Siirry sivun sisältöön.

Lokomat-kävelykuntoutus

Robotisoitu kuntoutuslaite

Lokomat-kävelykuntoutus

Lokomat on robotisoitu kuntoutuslaite, joka mahdollistaa tehokkaan ja intensiivisen kävelykuntoutuksen toimintakyvyltään erilaisille kuntoutujille. Lokomat-kävelyrobotti soveltuu kävelyvalmiuksien ja kävelyn harjoitteluun mm. aivoverenkiertohäiriö-, aivovamma- ja selkäydinvammakuntoutujille sekä Parkinson- ja MS-potilaille.

Lokomat-terapia

Lokomat-terapian voi aloittaa jo kuntoutuksen varhaisessa vaiheessa. Vaatimuksena terapian aloittamiselle on, että kuntoutuja pystyy olemaan pystyasennossa ilman suurempia verenpaineen vaihteluita.

Lokomat-terapiassa on aina fysioterapeutti mukana. Terapian aluksi puetaan painokevennysvaljaat, joiden avulla kuntoutuja tarvittaessa voidaan nostaa pyörätuolista pystyasentoon. Robotin tuottamaa kävelyliikettä ohjataan ja avustetaan jalkoihin puettavien ortoosien avulla. Jos kuntoutuja ei itse pysty tuottamaan kävelyliikettä, robotti avustaa liikkeen kokonaan. Kuntoutumisen edetessä avustusta ja painokevennystä vähennetään tai kävelyn osavaiheiden haasteita lisätään fysioterapeutin harkinnan ja yhteisten tavoitteiden mukaisesti. Harjoittelun edistymistä on helppo seurata laitteen keräämän datan perusteella. Oman kehittymisen seuraaminen tuo mielekkyyttä ja motivaatiota harjoitteluun.

Lokomat-kävelyrobotilla saadaan alusta alkaen kävelyharjoitteluun oikeat liikeradat ja askellus, joka vastaa normaalia kävelyä. Laitteen avulla voi kävellä 1500–3000 askelta yhden terapiakerran aikana. Korkea toistomäärä mahdollistaa kävelyn uudelleen oppimisen ja tehokkaan kuntoutuksen. Lokomat-terapiajakson pituus määrittyy kuntoutujan toimintakyvyn tason ja tavoitteiden mukaan.

Lokomat-kävelykuntoutuksen tavoitteet ja hyödyt

Pystyasennossa toteutuvan Lokomat-kävelykuntoutuksen avulla voidaan vaikuttaa kävelykyvyn edistämisen tai ylläpitämisen ohella positiivisesti moneen muuhunkin seikkaan esim. lihasvoiman vahvistumiseen ja spastisuuden vähentymiseen sekä ummetuksen, virtsatietulehdusten ja painehaavojen ehkäisemiseen.

On tutkittu, että vaikeissa tapauksissa yksi kuntoutuja seitsemästä pääsee omille jaloilleen kuntoutusrobotiikan avulla, joka ei perinteisin menetelmin kuntoutuisi itsenäiseksi liikkujaksi.

Lue lisää Nordic Healthcare Groupin syyskuussa 2019 toteuttamasta tutkimuksesta.

Kenelle palvelu sopii?

Esimerkiksi aivoverenkiertohäiriö-, aivovamma- ja selkäydinvammakuntoutujille sekä Parkinson- ja MS-potilaille.

Miten hakeutua palvelun pariin?

Ota meihin yhteyttä, etsimme sinulle sopivan ratkaisun hyödyntää Lokomat-terapiaa kuntoutumisessasi.
P. 040 824 0296
asiakassihteeri@inlive.fi

location-pin

Toimipaikat

Live Kuopio Neuron
Letkukaari 5 B
70820 Kuopio