ITU-kurssi

   Tukea arjen onnistumisiin!

   ITU-kurssi

   ITU-kurssilla saat tukea ja ohjausta omaan elämäntilanteeseesi ja arjessa selviytymiseen. Tavoitteena on opiskeluiden pariin tai työelämään siirtyminen tai siellä jatkaminen.

   Tutustu ITU-kurssin henkilöstöön.

   Tietoa palvelusta

   person  Kenelle palvelu sopii?

   Kurssi on suunnattu 16–29-vuotiaille nuorille, joilla on diagnosoitu lievä tai keskivaikea masennus tai ahdistuneisuushäiriö, joka rajoittaa opiskelu-, työ- tai toimintakykyäsi.

   Tavoitteena on opiskeleminen tai työelämään siirtyminen tai siellä jatkaminen. Edellytyksenä on kiinnostus ja halu osallistua kuntoutukseen, joka toteutetaan kasvokkaisena ja verkkokuntoutuksena.

   briefcase  Toteutus

   Kuntoutus toteutetaan ryhmäkuntoutuksena, ja siinä otetaan huomioon jokaisen asiakkaan yksilöllinen kuntoutustarve ja -tavoite. Kurssi sisältää muun muassa ryhmäkeskusteluja ja vertaistukea, monipuolista tekemistä sekä yksilöllisiä tapaamisia ja keskusteluja kuntoutusasiantuntijoiden kanssa.

   Kurssin tavoitteena on, että saat tukea ja ohjausta elämäntilanteeseesi ja arjessa selviytymiseen. Kurssilla pyritään lisäämään voimavarojasi ja valmiuksiasi niin, että pystyisit monipuolisesti osallistumaan toimintoihin omassa ympäristössäsi ja yhteiskunnassa.

   Seuraavat kurssit:

   24.8.2022 – 13.10.2022
   26.10.2022 – 15.12.2022

   building-line  Toimipaikka

   Lähipäivät Helsingissä Sörnäisten toimipaikassa (3+2 lähipäivää yhteensä). Kauempaa tulevilla on mahdollisuus majoitukseen. Kuuden viikon etäkuntoutusjakso Howspace-verkkoalustalla, joka toimii asiakkaan omalla älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella. Tarvittaessa sinulle lainataan tarvittavat välineet kurssille osallistumiseksi.

   question-circle  Miten hakeutua palvelun pariin?

   Hakeutuminen tapahtuu Kelan kautta.

   1. Hakeudu ensin lääkäriin. Arvioikaa yhdessä kuntoutuksesi tarpeellisuus. Tarvittaessa lääkäri suosittaa kuntoutusta ja kirjoittaa lausunnon (lääkärinlausunto B), jotta voit hakea kuntoutusta.
   2.  Täytä ja tulosta hakemuslomake Harkinnanvarainen kuntoutus KU132. Katso kurssien tietoja kuntoutuskurssihausta ja kirjaa kurssin tiedot hakemukseen.
   3. Liitä hakemukseesi lääkärinlausunto B, josta selviää kuntoutuksen perusteena oleva sairaus tai vamma ja toimintakykysi sekä lisäksi se, mitä kuntoutusta suositellaan ja mitkä ovat kuntoutuksen syyt ja tavoitteet.
   4. Postita hakemus ja liitteet osoitteeseen Kela, PL 10, 00056 KELA. Liitteet voit lähettää myös viestinä asiointipalvelussa. Kirjaudu asiointipalveluun verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
   5. Saat kotiisi postitse kirjallisen päätöksen. Näet päätöksen myös asiointipalvelussa. Päätös kuntoutuksestasi lähetetään myös tiedoksi palveluntuottajalle, milloin se toimii paikkavarauksena ja maksusitoumuksena. 

   Tarvittaessa autamme sinua kurssille hakeutumisessa!

   Yhteystiedot

    

   Jenni Parviainen

   Valmentaja


   phone 040 641 1776

   envelope-line itu@inlive.fi

   Liven palvelupiste

   Haluatko tietoa Liven tarjoamista koulutuksista, valmennuksista ja muista palveluista? Liven Palvelupisteeltä saat ohjausta ja neuvontaa sopivan jatkopolun löytämiseen. Tavoitteesi voi olla vaikkapa opiskelupaikan löytäminen, työkykyiseksi kuntoutuminen, päivärytmin harjoittelu tai suomalaiseen työelämään tutustuminen. Etsitpä sopivaa vaihtoehtoa itsellesi, asiakkaallesi tai läheisellesi – ota rohkeasti yhteyttä!

    

   Ota yhteyttä