Koulutus- ja arviointipalvelut

   Tukiviittomien käyttö arjen työssä
    

   Tukiviittomien käyttö arjen työssä

   Tukiviittomien käyttö on tärkeää monista syistä erityisesti silloin, kun kommunikointi puheen avulla ei ole mahdollista tai riittävää. Tukiviittomilla on usein helpompaa ja tehokkaampaa viestiä kuin esimerkiksi kirjoittamalla. Tukiviittomat tarjoavat tehokkaan tavan ilmaista ajatuksia ja tunteita.

   Kaiken kaikkiaan tukiviittomien käyttö on tärkeä osa monimuotoisen ja inklusiivisen yhteiskunnan rakentamista, joka ottaa huomioon erilaiset kommunikaatiotarpeet ja mahdollistaa kaikkien osallistumisen.

   Tietoa koulutuksesta

   question-circle Sisältö 

   • Tukiviittomien alkeet
   • Tukiviittomat helpottamassa arjen kommunikointia
   • Tietoa viittomakielestä ja kuurojen kulttuurista

   book Tavoite

   Koulutuksen tavoitteena on antaa osallistujalle perustiedot ja -taidot tukiviittomien käytöstä arjen työssä. Tavoitteena on valmistaa osallistujaa hyödyntämään tukiviittomia kommunikaatiossaan niiden asiakkaiden kanssa, jotka tarvitsevat viittomia puheen tueksi tai niille, joille puhe ei ole mahdollista.

   person Kohderyhmä

   Koulutus sopii erityisesti niille työntekijöille, jotka käyttävät työssään puhetta tukevia ja korvaavia kommunikointikeinoja. Osallistujalla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta tukiviittomien käytöstä.

   briefcase Toteutus

   Koulutus sisältää paljon toiminnallista harjoittelua, ja se voidaan toteuttaa lähi- tai etäkoulutuksena. Koulutus kestää kaksi tuntia.

   Kouluttaja Tiina Maja on kouluttanut erilaisissa maahanmuuttajaryhmissä, mm. kielipainotteisessa kuntouttavassa työtoiminnassa sekä viittomakielisessä TELMA-ryhmässä. Tiinalla on laaja kokemus kuurojen ja kuulovammaisten työllisyyskoordinaattorina. Lisäksi hänellä on kokemusta kommunikaatio-opetuksesta lapsiperheissä, lastentarhaopettajan työstä kehitysvammaisten lasten parissa sekä hoitajan ja ohjaajan töistä kehitysvammaisten ja vanhusten asumisyksiköistä.

   Koulutuksen hinta on 850€ + alv. 24% = 1054 €.

   Kouluttaja

   Tiina Maja

   Kouluttaja

   envelope-line etunimi.sukunimi@inlive.fi

   Yhteystiedot

    

   Jasmin Al Kurdi

   Koulutussuunnittelija


   Voit pyytää koulutussuunnittelijalta lisää tietoa koulutuksista, suunnitella teille sopivaa kokonaisuutta ja pyytää tarjousta koulutuksille.

   phone 040 198 9292

   envelope-line jasmin.alkurdi@inlive.fi

   Liven palvelupiste

   Haluatko tietoa Liven tarjoamista koulutuksista, valmennuksista ja muista palveluista? Liven Palvelupisteeltä saat ohjausta ja neuvontaa sopivan jatkopolun löytämiseen. Tavoitteesi voi olla vaikkapa opiskelupaikan löytäminen, työkykyiseksi kuntoutuminen, päivärytmin harjoittelu tai suomalaiseen työelämään tutustuminen. Etsitpä sopivaa vaihtoehtoa itsellesi, asiakkaallesi tai läheisellesi – ota rohkeasti yhteyttä!

    

   Ota yhteyttä