Siirry sivun sisältöön.

NUOTTI-valmennus

Matalan kynnyksen tukea nuorille aikuisille

NUOTTI-valmennus

NUOTTI-valmennus on henkilökohtaista valmennusta. Valmennuksessa nuoren käsitys omista vahvuuksista ja voimavaroista vahvistuu ja hän kartuttaa elämänhallintaan ja työelämävalmiuksiin liittyviä taitojaan. NUOTTI-valmennuksen aikana otetaan askeleita kohti opiskelu- ja työelämää. Valmennuksellinen työote tukee nuoren omaa aktiivisuutta ja osallisuutta.

Kenelle NUOTTI sopii?
NUOTTI on suunnattu 16-29-vuotiaille nuorille, joiden toimintakyky on olennaisesti heikentynyt. Valmennus on suunnattu nuorelle, jolla ei ole opiskelu- tai työpaikkaa tai opinnot ovat vaarassa keskeytyä oppilaitoksen tukitoimista huolimatta.

NUOTIN tavoite
Valmennuksen tavoitteena on kartoittaa valmennettavan omia taitoja ja vahvuuksia sekä luoda opiskeluun tai työelämään liittyviä tulevaisuudensuunnitelmia omien haaveiden saavuttamiseksi.

Valmennuksen aikana nuori ja valmentaja tekevät yhdessä verkostotyötä, jonka avulla varmistetaan nuoren tarvitsemien tukitoimien käynnistyminen. Valmennuksessa kunnioitetaan valmennettavan omia tarpeita, voimavaroja ja vahvuuksia ja käytännön toteutuksesta ja tavoitteista sovitaan tarkemmin oman valmentajan kanssa.

Palvelun kesto
NUOTTI koostuu valmennettavan ja valmentajan henkilökohtaisista tapaamisista missä tahansa nuorelle sopivassa ympäristössä. Valmennuksen kesto on 5 kk sisältäen enintään 20 tunnin mittaista tapaamista. Tapaamisten välissä on nuoren itsenäistä toimintaa tukevaa välityöskentelyä.

Palvelun toteutus
NUOTTI-valmennus koostuu valmennettavan ja valmentajan henkilökohtaisista tapaamisista. Tapaamiset valmentajan kanssa voidaan järjestää missä tahansa ympäristössä. Valmentaja pitää sinuun säännöllisesti yhteyttä ja saat häneltä apua myös mieltäsi askarruttaviin käytännön asioihin. Valmentajan voit pyytää mukaan esim. Kelassa, TE-toimistossa tai lääkärissä asiointiin.  Valmennuksessa kunnioitetaan juuri sinun tarpeitasi, voimavarojasi ja vahvuuksiasi, joten käytännön toteutuksesta ja tavoitteista sovit tarkemmin oman valmentajasi kanssa. Yleensä parhaiten päästään eteenpäin hyödyntäen myös oman kotipaikkakuntasi tukiverkostoja.

NUOTTI-valmennus on maksuton ja sen ajalta on oikeutettu Kelan kuntoutusrahaan.

Miten NUOTTIIN pääsee?

NUOTTI on Kelan järjestämää ja rahoittamaa kuntoutusta, johon haetaan Kelan kautta. Hakija itse tai ohjaava taho on yhteydessä Kelan valtakunnalliseen palvelunumeroon, p. 020 692 205. Hakeutumiseen ei edellytetä diagnoosia tai lääkärintodistusta.

TÄRKEÄÄ! Muista mainita hakemisen yhteydessä, että haluat NUOTTIIN Livelle! NUOTIN ajalta voi hakea Kelan kuntoutusrahaa. Lisätietoja Kelan etuuksista www.kela.fi/kuntoutus.

 

Lisätietoja:

p. 040 824 0296

asiakassihteeri@inlive.fi

building-line  Toimipaikat

Helsinki, Käenkuja 1 B, 00500 Helsinki
Espoo, Kiannonkatu 2, 02650 Espoo

building-line  Toimipaikat + ympäristökunnat

Jyväskylä, Kauppakatu 39, 40100 Jyväskylä
Joensuu, Nepenmäenkatu 2, 80200 Joensuu 
Oulu, Isokatu 19 A 7, 90100 Oulu
Seinäjoki, Seuralantie 5, 60220 Seinäjoki

Yhteydenottolomake

Jos jokin mietityttää Nuotissa, jätä yhteystietosi niin olemme sinuun yhteydessä.