1 min read

   Live haastaa ”Suomen parhaat työpaikat”: yhteisöistänne ”Suomen inhimillisimpiä”

   Featured Image

   Live-säätiö haastaa yritykset tekemään itsestään nykyistä inhimillisempiä, jotta 65 000 täsmätyökykyistä työnhakijaa pääsisivät osaksi suomalaista työelämää ja yhteiskuntaa. Tällä hetkellä täsmätyöllistämisen suurin este on tiedon puute: yritykset eivät tiedä, mitä täsmätyöllistäminen tarkoittaa ja mitä se edellyttää yrityksiltä? Kuitenkin Live-säätiön kokemuksen mukaan täsmätyökykyisiä työllistäneistä yrityksistä merkittävä osa on pitää täsmätyökykyisten työllistämistä positiivisena ja kannattavana. 

   Työllistymis-, kuntoutumis- ja valmennuspalveluita tarjoava Live-säätiö (entinen Invalidisäätiö) on kutsunut Porissa järjestettävän SuomiAreenan MTV3-lavalle 14.7. klo 12-12.45 viisi vierasta, joilla kaikilla on edellytyksiä tarkastella monimuotoisen työelämän ja täsmätyöllistämisen mahdollisuuksia ja haasteita erilaisista näkökulmista.  

   Paneelissa aiheesta ovat keskustelemassa DEI-asiantuntija Sara Salmanin johdolla, Kone Oyj:n hallituksen varapuheenjohtaja Jussi Herlin, työelämään ja osaamiseen erikoistunut johtava asiantuntija Mikko Valtonen Keskuskauppakamarista, vihreiden kansanedustaja ja eduskunnan Naisverkoston ja Sateenkaariverkoston puheenjohtaja Bella Forsgrén sekä toimitusjohtaja Marja Pajulahti ja liiketoimintajohtaja Miika Keijonen Live-säätiöstä.   

   Live-säätiön toimitusjohtaja Marja Pajulahti summaa täsmätyöllistämisen haasteita ja mahdollisuuksia näin: ”Meillä on paljon ennakkoluuloja ja kognitiivisia vinoumia, jotka estävät meitä täsmätyöllistämästä yksilöllistä tukea tarvitsevia ihmisiä. On helppo pitäytyä tutuissa tavoissa ja palkata ihmisiä, jotka tuntuvat samankaltaisilta. Kannattaisi kuitenkin muistaa, että monen yrityksen asiakaskunnassakin on hyvin erilaisia ihmisiä ja monimuotoisuuden vaaliminen yrityksen sisällä antaa eväitä kohdata ja huomioida tätä monimuotoisuutta.” 

   Haasteellaan Live-säätiö haluaa laajentaa työelämän monimuotoisuuskeskustelua, joka on tähän asti keskittynyt pitkälti sukupuolten tasa-arvosta, seksuaaliseen suuntautumiseen liittyvästä sallivuudesta sekä monikulttuurisuudesta puhumiseen. Yksilöllistä tukea työpaikalla tarvitsevat ihmiset erilaisine taustoineen ja tarpeineen ovat myös omiaan rikastuttamaan yritysten tieto- ja kokemuspohjaa. 

   Linkki Live-paneelikeskustelun striimiin

   Unelmia Livessä: Ammattiopisto Liven ohjaaja Judit Marti Cardenasille opiskelijoiden kasvutarinat antavat työlle suuren merkityksen

   Nyt alkaa viides vuosi tässä talossa, sanoo Judit Marti Cardenas, joka työskentelee ohjaajana Ammattiopisto Livessä TUVA

   Ammattiopisto Live aloittaa elintarvikealan perustutkintokoulutuksen

   Ammattiopisto Live aloittaa elintarvikealan perustutkintokoulutuksen Helsingissä Metsälän toimipaikassa. ...

   Liven Huilipalvelussa voittavat niin yrittäjät kuin opiskelijatkin

   Ammattiopisto Liven ja Helsingin Messukeskuksen yhteistyö kantaa hedelmää. Liven merkonomiopiskelijoiden Huilipalvelu...