Siirry sivun sisältöön.

LAKU-perhekuntoutus

Eväitä koko perheelle toimivampaan arkeen

LAKU-perhekuntoutus tukee koko perhettä

LAKU-perhekuntoutus tarjoaa käytännönläheistä tukea lapsille ja nuorille, joilla on neuropsykiatrinen häiriö. Lasta ja hänen perhettään tuetaan koti- ja kouluympäristössä, kun kuntoutuksen tarve kohdentuu neuropsykiatrisen häiriön aiheuttamiin arjen haasteisiin. 

Perheen oma aktiivinen rooli on kuntoutuksessa tärkeä. Kuntoutuksen tavoitteet laaditaan yhteistyössä perheen kanssa. Moniammatillinen tiimi muodostetaan vastaamaan asiakkaan ja tämän perheen kuntoutuksen tarpeita ja tavoitteita. 

Kenelle LAKU on tarkoitettu?

LAKU-perhekuntoutuksen asiakas on perhe, jossa on 7–15-vuotias lapsi tai nuori, jolla on todettu jokin seuraavista neuropsykiatrisista häiriöistä:

  • ADHD/ADD
  • autismikirjon häiriö (ilman kognitiivisen kehityksen häiriötä)
  • Touretten oireyhtymä tai pitkäaikaiset tic-oireet

Lapsella tai nuorella voi esiintyä neuropsykiatriseen häiriöön liittyviä samanaikaisia käytös- ja tunne-elämän oireita. Toimintakykyä voivat heikentää myös vaikeudet sosiaalisessa vuorovaikutuksessa tai omassa toiminnanohjauksessa. Kuntoutuksen päätarve kohdentuu neuropsykiatrisen häiriön aiheuttamiin arjen haasteisiin ja perheellä on häiriöön liittyvä monimuotoisen kuntoutuksellisen tuen ja ohjauksen tarve.

LAKU-perhekuntoutuksen toteutus

LAKU-perhekuntoutuksen kokonaiskesto on enintään 1,5 vuotta. Kuntoutus sisältää:

  • 1 ennakkoyhteydenotto asiakasperheeseen
  • 17 tapaamista asiakasperheen kanssa
  • 4-6 verkostotapaamista asiakasperheen ja lapsen/nuoren hoitotahon, koulun tai muun arjen toimijan kanssa
  • 5 ryhmätapaamista lapsille/nuorille
  • 5 ryhmätapaamista aikuisille läheisille
  • 2 seurantatapaamista

Tapaamiset järjestetään Liven toimipaikoissa tai perheelle tutussa arjen ympäristössä. Osa tapaamisista on mahdollista toteuttaa etäyhteydellä. Kuntoutusta toteuttaa Liven moniammatillinen tiimi, jossa on mukana kokeneita neuropsykiatrian ammattilaisia.

question-circle  Miten LAKU-perhekuntoutukseen haetaan?

LAKU-perhekuntoutus on Kelan järjestämää ja kustantamaa kuntoutusta. Asiakas saa itse valita palveluntarjoajan. Kuntoutushakemus (KU132) ja B-lausunto toimitetaan Kelaan, joka tekee päätöksen. Lisätietoa mahdollisista etuuksista ja korvauksista saa Kelan kuntoutuksen palvelunumerosta 020 692 205 tai www.kela.fi/kuntoutus.

Lomake KU 132 (ei saavutettava pdf)

 

Kysy lisää meiltä, autamme mielellämme!
P. 040 824 0296
asiakassihteeri@inlive.fi

 

building-line Toimipaikat

Helsinki, Espoo, Turku, Tampere, Kuopio, Joensuu

Haluatko lisätietoa LAKU-perhekuntoutuksestamme? Täytä lomake niin olemme sinuun yhteydessä!