“Miksi kilpailemme vain huippuosaajista, kun täsmätyökykyisten potentiaali on valjastamatta?” - Live-säätiö puhututtaa SuomiAreenassa heinäkuussa

Featured Image

Miksi täsmätyökykyisyyttä ei nähdä mahdollisuutena työnantajien keskuudessa? Miksi kilpailemme huippuosaajista, kun täsmätyökykyisten potentiaali on valjastamatta?

Yhteiskunnallisiin ongelmiin, kuten pitkäaikaistyöttömyyteen ja täsmätyökykyisten työllistymiseen löytyy aina ratkaisuja – kun siihen on vain halua ja tahtoa. Live-säätiö haastaa Porissa järjestettävässä SuomiAreenassa työnantajat ottamaan huomioon yksilöllistä tukea tarvitsevat työntekijät.

- Täsmätyökykyisten työllisyysaste on Suomessa matala. Työelämän ulkopuolella on kymmeniätuhansia henkilöitä, jotka haluavat työskennellä ja myös kykenevät siihen. Työnantajat eivät tunnista riittävästi täsmätyökykyisten osaamista vaan kilpailevat rajallisesta määrästä huippuosaajista, mikä entisestään pahentaa työvoiman kohtaanto-ongelmaa. Työn yksilöllistäminen luo uudenlaisia työtehtäviä ja työllistymismahdollisuuksia myös täsmätyökykyisille, asiakkuusjohtaja Leena Hallamaa kertoo.

Porin Kauppatorilla, MTV-lavalla järjestettävään Liven paneelikeskusteluun osallistuvat DEI -asiantuntija Sara Salmani, kansanedustaja Bella Forsgrén, Keskuskauppakamarin johtava asiantuntija Mikko Valtonen, Live-säätiön toimitusjohtaja Marja Pajulahti ja liiketoimintajohtaja Miika Keijonen. Keskustelun juontajana toimii Liven asiakkuusjohtaja Leena Hallamaa. 

Live-säätiön paneelikeskustelua voit seurata torstaina 14.7 klo 12-12.45 MTV-lavalla Kauppatorilla Porissa. Voit katsoa keskustelun myös suorana tai tallenteena MTV Katsomossa.

Vuosittain järjestettävän SuomiAreenan tavoitteena on tuoda yhteiskunnallinen ja ajankohtainen keskustelu kaikkien ulottuville.

Voit lukea paneelikeskustelustamme lisää täältä.

Uudet opiskelijat aloittavat maanantaina opintonsa

Ammattiopisto Liven uudet opiskelijat aloittavat opintonsa maanantaina 8.8.2022 klo 9.00. 

 

 

Liven paneelikeskustelu Mikko Valtonen: Tuntuu erikoiselta miksi emme hyödynnä sitä potentiaalia, mitä täsmätyökykyisyydessä on

Liven paneelikeskustelussa SuomiAreenalla kuultiin Keskuskauppakamarin johtavan asiantuntijan Mikko Valtosen näkemyksiä...

Liven-paneelikeskustelu Jussi Herlin: Meidän kaikkien yhteinen vastuu ja velvollisuus on kehittää ajatteluamme empaattisemmaksi

Live-säätiön paneelikeskusteluun SuomiAreenalla osallistui Koneen hallituksen varapuheenjohtaja Jussi Herlin. Hänet...