Siirry sivun sisältöön.

Yksilöterapiat

Voimavaroja ja keinoja arjessa selviytymiseen

Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen yksilöterapiat

Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen yksilöterapiat perustuvat kuntoutussuunnitelmaan ja yksilöllisesti asetettuihin tavoitteisiin. Yksilöterapiat ovat hyvän kuntoutuskäytännön mukaisia ja mahdollistavat asiakkaille suoriutumista ja osallistumista arjessa. Terapeuttien erityisasiantuntijuus ja yhteistyö asiakkaan lähitoimijoiden kanssa tuovat parhaan lopputuloksen.

Kenelle palvelu sopii?

Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen yksilöterapia järjestetään asiakkaalle 

  • joka on alle 65-vuotias
  • jolla on sairaus tai vamma, johon liittyy huomattava suoritus- ja osallistumisrajoite ja josta aiheutuu vähintään vuoden kestävä kuntoutustarve
  • jolle kuntoutus on perustellusti tarpeen mahdollistamaan arjen toiminnoista  suoriutumista ja osallistumista
  • jolla on julkisen terveydenhuollon laatima kuntoutusuunnitelma tai yksityisen terveydenhuollon laatima ja julkisen terveydenhuollon hyväksymä  kuntoutussuunnitelma

Miten hakeutua palvelun pariin?

Kelan kustantamaa vaativan kuntoutuksen terapiaa voi hakea Kelalta KU104-lomakkeella, kun kuntoutussuunnitelma on tehty julkisessa terveydenhuollossa. Päätöksen saatuasi voit olla itse yhteydessä meihin. Jos päätös on jo osoitettu meille palveluntuottajana, olemme sinuun yhteydessä kahden viikon kuluessa päätöksen saapumisesta.

Lomake: KU 104 (ei saavutettava pdf)

Ota yhteyttä suoraan toimipisteisiimme ja kysy lisää.

Vakuutusyhtiöiden ja hyvinvointialueiden maksusitoumus tai palveluseteli

Voit hakeutua vakuutusyhtiöiden kuntoutuspäätöksellä yksilöterapiaan. Asiakas saa tällöin itse valita haluamansa palvelutarjoajan. Voit tulla meille myös hyvinvointialueen palvelusetelillä tai maksusitoumuksella.

Miten hakeutua palvelun pariin?

Päätöksen saatuasi voit olla itse yhteydessä meihin. Jos päätös on jo osoitettu meille palveluntuottajana, olemme sinuun yhteydessä kahden viikon kuluessa päätöksen saapumisesta.

Ota yhteyttä suoraan toimipisteisiimme ja kysy lisää.