Veistospuisto

Veistospuisto

Entisen Invalidisäätiön päärakennuksen takana sijaitseva veistospuisto on kuvanveistäjä Hannu Sirenin ideoima. Häneltä galleria myös sai puistoon ensimmäisen teoksen vuonna 2004, cor-ten -teräksestä tehdyn Varjo-veistoksen. Suurin osa veistoksista on deponoituja. Ne ovat siis pitkäaikaisesti sijoitettuina Live-säätiölle (ent. Invalidisäätiö), mutta veistosten omistusoikeus on yhä taiteilijoilla itsellään.

Veistospuistoon sijoitetaan teoksia harkiten. Tavoitteena on, että veistokset istuvat ympäristöönsä ja niillä on riittävästi tilaa. Taideteoksen arvoja kunnioittava sijoittaminen edellyttää aina yhteistyötä gallerian ja taiteilijan välillä.

Taiteilijoiden kannalta veistospuisto tarjoaa mielekkään ratkaisun tuoda näkyville veistoksia, joilla ei vielä ole pysyvää sijoituspaikkaa. Tällä hetkellä veistospuistossa on seuraavien kuvanveistäjien teoksia: Radoslaw Gryta, Jari Juvonen, Voitto Kantokorpi, Kaisu Koivisto, Ukri Merikanto, Pirkko Nukari, Matti Nurminen, Veikko Nuutinen, Matti Peltokangas, Hannu Siren, Ossi Somma, Barbara Tieaho ja Antero Toikka.

Veistospuisto on kaikille avoin tila. Puistoon voi piipahtaa ja kahvion ollessa auki nauttia vaikka kahvit uudistetulla terassilla.