Kokoelmat

Galleria LIVE

Rosa Liksom

Kuvataiteilija Rosa Liksomilla oli vuonna 2012 Galleria Ortonissa (nyk. Galleria Live) yksityisnäyttely. Sen myötä ystävyys ja yhteistyö tiivistyi niin, että hän ehdotti mittavaa noin sadanviidenkymmenen teoksen deponointia Ammattiopisto Liven uudisrakennukseen Leppävaaraan ja se myös toteutui.

Liksomin 60-vuostisjuhlanäyttely järjestettiin Galleria Livessä joulukuussa 2018.

Lue lisää

Rosa_kokoelma

Kain Tapper

Modernistiveistäjämme, akateemikko Kain Tapper (1930-2004) on aina ollut suomalaista sielunmaisemaa luotaava, vaikka siinä onkin näkynyt myös kansainvälistä ja historiallisia vaikutteita aina muinaisten etruskien kulttuuria myöten.

Lue lisää

Tapper3 id pp

 

Arvo Summanen

Taidemaalari Arvo Summanen (1928–2006) kuului 1950–60 -lukujen vaihteessa legendaarisen Brondan vintin taiteilijoihin.

Summanen testamenttasi omaisuutensa ja maalauksensa Helsingin Saskiat ry:lle. Saskiat ovat tehneet merkittävää työtä sijoittamalla jo vuosia taidetta sairaaloihin ympäri Helsinkiä. Nyt tämä jatkuu myös Live-säätiön kautta.

Saskiat sijoittivat 160 Summasen maalausta Säätiölle, jossa ne tuottavat iloa katsojille ja rohkaisevat luovaan sekä riemukkaan myönteiseen ajatteluun ja maailman näkemiseen.  

Lue lisää

kokoelmat

Tapani Tamminen

Taidemaalari Tapani Tammisella on ollut vuonna 2009 yksityisnäyttely Galleria Ortonissa (nyk. Galleria Live).

Vuonna 2014 taidemaalari Tapani Tamminen ja hänen vaimonsa Ulla Åström deponoi Invalidisäätiölle (nyk. Live-säätiö) 16 Tammisen akryylimaalausta vuosilta 1999-2012. Teokset on sijoitettu Tenholantie kymmenen aulatilaan ensimmäiseen kerrokseen - lähelle Galleria Liveä.

Lue lisää

kokoelmat

 

Muut kokoelmat

Live-säätiön kokoelma on kasvanut vuosien mittaan yksittäisten lahjoitusten sekä deponointien myötä.

Lue lisää

Markku Pääkkönen-edited

 

Tutustu nyt auki olevaan näyttelyyn

 

Tutustu tuleviin näyttelyihimme