Korona

Usein kysytyt kysymykset

 

 

Liikkuminen Liven toimipaikoissa

Sairaana ei saa osallistua lähiopetukseen, opiskeluun työpaikalla eikä muuhun asiakastoimintaan. Jos sinulla on lieviäkin tartuntaan viittaavia oireita, on syytä jäädä kotiin.

Tauoilla yhteisissä tiloissa oleskelua tulee välttää. Tauot vietetään ulkotiloissa tai oman ryhmän kanssa.  

Jos opiskelijalla tai asiakkaalla havaitaan koronaan viittaavia oireita, hänet ohjataan poistumaan oppilaitoksen tiloista välittömästi. 

Jos epäilet saaneesi koronavirustaudin, toimi näin.

Kun saavut toimipaikkaan…

Säilytä turvaväli muihin opiskelijoihin, asiakkaisiin ja työntekijöihin liikkuessasi toimipaikoissa. 

Desinfioi tai pese kätesi saippualla saapuessasi toimipaikkaan. Käsidesiä on tarjolla toimipaikoissa.

Pysy karanteenissa, jos epäilet altistuneesi koronavirukselle. Jos olet matkustanut ulkomailla, noudata matkustusta koskevia ohjeistuksia.

Suosittelemme voimakkaasti kasvomaskien käyttöä täydentämään edellä mainittuja muita koronaa ehkäiseviä toimenpiteitä. Joissakin käytännön työtehtävissä suojainten käyttö on välttämätöntä. Liven toimipaikoissa on tarvittaessa saatavilla maksuttomia kertakäyttömaskeja päivän ajaksi.

Ravintolat ja kahvilat

Ruokailut tapahtuvat Liven toimipaikoissa oman ryhmän kesken. Ruokailuaikataulu on porrastettu - noudatathan oman ryhmäsi ruokailuaikataulua. Kouluruoan annostelu tapahtuu itse. Jokaisen on desinfioitava kädet linjaston alusta löytyvältä käsidesipisteellä. Ottimet vaihdetaan puhtaisiin noin 15-20 ruokailijan välein. Jonotus- ja ruoan noutotilanteessa on lisäksi erityisen tärkeää käyttää kasvomaskia. Tenholantien kahvila on normaalisti auki yleisölle. Metsälän kahvila on toistaiseksi suljettu. 

Ammatillinen koulutus

Lähiopetus jatkuu kaikissa koulutuksissa ja tutkinnoissa. Välttääksemme suurten väkijoukkojen yhtäaikaisen oleskelun Liven tiloissa olemme tehneet ratkaisuja, joilla pyritään varmistamaan turvallinen toiminta omissa tiloissa. Ratkaisuja ovat mm. lähiopetuksen porrastaminen ja osittainen etäopiskelu. Ruokailutilanteet on porrastettu ja ruokailu tapahtuu oman ryhmän kesken.

Opetusta sijoittuu arkisin 8-18 välille. Etä- ja verkko-opiskelua lisätään, mikäli opiskelijoilla on tähän valmiudet ja etäopiskelu tukee opintojen tavoitteita. Etäopetusta voidaan järjestää myös yksilöllisistä, kuten terveyteen liittyvistä syistä.

Käytännön taitojen harjoittelu toteutetaan edelleen oppilaitoksen omissa tiloissa sekä työpaikoilla. 

Osaamisen hankkiminen työpaikoilla jatkuu normaaliin tapaan. Työpaikalla noudatetaan työpaikan ohjeita mm. kasvomaskien käytöstä ja muita turvallisuutta koskevia sääntöjä. 

Olemme keskeyttäneet kansainväliset vaihtojaksot, emmekä vastaanota kansainvälisiä vieraita.

Live järjestää Opo-infon, Huoltaja-infon sekä Koulutusten esittelyt webinaareina. Toistaiseksi emme ota vastaan vierailijaryhmiä. Valmistujaisjuhlia ei järjestetä yleisötilaisuuksina. Todistukset jaetaan ryhmissä tai lähetetään opiskelijalle kotiin.

Työllistymis- ja valmennuspalvelut 

Toiminta jatkuu normaalisti lähipalveluina. Noudatamme AVI:n määräyksiä.

Viestintä

Opettajat tiedottavat käytännön järjestelyistä suoraan opiskelijoille. Kodin ja koulun välisessä tiedottamisessa käytetään Wilma-järjestelmää. Suosittelemme Wilma-sovelluksen lataamista opiskelijoiden ja tukijoukkojen käyttöön.

Työllistymispalveluiden asiakkaita tiedotetaan palvelukohtaisesti.

Jos epäilet saaneesi korona-tartunnan

Jos epäilet saaneesi koronavirustaudin, toimi näin.

Ole välittömästi yhteydessä omaan vastuuopettajaasti tai palvelustasi vastaavaan henkilöön!

Huolettaako korona?

Liven opiskeluterveydenhuollon yhteystiedot Liven toimipaikoissa.
Jos korona aiheuttaa huolta, voit olla yhteydessä opiskeluvalmentajiin. Opiskeluhuollon palvelut ovat käytettävissä puhelimitse tai tekstiviestien välityksellä.
Opiskeluun liittyvissä asioissa yhteyshenkilönä toimii oma vastuuopettaja. Muissa asioissa voi olla yhteydessä opiskeluvalmentajiin.

Nyyti ry – Mielen hyvinvointia opiskelijoille. Tukea opiskeluun ja mielen hyvinvointiin.

Mieli Suomen Mielenterveys ry

Sekasin chat

Kriisipuhelin puh. 09 2525 0111

Yle: Vinkkejä mielen rauhoittamiseen epävarmuuden aikana

Kirkon keskusteluapu 

Palveleva puhelin p. 0400 22 11 80 (joka päivä klo 18-24)

Palveleva chat (ma-pe klo 12-20)

Terveyskylä: Psyykkinen selviytyminen eristyksissä

Suomen Punainen Risti: Henkisen tuen ohjeita liittyen koronavirukseen

Ohjaamot: tukea ja ohjausta alle 30-vuotiaille esim. toimeentulon, asumisen ja hyvinvoinnin kysymyksissä

Korona-lisäinfoa

THL: Ajankohtaista koronaviruksesta

AVI: Usein kysyttyä koronaviruksesta

 

Liven palvelupiste

Liven Palvelupiste on yksilöasiakkaille suunnattu palvelu, joka auttaa sinua löytämään suunnan ja seuraavan askeleen eteenpäin elämässä. Tavoitteesi voi olla opiskelu- tai työpaikan löytäminen, työkykyiseksi kuntoutuminen, päivärytmin harjoittelu tai suomalaiseen työelämään tutustuminen sekä kielen ja kulttuurin opiskelu.

 

Ota yhteyttä