Allasterapia

   Vedessä toteutettua fysioterapiaa

   Allasterapia

   Allasterapia on vedessä tapahtuvaa fysioterapiaa ja liikeharjoittelua. Veden terapeuttiset ominaisuudet ja monipuoliset liikekokemukset tukevat kehonhallinnan kehittymistä sekä tuovat tietoisuutta omasta kehosta ja liikkeistä.  Veden paine myös vähentää turvotusta ja kipua. 

   Altaassa harjoitetaan tasapainoa, lihasvoimaa, liikeratoja ja nivelten liikkuvuutta. Veden vastus ja sen kannatteleva vaikutus tehostavat ja avustavat harjoituksia.

   person  Kenelle palvelu sopii?

   Allasterapia sopii silloin, jos liikkuminen on hidasta tai hankalaa esimerkiksi neurologisen sairauden, lihasheikkouden, niveloireiden tai kivun takia.

   Tarvitset joko Kelan vaativan kuntoutuksen avoterapiapäätöksen allasterapiaan, tai voit käydä allasterapiassa omakustanteisesti.

   Myös vakuutusyhtiöiden kuntoutuspäätöksellä voi hakeutua kuntoutukseen. Asiakas saa tällöin itse valita haluamansa palvelutarjoajan.

   question-circle  Miten hakeutua palvelun pariin?

   Kelan kustantamaa vaativan kuntoutuksen terapiaa voi hakea Kelalta KU104-lomakkeella, kun kuntoutusuunnitelma on tehty julkisessa terveydenhuollossa.

   Päätöksen saatuasi voit olla yhteydessä suoraan meihin. Jos päätös on jo hakuvaiheessa osoitettu suoraan meille palveluntuottajana, olemme sinuun yhteydessä kahden viikon kuluttua päätöksen saapumisesta.

   building-line Toimipaikat

   Live Neuron (Kelan palveluntuottaja)
   Letkukaari 5B
   70820 Kuopio
   p. 050 324 0510
   neuron@inlive.fi 

   Live Iisalmi (Kelan palveluntuottaja)
   Satamakatu 11 (käynti Riistakadun puolelta)
   74100 Iisalmi
   p. 040 136 1543
   iisalmi@inlive.fi 

   Live Joensuu (Kelan palveluntuottaja)
   Nepenmäenkatu 2
   80200 Joensuu
   p. 040 136 0723
   joensuu@inlive.fi


   Tutustu asiantuntijoihimme täällä:
   Asiantuntijahaku