Työelämäpalaute

   Kehitetään opiskelijoiden koulutussopimusjaksoja yhdessä!

   Työnantaja, arvostamme palautettasi!

   Ammatillinen koulutuksessa on nyt käytössä yhtenäinen järjestelmä, jolla kerätään työpaikoilta palautetta siitä, miten koulutus- ja oppisopimusjaksot sujuvat järjestelyiden näkökulmasta. Kyselyt on kehitetty laajassa suunnitteluprosessissa, jossa työelämä on ollut mukana. Tavoite on varmistaa laadukas työvoima eri toimialoille oppilaitosten kehittäessä toimintaansa palautteen pohjalta. Kyse on myös laadunvarmistuksesta. Vastausten määrällä ja yhteispistemäärällä on vaikutusta oppilaitoksen rahoitukseen. Työelämäpalaute sisältää kaksi eri kyselyä, joihin vastaaminen vie noin 5 min. Itse kysymykset löytyvät lopussa olevista linkeistä.

   Työelämäpalautteen kysymykset ja Suomenkielinen esite
   Working Live Feedback Survey ja Englanninkielinen esite
   Arbetslivsrespons enkätfrågor ja Ruotsinkielinen esite

   Työpaikkaohjaajakyselystä

   Kyselylinkki tulee oppisopimuksessa tai koulutussopimuksessa nimetylle vastuulliselle työpaikkaohjaajalle työsähköpostiin ja tekstiviestinä työpuhelimeen. Jos vain toinen näistä yhteystiedoista on ilmoitettu, linkki lähtee kyseiseen kanavaan. Lähettäjä on Opetushallitus. Viestit lähtevät joka kuukauden 1. ja 16. päivä niistä työpaikkajaksoista, jotka ovat päättyneet lähettämispäivää edeltävän kahden viikon aikana. Viestin voi tarvittaessa välittää eteenpäin henkilölle, joka on enemmän ohjannut opiskelijaa.

   Työpaikkakyselystä

   Ammattiopisto Live lähettää työpaikkakyselyn kaksi kertaa vuodessa, tammi−helmikuussa ja heinä−elokuussa niille työpaikoille, joilla on päättynyt Liven työpaikkajaksoja edeltävällä vuosipuoliskolla. Kyselylinkki lähetetään ns. työpaikan edustajalle. Tällä tarkoitetaan henkilöä, joka vastaa laajemmin työpaikan toiminnoista, mm. yhteistyöstä oppilaitosten kanssa. Hän on henkilö, joka yleensä myös allekirjoittaa koulutus- ja oppisopimukset. Kyse on usein yrityksen omistajasta, henkilöstöpäälliköstä tai työelämäkoordinaattorista. Varsinkin pienissä yrityksissä sama henkilö toimii kuitenkin sekä työpaikkaohjaajana että työpaikan edustajana.

   Valtakunnalliset ja oppilaitoskohtaiset tulokset näkyvät opetushallinnon vaikuttavuuden tietopalvelussa, Vipusessa. Työpaikkaohjaajapalautteen tulokset päivitetään joka kuukauden 3. päivä aina kahden kuukauden takaisella tiedolla.

   Tietoa Opetushallituksen sivuilta:
   Ammatillisen koulutuksen työelämäpalaute

   Yksityiskohtaista tietoa menettelyistä lähinnä opetushenkilöstölle:
   eDuuni wiki ARVO Opetushallinnon vaikuttavuustietopalvelu Kyselyt

   Taina Teiramaa-Seger

   Kehityspäällikkö


   phone 040 662 7100

   envelope-line etunimi.sukunimi@inlive.fi

   Tarvitsetko lisää tietoa?

   Haluaisitko kysyä jotain tai jättää palautetta? Jos et löydä oikeaa yhteyshenkilöä, voit jättää viestin info-osoitteeseemme tämän lomakkeen kautta. Pyrimme vastaamaan mahdollisimman pian.

   Ota yhteyttä