Live-säätiö allekirjoitti Euroopan Unionin monimuotoisuussitoumuksen

Featured Image

Live-säätiö allekirjoitti tiistaina 10.5.2022 Euroopan Unionin monimuotoisuussitoumuksen luovuttaen sen yhteistyökumppani FIBS ry:lle. Yhdistys on Suomen monimuotoisuusverkoston edustaja EU:ssa.

Sitoumus sisältää sosiaalisen vastuullisuuden ulottuvuuden säätiön toimintaan - reilun ja osallistavan työyhteisön, asiakaslähtöisyyden, hyvän vuorovaikutuksen ja yhteistoiminnan sekä oikeudenmukaisen johtamisen –periaatteita. Sitoudumme myös tarkastelemaan ja kehittämään johtamista ja palvelukäytäntöjä säätiössämme.

- Sitoumus merkitsee meille, että olemme edelleen valmiita tekemään töitä monimuotoisuuden ja inklusiivisuuden eteen. Teemme tätä päämäärää varten nykyistä tarkemman suunnitelman. Elämme arkeamme jo hyvinkin monimuotoisessa työympäristössä. Olemme myös valmiita tarjoamaan osaamistamme ja kokemuksiamme muiden käyttöön. Samalla joudumme nöyrästi tunnustamaan, että joka päivä voimme oppia toisiltamme lisää. Tärkeää on, että kuuntelemme, kunnioitamme ja arvostamme toisiamme, kertoo Live-säätiön toimitusjohtaja Marja Pajulahti

Monimuotoinen työyhteisö ja sen johtaminen on merkittävässä roolissa tulevaisuuden työelämässä, jossa jokaisen työpanos on yhä tärkeämpää saada työelämän käyttöön. Monipuolinen osaaminen on organisaation voimavara ja ennen kaikkea tulevaisuudessa edellytys organisaatioiden keskeisten tavoitteiden saavuttamisessa.

- Monimuotoisuuden hyötyihin ei vielä ole herätty riittävän laajasti. Toisaalta on myös hyvä ymmärtää, että monimuotoisuus vaatii meiltä myös arjessa uusia tapoja toimia, viestiä ja johtaa. Sitoumus myös velvoittaa ja haastaa pohtimaan, mitä tämä voisi tarkoittaa juuri meille, miten tälle polulle lähdemme ja miten siellä kuljemme. Yhteistyössä on tässäkin voimaa.

Voit tutustua monimuotoisuuden eurooppalaisen teemakuukauden sisältöihin täältä.

Kokkiopiskelijat Sarita Nyman ja Kiira Rajaharju voittivat kultaa TaitajaPLUS-kilpailuista

Ammattiopisto Liven kokkiopiskelijoilla Sarita Nymanilla ja Kiira Rajaharjulla oli syytä hymyyn, kun he pääsivät...

Monimuotoisuudesta työyhteisön voimavara

Monimuotoinen työyhteisö ja sen johtaminen on merkittävässä roolissa tulevaisuuden työelämässä, jossa jokaisen työpanos...

Tule kuulemaan ammatillisesta kuntoutusselvityksestä webinaariin 9.6!

Työskenteletkö asiakkaiden kanssa, joiden työ- ja toimintakyvyssä on haasteita ja tilanne vaatisi moniammatillista...