Kokoelmat

Veistospuisto

Live-Säätiön (ent. Invalidisäätiö) vanhan päärakennuksen puistoon on Galleria Liven toimesta muodostunut hiljalleen Helsingin merkittävin paikka, jossa voi tarkastella suomalaista ulkoveistoa edustavimmillaan.

Veistospuisto on kaikille avoin tila. Puiston terassi on uudistettu ja siellä voi nauttia vaikka lounaan kahvion ollessa auki. Tervetuloa tutustumaan.

Lue lisää

La Strada1.jpg

Rosa Liksom

Kuvataiteilija Rosa Liksomilla oli vuonna 2012 Galleria Ortonissa (nyk. Galleria Live) yksityisnäyttely. Sen myötä ystävyys ja yhteistyö tiivistyi niin, että hän ehdotti mittavan noin sadanviidenkymmenen teoksen deponointia Ammattiopisto Liven tiloihin. Lopullinen sijoituspaikka teoksille on Leppävaaraan vuonna 2019 valmistuvan ammattiopiston uudisrakennus. Teokset ovat tällä hetkellä osittain välisijoitettuna Live-säätiön Tenholantie 12’n tiloihin.

Liksomin 60-vuostisjuhlanäyttely järjestetään Galleria Livessä tämän vuoden joulukuussa.

Lue lisää

näyttelyt.jpg

Arvo Summanen

Taidemaalari Arvo Summanen (1928–2006) kuului 1950–60-lukujen vaihteessa legendaarisen Brondan vintin taiteilijoihin.

Summanen testamenttasi omaisuutensa ja maalauksensa Helsingin Saskiat ry:lle. Saskiat ovat tehneet merkittävää työtä sijoittamalla jo vuosia taidetta sairaaloihin ympäri Helsinkiä. Nyt tämä jatkuu myös Live-säätiön (ent. Invalidisäätiö) kautta.

Saskiat sijoittivat 45 Summasen maalausta Säätiön tiloihin, jossa ne tuottavat iloa katsojille ja rohkaisevat luovaan sekä riemukkaan myönteiseen ajatteluun ja maailman näkemiseen.  Syksyllä Saskiat ovat sijoittamassa huomattavan määrän lisää Summasen teoksia Säätiölle.

Lue lisää

kokoelmat.jpg

Tapani Tamminen

Taidemaalari Tapani Tammisella on ollut vuonna 2009 yksityisnäyttely Galleria Ortonissa (nyk. Galleria Live).

Vuonna 2014 taidemaalari Tapani Tamminen ja hänen vaimonsa Ulla Åström deponoi Invalidisäätiölle (nyk. Live-säätiö) 16 Tammisen akryylimaalausta vuosilta 1999-2012. Teokset on sijoitettu Säätiön aulatilaan ensimmäiseen kerrokseen.

Lue lisää

kokoelmat.jpg

Kain Tapper

Kuvanveistäjä, akateemikko Kain Tapperin (1930-2004) leski Riika Vepsä-Tapper oli kuullut Invalidisäätiön (nyk. Live-säätiö) veistospuistosta ja rohkaistui kysymään olisiko mahdollista sijoittaa Tapperin teoksia Säätiölle. Veistospuistoonhan niitä ei voitu sijoittaa, koska suurin osa veistoksista oli puuta ja mukana oli myös Tapperin kehystettyjä piirustuksia. Teoksia on yhteensä 64 kappaletta ja ne sijoitettiin Säätiön sisätiloihin. Osa teoksista oli aiemmin Suomessa näkemätöntä

Lue lisää

kokoelmat.jpg

Muut kokoelmat

Live-säätiön taidekokoelma on kasvanut vuosien varrella myös lahjoitusten ja yksittäisten deponointien kautta. Laajempaa nykytaidetarjontaa on lisännyt taiteenkeräilijä Pirkko Pasasen noin kolmenkymmenen teoksen kokoelma. Pasanen on lahjoittanut teoksiaan myös museoille.

Säätiön kokoelmissa on muun muassa Juhani Harrin, Reino Hietasen, Paul Osipowin, Ilkka Väätin ja Juhana Blomstedtin teoksia.

Lue lisää 

kokoelmat.jpg