Usein kysyttyä koronasta (päivitetty 11.1.2022 klo 11.00). Lue lisää

Pienkonekorjaaja

Moottorikäyttöisten pienkoneiden korjauksen osaamisala

Autoalan perustutkinto, 180 osp

Pienkonekorjaaja huoltaa ja korjaa erilaisia moottorikäyttöisiä pienkoneita kuten moottoripyöriä, mönkijöitä, ruohonleikkureita ja moottorisahoja. Hän osaa huoltaa ja korjata asiakkaan tuotteita kannattavasti ja turvallisesti sekä palvella asiakasta. Lisäksi hän tuntee tiellä liikkuvien pienkoneiden liikennekelpoisuuden vaatimukset ja osaa varmistaa pienkoneen ja sen lisälaitteiden teknisen ja turvallisen toimivuuden.

Pienkonekorjaajan opinnot ovat osa auto-alan perustutkintoa. Koulutusohjelmassa syvennyt myös henkilöauton rakenteeseen ja huoltoon sekä metallitöiden perusteisiin, kuten hitsaamiseen, poraamiseen, kierteiden tekoon ja eri metallien ominaisuuksiin.

Tietoa tutkinnosta

person  Kenelle?

Opiskelu ja työskentely edellyttävät kykyä noudattaa sovittuja aikatauluja ja ohjeita. Työ edellyttää huolellisuutta ja alalla tarvitaan esimerkiksi kädentaitoja, vuorovaikutustaitoja, hyvää hahmotuskykyä ja suunnitelmallisuutta sekä palvelu- ja yrittäjähenkisyyttä.

question-circle  Miten?

Oppimisympäristöinä ovat työsalit, luokkahuoneet, verkkotehtävät, työpaikat sekä itseopiskelu. Opettajien saavutettavuus ja opetuksen pedagoginen esteettömyys takaavat jokaiselle mahdollisuuden oppia, opiskella ja saada opetusta omien valmiuksiensa mukaisesti. Työsaleissa, joissa opetus pääasiassa tapahtuu, on apuvälineitä harjoitustöiden turvalliseen suorittamiseen.

briefcase  Työllistyminen

Pienkonekorjaajan perustutkinnon suorittanut työllistyy pienkoneiden myynti liikkeisiin, pienkonekorjaamoihin ja maahantuojille, moottoripyörien, mopojen, puutarhakoneiden myynti ja huoltoliikkeisiin sekä veneiden ja vapaa-ajan ajoneuvojen myynti ja huoltoliikkeisiin, oma yritys.

building-line  Koulutuspaikka

Metsälän toimipaikka,
Läkkisepänkuja 8, 00620 Helsinki

pencil  Hakeminen

Yleiset hakuohjeet löytyvät kohdasta Hakeminen.

book  Koulutuksen rakenne

Koulutus koostuu pakollisista ja valinnaisista ammatillisista tutkinnon osista (yhteensä 145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Valinnaiset tutkinnon osat (55osp):

  •  Maastoajoneuvojen, mopojen ja mopoautojen huolto ja korjaus 30 osp
  •  Moottoripyörien huolto ja korjaus 30 osp
  •  Venemoottoreiden ja varusteiden asennus, huolto ja korjaus 30 osp
  •  Toisen osaamisalan (autotekniikan) valinnainen tutkinnon osa
  • Toisen ammatillisen perustutkinnon, ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon tutkinnon osa, max 15 osp

Paikalliset tutkinnon osat:

  •  Auton ja moottoripyörän rengastyöt 10 osp

Yhteystiedot

Sirpa Komsi

Opinto-ohjaaja


phone   040 653 2360

envelope-line sirpa.komsi@inlive.fi

Liven palvelupiste

Liven Palvelupiste on yksilöasiakkaille suunnattu palvelu, joka auttaa sinua löytämään suunnan ja seuraavan askeleen eteenpäin elämässä. Tavoitteesi voi olla opiskelu- tai työpaikan löytäminen, työkykyiseksi kuntoutuminen, päivärytmin harjoittelu tai suomalaiseen työelämään tutustuminen sekä kielen ja kulttuurin opiskelu.

 

Ota yhteyttä