Siirry sivun sisältöön.

Tuetun polun kotoutumis­koulutus Silta-Koto

Henkilökohtaista ohjausta ja neuvontaa

Tuetun polun kotoutumiskoulutus Silta-Koto

Tuetun polun kotoutumiskoulutus on tarkoitettu asiakkaille, jotka tarvitsevat eri syistä enemmän tukea kotoutumisen polulla. Koulutuksen aikana asiakas saa henkilökohtaisesti suunniteltua ja toteutettua ohjausta ja neuvontaa sekä muita tukimuotoja

Live-ikoni

Tietoa palvelusta

Kenelle palvelu sopii?

Koulutuksessa noudatetaan Aikuisten maahanmuuttajien kotoutumiskoulutuksen opetussuunnitelman perusteita (OPH 1/011/2012). Palveluun ohjautuvat asiakkaat tarvitsevat eri syistä enemmän tukea kotoutumisen polulla.

Miten hakeutua palvelun pariin?

Tuetun polun kotoutumiskoulutus on työvoimakoulutusta, jota rahoittaa Pirkanmaan ELY-keskus. Koulutukseen hakeudutaan TE-toimiston kautta.

Palveluntuottajat

Silta-Koto-koulutuksessa palveluntuottajana on ryhmittymä, johon kuuluvat Live-säätiö, Silta-Valmennusyhdistys ry, Entry Education Oy ja Hyria Business Institute Oy.

Kaikki ryhmittymän jäsenet ovat vakiintuneita toimijoita, jotka tuovat oman erityisosaamisensa tuetun polun koulutukseen.

Sisältö

Tuetun polun kotoutumiskoulutuksessa hyödynnetään toiminnallisia menetelmiä monin eri tavoin ja useissa oppimisympäristöissä, mikä tuo vaihtelua perinteiseen luokkahuoneoppimiseen.

Moduuleissa 1-3 vaihtelevat luokkahuoneopiskelu ja työpajatoiminta eri painotuksin, ja niissä hyödynnetään vahvasti erilaisia toiminnallisia menetelmiä ja tekemällä oppimisen pedagogiikkaa. Työelämälähtöisyys tuodaan jo alkuvaiheessa osaksi koulutusta: tällöin opetus koostuu suomen kielen ja yhteiskuntatiedon opetuksen lisäksi työpajatoiminnasta.

Koulutuksen aikana asiakas saa henkilökohtaisesti suunniteltua ja toteutettua ohjausta ja neuvontaa sekä muita tukimuotoja. Erityistä huomiota kiinnitetään niiden asiakkaiden tukemiseen ja ohjaukseen, joilla on opiskelu- tai oppimisvaikeuksia tai elämänhallintaan liittyviä vaikeuksia.

Asiakkaan oma osallistuminen ja asiantuntijuus omasta tilanteestaan ohjaavat toimintaa ja koulutuksen suunnittelua.

Toimipaikka

Live Tampere
Sumeliuksenkatu 13
33100 Tampere

Ohjausta ja neuvontaa

Liven palvelupiste

Haluatko tietoa Liven tarjoamista koulutuksista, valmennuksista ja muista palveluista? Liven Palvelupisteeltä saat ohjausta ja neuvontaa sopivan jatkopolun löytämiseen. Tavoitteesi voi olla vaikkapa opiskelupaikan löytäminen, työkykyiseksi kuntoutuminen, päivärytmin harjoittelu tai suomalaiseen työelämään tutustuminen. Etsitpä sopivaa vaihtoehtoa itsellesi, asiakkaallesi tai läheisellesi – ota rohkeasti yhteyttä!