Ajankohtaista_banneri

Ajankohtaista

Tutustu toimintaamme

Koronakevään työhönvalmennus oli tehokasta etäyhteyksien välityksellä

Kirjoittanut: Live palvelut | Jun 8, 2020 9:00:00 AM

Koronaviruksen aiheuttamat varotoimet siirsivät kevään aikana lähes koko yhteiskunnan etäyhteyksien ääreen ja myös Live Palveluissa siirryttiin vauhdilla etäpalveluihin. Sari Kopranen on osallistunut kevään ajan Liven työhönvalmennukseen alusta alkaen etäyhteyksien välityksellä ja ollut kokonaisuuteen tyytyväinen. Hänen mielestään tarvetta lähipäiville ei välttämättä edes ole, sillä työhönvalmennus toimii mainiosti myös etäpalveluna, jos kotoa vain löytyy tietokone.

Sari Kopranen aloitti Liven työhönvalmennuksen maaliskuussa oltuaan reilun vuoden työttömänä ja sairauslomalla oireilevan polvensa takia. Mukaan hän päätyi työvoimatoimiston kautta. Valmennuksessa Sari sai oman työhönvalmentajan, jonka kanssa tarkoituksena on parantaa hänen valmiuksiaan työllistyä sekä etsiä hänelle sopiva työpaikka.

- Sarilla on huikeasti taitoa, osaamista ja vankka kokemus työelämästä. Hänen työnhakuvalmiutensa olivat jo valmiiksi todella hyvällä tasolla ja siksi valmennus on ollut selkeästi erilaista kuin yleensä. Minun tehtäväkseni on lähinnä jäänyt etsiä Sarille sopivia avoimia työpaikkoja ja vinkata niistä hänelle. Sari on nopea, jos laitan hänelle aamulla linkin kahteen työpaikkailmoitukseen, iltapäivällä hän on jo laittanut niihin hakemuksen, kertoo Sarin työhönvalmentaja Anu Löytönen-Parkkamäki.

Koulutukseltaan Sari on merkonomi ja hän työskenteli 14 vuotta kirjanpitäjänä erään yrityksen taloushallinnossa. Työt kuitenkin ulkoistettiin ja Sari irtisanottiin. Nyt Sari etsii töitä esimerkiksi toimistosihteerinä, myynti- ja ostoreskontran tai asiakaspalvelun parista. Täysin entisenkaltaisiin työtehtäviin pääkirjanpitäjänä hän ei kuitenkaan haluaisi palata.

- Yhteistyö Anun kanssa on sujunut erinomaisesti ja hän on todella aktiivisesti auttanut minua. Olen saanut hyviä vinkkejä, kuinka hakea työtä ja Anu on löytänyt minulle osuvia työpaikkailmoituksia, joihin olen hakenut, kertoo Sari.

Etävalmennus ei ole kovin erilaista kuin kasvokkain tapahtuva valmennus

Sari ja hänen työhönvalmentajansa Anu Löytönen-Parkkamäki eivät ole tavanneet toisiaan kertaakaan, mutta kasvot ovat tulleet tutuiksi Teamsin videoyhteyden kautta. He ovat pitäneet viikoittain tiiviisti yhteyttä puhelimitse ja erityisesti sähköpostin kautta. Koronan takia tilanne työmarkkinoilla on ollut kevään aikana ajoittain haastava, joten työhönvalmentajasta on ollut Sarille suuri apu. Työpaikkailmoitusten etsimisen lisäksi valmentaja Anu on ohjeistanut ja antanut Sarille vinkkejä työnhakuun ja siihen, kuinka muokata cv:tä ja työhakemusta edustavampaan suuntaan. Viimeisimpänä työlistalla on ollut video-cv:n tekeminen.                                                                                                                                                                                 

- Olen saanut myös erittäin hyviä vinkkejä sosiaalisen median hyödyntämiseen työnhaussa ja nyt treenailen sen tehokasta hyödyntämistä. En ollut aikaisemmin edes ajatellut, että esimerkiksi Facebook liittyy työnhakuun ja yllätyin, että sitä voi käyttää työnhaun välineenä, kertoo Sari, ja jatkaa:


- Valmennuksesta olen siis saanut uusia näkökulmia, mikä on minulle hyvin tärkeää. Kun on ollut 1,5 vuotta vain kotona, tulee hieman apaattiseksi ja menee päivistä sekaisin. Siksi on todella hyvä, että valmennuksen kautta on joku kiinnekohta, ja että joku välillä hieman sysää minua eteenpäin. Kun on pitkään vain kotona, jää väkisinkin jälkeen työelämästä ja tuntuu, että ei enää pärjää työmarkkinoilla. Valmennuksessa olen saanut rohkaisua ja sen myötä olen uskaltanut hakea myös sellaisiakin työpaikkoja, joista ensin olen miettinyt, olenko ollenkaan sovelias ja riittääkö minun osaamiseni. Olen ollut hyvin tyytyväinen tähän etävalmennukseen, tästä voi vielä seurata vaikka mitä hyvää, miettii Sari.

Myös työhönvalmentaja Anu Löytönen-Parkkamäki on ollut positiivisesti yllättynyt etävalmennuksen jouhevuudesta.

- Etäajassa on ollut selvästi myös positiivisia puolia. Vaikka aluksi hieman mietitytti, työhönvalmennus ja alkukartoitukset ovat sujuneet oikein mukavasti etäyhteyksillä. Asiakkaat ovat lähteneet hienosti mukaan ja he ovat olleet jopa aiempaa paremmin tavoitettavissa eikä peruutuksia ole juuri tullut, mikä on hienoa. Myös meillä valmentajilla on nyt enemmän aikaa asiakkaille, kun aikaa ei mene paikasta toiseen siirtymiseen, kertoo Löytönen-Parkkamäki, ja jatkaa:

- Etänä pystyy tekemään lähes kaiken saman kuin livenäkin. Pyrimme kuitenkin siihen, että tapaamme jokaisen valmennettavan kanssa edes ensimmäisellä valmennuskerralla kasvokkain, jotta saadaan kasvot tutuiksi. Tämä voi kuitenkin tapahtua yhtä hyvin vaikka Teamsin videoyhteyden välityksellä.

Vaikka korona on kurittanut yhteiskuntaa ja taloutta, Anu Löytönen-Parkkamäki on ilahtuneena huomannut, että avoimia, Sarille sopivia toimistoalan paikkoja on silti löytynyt yllättävän paljon.

- Uskon, että Sarilla on hyvät mahdollisuudet työllistyä, kun oikea työnantaja vain löydetään, sanoo Löytönen-Parkkamäki.

 

Kuvassa työhönvalmentaja Anu Löytönen-Parkkamäki etätoimistolla.

 

 

Kirjoittanut Live palvelut

Live Palvelut on valmennus- ja asiantuntijatalo, jonka toiminta on keskittynyt erityistä tukea tarvitsevien työllistymiseen.

Jätä kommentti