1 min read

   Taitajan 2023 semifinaaleissa nähdään viisi TaitajaPlus -lajia

   Featured Image

   Taitaja2023 Espoon kilpailussa nähdään yhteensä 47 kilpailulajia, joista viisi on TaitajaPlus-lajeja. Edellisenä vuonna Taitaja Plus –lajeja oli kolme. Taitaja 2023 Pluslajit ovat kiinteistöhoito, logistiikka, liiketalous, puhdistuspalvelu ja ravintola- ja cateringpalvelut. Semifinaaleihin on ilmoittautunut yhteensä 88 -Taitaja Plus kilpailijaa. Ammattiopisto Livestä semifinaaleihin osallistui 17 opiskelijaa.

   - On hienoa, että saamme lisää lajeja ja erityisesti niille aloille, joilla on huutava työvoimapula. Erityistä tukea tarvitsevat opiskelijat pääsevät näyttämään osaamistaan, joka edesauttaa työllistymistä. Kilpailutapahtumat Suomessa sekä kansainvälisesti, toimivat vahvoina osaamisen näyteikkunoina opiskelijoiden työllistymisessä. Kilpailutoiminta vahvistaa ammatillisen koulutuksen vetovoimaisuutta ja lisää opetushenkilöstön osaamista sekä lisää työelämäyhteistyötä, kertoo Ammattiopisto Liven koulutuspäällikkö Anu Kilkku.

   Upeaa semifinaaliviikkoa vietetään tammikuussa 2023 viikolla 5, 30.1.-3.2.2023. Taitaja2023 onnittelee jo nyt kaikkia kilpailuun mukaan lähteneitä – olette Pro!

   Lajikohtaiset semifinaalikuvaukset julkaistaan joulukuussa

   Lajikohtaiset semifinaalitiedot julkaistaan taitaja2023.fi-sivuilla joulukuun puoleen väliin mennessä. Semifinaalisivuilta löytyy muun muassa lajikohtaiset semifinaalikilpailupaikat, tietoa semifinaalin arvioinnista ja tehtävistä. Lopullinen kilpailutehtävä selviää semifinaalipäivänä. Kilpailijat tulevat saamaan erillisen kutsun semifinaaleihin. Kutsun lähettää semifinaalin järjestävä oppilaitos tai lajin semifinaalikoordinaattori.

   Semifinaalit kilpaillaan tammikuun viimeisellä viikolla

   Taitaja2023-semifinaalit kilpaillaan eri ammatillisissa oppilaitoksissa tammikuun 2023 viimeisellä viikolla, 30.1.-3.2.2023. Semifinaaleja järjestetään vuonna 2023 kymmenillä eri paikkakunnilla ympäri Suomen. Ammattiopisto Live vastaa Taitaja Plus -lajien finaalista Espoossa järjestettävässä päätapahtumassa 8.-15.5.2023.

   "Selkosuomella, kiitos" - Bobaker Agseibatille oli tärkeää oppia suomen kieltä päästäkseen kiinni työelämään

   Selkosuomella, kiitos, Bobaker Agseibat pyytää hymyillen, kun olemme aloittamassa pienimuotoista juttutuokioita Teamsin...

   Työ-SIB -valmennus vei asiantuntijaksi finanssimaailmaan

   Työttömäksi jääminen pitkän työuran jälkeen voi olla raju kolaus. Uusi tilanne sekoittaa isolla kauhalla koko...

   TUVA-koulutuksen tavoitteena on kehittää ja selkeyttää nuoren opiskeluvalmiuksia

   Luka Kainulaisella on nyt takanaan kolme kuukautta TUVA-koulutusta Ammattiopisto Livessä. TUVA-koulutuksen tavoitteena...