Usein kysyttyä koronasta (päivitetty 11.1.2022 klo 11.00). Lue lisää

Ammatillinen kuntoutusselvitys

 

 

 

Ammatillinen kuntoutusselvitys

Live Iisalmi ja Joensuu tarjoavat ammatillista kuntoutusselvitystä silloin, kun sairaus, vika tai vamma on aiheuttanut tai aiheuttaa työ- tai opiskelukyvyn olennaisen heikentymisen lähivuosina. Ammatillisessa kuntoutusselvityksessä arvioidaan erityisesti ammatillisen, mutta myös lääkinnällisen kuntoutuksen tarpeet.

Kuntoutusselvityksen toteuttamisesta vastaa Liven moniammatillinen työryhmä sekä lisäksi erityistyöntekijöitä kuntoutujan tarpeiden mukaisesti. Kuntoutujalle on nimetty omaohjaaja koko kuntoutusselvityksen ajaksi.

Ammatillisen kuntoutusselvityksen ohjelma sisältää tarpeelliset henkilökohtaiset haastattelut ja tapaamiset sekä lisäksi se voi sisältää kuntoutukseen liittyvää ja sitä tukevaa ryhmäohjelmaa. Lisäksi kuntoutusselvitys sisältää kuntoutujan kannalta tarpeellisen verkostotyön, jonka tavoitteena on turvata hyvä kuntoutus- ja/tai hoitoketju sekä kuntoutuksen jatkumo esimerkiksi terveydenhuollon ja/tai työllistymistä edistäviin palveluihin.

person  Kenelle palvelu sopii?

Ammatilliseen kuntoutusselvitykseen voivat hakea työikäiset henkilöt, joiden työ- tai opiskelukyky ja ansiomahdollisuudet ovat olennaisesti heikentyneet. Päämääränä on tukea kuntoutujan työelämässä jatkamista, työelämään palaamista tai sinne siirtymistä. Ammatillinen kuntoutusselvitys tuottaa kuntoutujalle yksilöllisen ammatillisen kuntoutussuunnitelman kuntoutusvaihtoehtoineen.

 

question-circle  Miten hakeutua palvelun pariin?

Hakeudu ensin sinua hoitavalle lääkärille. Kun olet saanut B-lausunnon kuntoutustarpeestasi, täytä ja tulosta hakemus ammatillisesta kuntoutuksesta (KU 101) ja postita se liitteineen Kelaan. Hakemuksen saat Kelan paikallistoimistosta tai osoitteesta:
www.kela.fi/lomakkeet.

briefcase  Toteutus

Ammatillinen kuntoutusselvitys toteutetaan avomuotoisena kuntoutuksena. Selvityksen kokonaispituus määräytyy yksilöllisesti ja sen kesto on enintään 13 kuntoutuspäivää ja lisäksi 1-3 seurantapäivää sekä 1-6 palveluntuottajan yhteydenottoa kuntoutujaan. Ammatillinen kuntoutusselvitys toteutetaan kokonaisuudessaan viimeistään 12 kuukauden kuluessa kuntoutuksen alkamisesta.

Ammatillista kuntoutusta voidaan toteuttaa myös etäkuntoutuksena digitaalisen sovelluksen (Movendos) avulla.

Ammatillinen kuntoutusselvitys.pdf

building-line  Toimipaikat

Live Joensuu
Nepenmäenkatu 2
80200 Joensuu

Live Iisalmi
Satamakatu 11 (käynti Riistakadun puolelta)
74100 Iisalmi

Yhteystiedot

 

Marjukka Mustonen

Palvelupäällikkö, Live Joensuu


phone 040 136 0702

envelope-line etunimi.sukunimi@inlive.fi

 

Riitta Kettunen

Työhönvalmentaja, Live Iisalmi 


phone 040 136 1546

envelope-line etunimi.sukunimi@inlive.fi