Usein kysyttyä koronasta (päivitetty 11.1.2022 klo 11.00). Lue lisää

Live pilotoi suomalaista turvallisuusjärjestelmää

Featured Image

Vuoden 2021 aikana ryhmä liveläisiä testasi suomalaista, ammattikäyttöön kehitettyä kriittisen viestinnän ja hälyttämisen palvelua. Pilottiryhmään kuuluivat Liven opiskelija-asuntola, opiskeluhuolto, opiskeluvalmentajat, vapaa-ajan-ohjaaja, turvallisuusohjaajat, palvelupäällikkö sekä koulutuspäällikkö.

Tulevaisuudessa SecApp-sovellusta on tarkoitus käyttää erityisesti poikkeustilanteisiin liittyvään varautumiseen, reagointiin ja toipumiseen. Parhaimmillaan järjestelmä auttaa pelastamaan ihmishenkiä ja hallitsemaan kriittisiä toimintoja kriisitilanteissa.

Järjestelmällä voidaan lähettää massaviestejä, hälyttää yksilöitä ja ryhmiä sekä kerätä ja jakaa tietoja. Turvallisuussovellus sekä ns. paniikkinappi ovat asennettuina pilottiryhmään kuuluvien henkilöiden työpuhelimiin. Paniikkinapin käyttötilanteita ovat mm. sisälle suojautuminen, ulossuojautuminen, lisäapua nyt/SOS, kaasuvaara, säteilyvaara sekä yleinen vaaramerkki.

Pilottiryhmä on järjestänyt vuoden 2021 aikana muutamia harjoituksia asuntolassa sekä Helsingin ja Espoon toimipaikoissa. Harjoituspäivien rakenne on suunniteltu tarkasti etukäteen. Pilottiryhmä aloittaa harjoitukset kokoontumalla samaan tilaan tarkistaakseen kaikkien työpuhelimet. Harjoituksissa tarkistetaan onko kaikille asennettu SecApp-sovellus ja paniikkinapit, sekä testataan, että kaikkien puhelimet hälyttävät kun joku tekee testihälytyksen. Alustuksen jälkeen pilottiryhmä jatkaa työpäiväänsä. Pääkäyttäjä tai pääkäyttäjän valitsema työntekijä tekevät päivän aikana 2-3 testihälytystä niin, että hälytystilanteet vastaavat mahdollisimman paljon todellista tilannetta.

Harjoitustilanteessa avun tarvitsija painaa puhelimestaan hälytyksen aktivoivaa paniikkinappia ja muut saavat hälytyksestä tiedon puhelimeensa.  Vastaanottajat kuittaavat hälytykseen punainen tai vihreä nappi, riippuen siitä pääsevätkö paikalle auttamaan vai eivät. Näin apua tarvitseva sekä muut hälytyksen saajat näkevät välittömästi kuka pääsee paikalle. Kuittausta voi myös vaihtaa.

Harjoitusten jälkeen tilanteet käydään pilottiryhmän kanssa läpi. Joihinkin huomioihin voidaan reagoida heti, muut selvitettävät huomiot kirjataan muistioon, joita pääkäyttäjät alkavat työstämään sekä sovitaan seuraava harjoituskerta.

 

Ammattiopisto Live vastaa Taitaja2022-kilpailujen TaitajaPLUS-semifinaaleista viikolla 5

Ammattiopisto Live vastaa Taitaja2022-kilpailujen TaitajaPLUS-semifinaaleista viikolla 5, kolmessa lajissa. Jokainen...

Työhönvalmentajan tuella arki ja opinnot haltuun

Liven ravintola- ja cateringalan opiskelija Riku toimi opintoihinsa liittyvällä työharjoittelu- eli...

Liven opiskelijat Martinlaakson huollon alihankintatöissä

Live aloitti yritys-oppilaitos -yhteistyön Martinlaakson Huolto Oy:n kanssa syksyllä 2020. Liven kiinteistöhuollon...