“Miksi kilpailemme vain huippuosaajista, kun täsmätyökykyisten potentiaali on valjastamatta?” - Live-säätiö puhututtaa SuomiAreenassa heinäkuussa

Featured Image

Miksi täsmätyökykyisyyttä ei nähdä mahdollisuutena työnantajien keskuudessa? Miksi kilpailemme huippuosaajista, kun täsmätyökykyisten potentiaali on valjastamatta?

Yhteiskunnallisiin ongelmiin, kuten pitkäaikaistyöttömyyteen ja täsmätyökykyisten työllistymiseen löytyy aina ratkaisuja – kun siihen on vain halua ja tahtoa. Live-säätiö haastaa Porissa järjestettävässä SuomiAreenassa työnantajat ottamaan huomioon yksilöllistä tukea tarvitsevat työntekijät.

- Täsmätyökykyisten työllisyysaste on Suomessa matala. Työelämän ulkopuolella on kymmeniätuhansia henkilöitä, jotka haluavat työskennellä ja myös kykenevät siihen. Työnantajat eivät tunnista riittävästi täsmätyökykyisten osaamista vaan kilpailevat rajallisesta määrästä huippuosaajista, mikä entisestään pahentaa työvoiman kohtaanto-ongelmaa. Työn yksilöllistäminen luo uudenlaisia työtehtäviä ja työllistymismahdollisuuksia myös täsmätyökykyisille, asiakkuusjohtaja Leena Hallamaa kertoo.

Porin Kauppatorilla, MTV-lavalla järjestettävään Liven paneelikeskusteluun osallistuvat DEI -asiantuntija Sara Salmani, kansanedustaja Bella Forsgrén, Keskuskauppakamarin johtava asiantuntija Mikko Valtonen, Live-säätiön toimitusjohtaja Marja Pajulahti ja liiketoimintajohtaja Miika Keijonen. Keskustelun juontajana toimii Liven asiakkuusjohtaja Leena Hallamaa. 

Live-säätiön paneelikeskustelua voit seurata torstaina 14.7 klo 12-12.45 MTV-lavalla Kauppatorilla Porissa. Voit katsoa keskustelun myös suorana tai tallenteena MTV Katsomossa.

Vuosittain järjestettävän SuomiAreenan tavoitteena on tuoda yhteiskunnallinen ja ajankohtainen keskustelu kaikkien ulottuville.

Voit lukea paneelikeskustelustamme lisää täältä.

Yhteistyössä on voimaa – Live kiittää työnantajia

Usein työ määrittelee sen, mitä ihminen on tai miltä hänestä tuntuu. Osallisuus ja yhteenkuulumisen tunne on ihmisille...

"On paljon asioita mihin täsmätyökykyiset pystyvät ja kykenevät" - Taavi teki lähtemättömän vaikutuksen koko työyhteisöönsä

Nuori mies hyllyttää tuotteita määrätietoisesti ja tarkasti. Roskat ovat kerätty millintarkasti eikä pienintäkään...

Saitko Ammattiopisto Livestä opiskelupaikan?

Saitko paikan Ammattiopisto Livestä kevään yhteishaussa? Muistathan ottaa opiskelupaikan vastaan viimeistään 30.6.2022....