2 min read

   TUVA-koulutuksen tavoitteena on kehittää ja selkeyttää nuoren opiskeluvalmiuksia

   Featured Image

   Luka Kainulaisella on nyt takanaan kolme kuukautta TUVA-koulutusta Ammattiopisto Livessä. TUVA-koulutuksen tavoitteena on selkeyttää jatko-opintosuunnitelmia ja vahvistaa opiskeluvalmiuksia ja –taitoja. Ammattiopisto Livessä tavoitteena on mahdollistaa opiskelijalle luonteva polku perustutkinto-opintoihin.

   Ensimmäiset kuukaudet TUVA-koulutuksessa ovat olleet Kainulaiselle mielekkäitä.

   - Todella kivat fiilikset! Täällä on ollut rentoa ja saan tarvittavaa tukea, Kainulainen kertoo.

   Peruskoulussa Kainulaiselle suositeltiin TUVA-koulutusta, jotta hän saisi valmistautua itselleen sopivalla tavalla ammatillisiin opintoihin. Kahden edellisen kuukauden aikana hän on suorittanut merkonomin tutkinnon osia Pasilassa sijaitsevassa Liven kierrätysmyymälä Goodwillissa.

   - Työskentelen kassalla. Järjestelen ja hinnoittelen tuotteita. Työskentely on siellä todella kivaa. Työkaverit ovat ehdottomasti parhaita, Kainulainen kertoo kokemuksista tutustuttuaan työelämäympäristöön.

   Kainulainen odottaa tällä hetkellä päätöstä opiskelupaikasta, sillä hän haki opiskelemaan merkonomiksi Ammattiopisto Liveen jatkuvan haun kautta.

   - Teimme hiljattain hakemuksen jatkuvan haun merkonomitutkintoa varten. Kävin haastattelussa ja jos tulen valituksi, opinnot alkavat jo joulukuun jälkeen, Kainulainen kertoo iloisena.

   TUVA:n tavoitteena on mahdollistaa polku perustutkinto-opiskelijaksi

   VALMA-koulutus on nykyisin TUVA, johon yhdistyi lukioon valmentava koulutus, kymppiluokka ja VALMA-koulutus. Oppilaitokset toteuttavat TUVA-koulutustaan oman painotuksensa mukaisesti.

   Ammattiopisto Livessä painotuksena on kehittää opiskelijoiden opiskeluvalmiuksia TUVA-vuoden aikana. Tavoitteena on siirtyä perustutkinto-opiskelijaksi, kun opiskelijalla on siihen realistiset mahdollisuudet. TUVA-koulutukseen valittu opiskelija seuraa henkilökohtaisen osaamisen kehityssuunnitelmaa, jossa huomioidaan opiskelijan omat tavoitteet ja tuen tarpeet opintopolullaan.

   Koulutuspäällikkö Sanna Otranen kertoo, että yleisin hyöty TUVA-koulutuksesta on kehittää ja selkeyttää nuoren opiskeluvalmiuksia.

   - Pystymme paneutumaan yksilöllisesti nuoren henkilökohtaiseen tilanteeseen ja rakentamaan jokaiselle sopivan opintopolun. Opiskelijat pääsevät tutustumaan perustutkintoihin tutustumisjaksoilla, joiden kautta he saavat selvyyttä, mihin he haluavat hakeutua myöhemmin.

   TUVA-koulutukseen valituilla opiskelijoilla saattaa olla taustallaan esimerkiksi haasteita pärjätä sosiaalisissa tilanteissa. Koulutuksessa harjoitellaan erilaisia vuorovaikutustilanteita ja kasvatetaan opiskelijan valmiuksia kohdata erilaisia ihmisiä.

   - Meillä on ryhmämuotoista opiskelua, jossa altistetaan opiskelija kohtaamaan muita henkilöitä, koska perustutkinto-opiskelu on kuitenkin työelämälähtöistä. Harjoittelemme näitä kohtaamisia erilaisissa ryhmissä kuten, työpaikoilla, työpajoissa, pop-up tapahtumissa, Otranen sanoo.

   Otranen näkee, että TUVA-koulutus on erinomainen vaihtoehto heille, jotka tarvitsevat vielä valmiuksia ja tukea ennen perustutkinto-opintoja. Koulutus on tuloksellista, sillä opiskelijoita siirtyy säännöllisesti perustutkinto-opintojen pariin.

   Meiltä pääsee opiskelijoita jatkuvasti perustutkinnon puolelle. He ovat olleet todella tyytyväisiä siihen, että ovat saaneet sopivia valmiuksia. Kun opiskelijamme saavat sopivia kokemuksia omasta osaamisestaan ja kykeneväisyydestään, harva näkee TUVA-koulutusta hukkaan heitettynä aikana.

   Lue lisää TUVA-koulutuksesta!

   Ammattiopisto Live aloittaa elintarvikealan perustutkintokoulutuksen

   Ammattiopisto Live aloittaa elintarvikealan perustutkintokoulutuksen Helsingissä Metsälän toimipaikassa. ...

   Liven Huilipalvelussa voittavat niin yrittäjät kuin opiskelijatkin

   Ammattiopisto Liven ja Helsingin Messukeskuksen yhteistyö kantaa hedelmää. Liven merkonomiopiskelijoiden Huilipalvelu...

   Blogi: Mitä tarkoittaa vaativa erityinen tuki, kun opiskelijoita ohjataan työpaikoilla?

   Ammattiopisto Liven ravintola- ja catering-alan opiskelijat siirtyvät matalalla kynnyksellä työpaikoille oppimaan kokin...