittää, että yritämme parhaamme, Sarita kertoo.

Alkumatkan haasteista huolimatta kokkiopiskelijat aloittivat ensimmäisen ruoanlaittotehtävänsä keskiviikkona. Parivaljakko valmisti muun muassa ratatouillea pienellä twistillä, tomaattifocaccia ja hävikkiruoasta munakkaan. Tuomaristo kiitteli ruoan makua vaikkakin erimielisyyksiä syntyi ratatouillen valmistustavoista. Nämä kuitenkin oikaistiin sääntökirjaa tarkastelemalla eikä pistemenetyksiä syntynyt. Ruoanvalmistuksen lisäksi he pääsivät suunnittelemaan logon S-ryhmän tuotteelle ja tekemään sille tuoteselosteen. Kiira kiitteli Saritan rauhoittavaa työotetta ja auttavaisuutta stressaavassa kisatilanteessa.

- Saritan kanssa työskentely oli tosi sujuvaa. Hän on tosi rauhallinen ja auttavainen. Saritan läsnäolo auttoi meitä pääsemään läpi kisasuorituksista, Kiira kertoo.

“Harjoittelimme lähinnä sitä, miten me pidätämme itkua, jos me häviämme.”

Viikko huipentui torstaina West Areenalle, minne kerääntyivät kaikki finalistit tukijoukkoineen odottamaan loppukilpailun tuloksia. Istuessaan omille paikoilleen Kiira ja Sarita olivat varmoja, ettei tänä vuonna mitalisadetta ole luvassa ja pettymykseen oli valmistauduttu.

- Harjoittelimme lähinnä sitä, miten me pidätämme itkua, jos me häviämme. Ajattelimme, että suorituksellamme yllämme korkeintaan pronssimitalille, Sarita kertoo.

Kun areenan päälavan yläpuolella olevaan näyttöön ilmestyivät pronssimitalistien nimet, parivaljakko totesi, ettei mitään ole enää tehtävissä. Toisin kävi.

- Olin niin pettynyt, etten kuullut ja nähnyt mitään ympärilläni. Istuin hieman sivuttain ja näin yhtäkkiä Kiiran sukunimen näytöllä. Katsoin uudestaan ja näin myös oman nimeni. Totesin, että me voitimme! Se oli sellainen tunteiden vuoristorata koko reissu Sarita hehkuttaa

Kiira oli yhtä lailla hämmentynyt nähdessään nimensä.

- En uskonut, että me voitimme! Kävellessäni lavalle ajattelin vain, ettei tämä ole totta, Kiira jatkaa.

Kisat olivat arvokas oppimiskokemus

Osallistuminen Taitaja22 –kilpailuihin antoi kummallekin opiskelijalle itseluottamusta ja uskoa omiin kykyihinsä - puhumattakaan työskentelystä tilanteissa, joissa mitataan paineensietokykyä. Ansioluettelokin saa odotetun merkinnän kultamitalin tiimoilta.

- Koen, että saan itsevarmuutta näistä kilpailuista pystyen haastamaan itseäni myös jatkossa. Se antaa jatkossa uskoa siihen, että kyllä minä pystyn hakemaan töitä ja toivottavasti saan myös niitä. Mahtava kokemus, Sarita päättää.

Kiiran matka jatkuu vielä opiskelijana seuraavalla lukukaudella Ammattiopisto Livessä, mutta Sarita on jättämässä hyvästit oppilaitokselle, kun valmistuminen näkyy lähihorisontissa tämän kevään aikana. Työelämän unelmista ja tavoitteista kysyessä Kiira ajattelee, että työskentely à la carte –ravintolassa saattaisi olla hänelle mielekäs paikka työskennellä opintojen jälkeen. Sarita puolestaan vielä pohtii erilaisia mahdollisuuksia valmistumisensa jälkeen.

- Minulla on vielä epäselvää mitä haluaisin tehdä. Olen aikaisemmin työskennellyt sosiaalialalla. Haluaisin päästä sellaiseen työpaikkaan, jossa voisin toteuttaa omaa luovuuttani, Sarita pohtii.

Ensi vuonna Taitaja2023-tapahtuma järjestetään Espoossa 8.–11.5.2023. Ammattiopisto Live vastaa TaitajaPLUS–kilpailuista.

*Yksilöllistä tukea tarvitseville opiskelijoille suunnatuissa PLUS-lajeissa kilpailjoiden erityistarpeet otetaan huomioon esimerkiksi lyhentämällä kilpailuaikaa.

Yhteistyössä on voimaa – Live kiittää työnantajia

Usein työ määrittelee sen, mitä ihminen on tai miltä hänestä tuntuu. Osallisuus ja yhteenkuulumisen tunne on ihmisille...

"On paljon asioita mihin täsmätyökykyiset pystyvät ja kykenevät" - Taavi teki lähtemättömän vaikutuksen koko työyhteisöönsä

Nuori mies hyllyttää tuotteita määrätietoisesti ja tarkasti. Roskat ovat kerätty millintarkasti eikä pienintäkään...

Saitko Ammattiopisto Livestä opiskelupaikan?

Saitko paikan Ammattiopisto Livestä kevään yhteishaussa? Muistathan ottaa opiskelupaikan vastaan viimeistään 30.6.2022....