1 min read

   Yhteistyöllä vaikuttavaa valmennusta

   Featured Image

   Räätälöity valmennuspalvelu on pyörinyt Livessä vuoden 2021 heinäkuusta lähtien, ja valmennuksessa on ollut mukana yli 200 haasteellisessa työmarkkinatilanteessa ollutta työtöntä työnhakijaa.  

   Alusta asti mukana ollut työhönvalmentaja Heli Laakkio toteaa, että valmennuspalvelussa on nimensä mukaisesti kyse siitä, että asiakas saa juuri hänelle räätälöityä palvelua työllistymisen tueksi. 

   - Valmennuksessa etsimme asiakkaalle jatkopolkuja tulevaisuuteen, vahvistamme työnhakutaitoja, tarjoamme tukea arjen hallintaan sekä etsimme myös keinoja edistää työkykyä. Asiakkaidemme tilanteet voivat olla hyvin haastavia ja on tärkeää, että otamme huomioon asiakkaan yksilöllisen kokonaisuuden. Toimiva yhteistyö kumppaneiden kanssa on merkittävässä asemassa. 

   Räätälöity valmennuspalvelu starttasi taannoin Helsingin Kaupungin innovaatiokumppanuushankkeesta, jossa palveluntarjoajiksi valittiin vaativan prosessin jälkeen Live sekä Hoivatie. Innovaatiohankkeessa keskeiseksi osa-alueeksi nousi yhteiskehittäminen. 

   Liven palvelukokonaisuudesta vastaavan päällikön Jenni Heininevan mukaan räätälöity valmennuspalvelu onkin nimenomaan yhteiskehittämisen hedelmä. 

   - Yhteinen innovointi ei sovi yksin puurtajalle eikä pikavoittojen tavoittelijoille. Yhteiskehittäminen vaatii molemminpuolista luottamusta ja kykyä toimia verkostoissa. 

   Jokainen työllistyminen on ilon aihe 

   Myös numeroiden valossa valmennuksella on ollut iso merkitys, ja voisipa sitä myös kutsua eräänlaiseksi menestyskonseptiksikin. Palveluntarjoajien, Liven sekä Hoivatien, valmennuspalveluissa asiakkaita on ollut tähän mennessä yhteensä reilut 450, ja valmennuksen jo päättäneistä asiakkaista yli puolet, 59 prosenttia, on työllistynyt tai päässyt koulutukseen. 

   - Jokainen työllistyminen tai koulutukseen pääsy on iso ilon aihe. Kuitenkin myös muut saavutukset, kuten motivaation löytyminen ja oman suunnan selkeytyminen ovat onnistumisia, joista tulee hyvä fiilis”, Laakkio kuvailee. 

   Yksilöllisellä ja kannustavalla otteella on iso vaikutus siihen, miten asiakkaan polku etenee. 

   Valmentajamme ovat erittäin ammattitaitoisia ja kuuntelevat asiakkaita tarkkaan. Tarvittaessa apu on hyvinkin konkreettista, jopa niin, että työpaikkaan lähdetään tutustumaan paikanpäälle yhdessä. Käännämme kaikki kivet asiakkaan työllistämisen edistämiseksi, Heinineva summaa.

   Lue lisää Liven räätälöidystä valmennuspalvelusta!

   Löysitkö Liven verkkosivuilta etsimäsi? Kerro meille ja osallistu arvontaan!

   Osallistu Liven verkkosivuston käyttäjäkyselyyn ja auta meitä kehittämään verkkosivustoamme vastaamaan paremmin...

   Vieraskynä: Työtä koskevia asenteita on tarpeen päivittää

   Työelämässä on edelleen perin juurtuneita käsityksiä, jotka ohjaavat ajattelua työstä ja oikeanlaisesta työntekijästä....

   Vieraskynä: Oikeanlaista tukea kaikenlaisille oppilaille – Mitkä ovat askelmerkit?

   Elämme maailmassa, jossa jokainen kohtaa opinnoissaan ja työssään kasvavan informaatiotulvan ja alati kiireisemmän...