Siirry sivun sisältöön.

Kehittyvä kuntoutus

Kuntoutuksen tekniset ratkaisut hyvinvointisi parhaaksi

Teknologia apuna kuntoutuksessa

Teknologia avuksi kuntoutukseen

Tehokas kuntoutus edellyttää suuria toistomääriä. Näin kuntoutuja oppii harjoiteltavat liikkeet, kun kuntoutujan suorittamat liikeradat automatisoituvat toistojen seurauksena. Tällaisen kuntoutusympäristön rakentamisessa teknologia-avusteiset sovellukset ja laitteet ovat avainasemassa. Laitteet mahdollistavat harjoitteet, jotka ovat helposti toteutettavissa ja turvallisia.

Teknologia-avusteisuus mahdollistaa myös harjoittelun reaaliaikaisen seurannan, jonka avulla voidaan todentaa kuntoutusprosessin edistyminen, kuntoutujan toimintakyvyn kehittyminen ja suoritetun kuntoutuksen vaikuttavuus. Mikäli kuntoutus ei edisty tavoitteiden mukaisesti, on seurantadatan avulla mahdollista ketterästi muuttaa harjoitteita niin, että ne tukevat ideaalisesti kuntoutumista varmistavat kuntoutujan toimintakyvyn kehittymisen.

Live-säätiöllä on käytössä laajalti teknologia-avusteisia sovelluksia ylä- ja alaraaja-, aivo- ja etäkuntoutukseen. Tällaisia ovat mm. G-EO- ja Lokomat-kävelysimulaattorit painokevennettyyn kävelyyn, Pablo-sovellus yläraajakuntoutukseen, päälle puettava recoveriX-laitteisto aivokuntoutukseen tai rehabWall virtuaaliseen kuntoutukseen.

Haluatko lisätietoja? Täytä lomake niin olemme sinuun yhteydessä!