Siirry sivun sisältöön.

Psykoterapia

Kelan vaativan kuntoutuksen terapiana

Psykoterapia

Psykoterapia on hoito- ja kuntoutusmenetelmä, joka perustuu joko yksilö- tai ryhmäterapiaan. Psykoterapiaan hakeudutaan yleensä jonkin mielenterveysongelman, esimerkiksi masentuneisuuden, ahdistuneisuuden tai muun psyykkiseen pahoinvointiin liittyvän syyn vuoksi, mutta terapiaan voi hakeutua myös, jos vaikka haluat puhua omasta elämäntilanteestasi ja huolistasi neutraalille osapuolelle – psykoterapeutille.

Monesti on myös hyvä puuttua mahdollisiin ongelmiin jo ajoissa ja ehkäistä niiden kasvamista. Psykoterapiassa käydäkseen ei siis tarvitse kärsiä vakavista vaikeuksista eikä mikään ongelma ole liian pieni psykoterapiaan.

Kenelle palvelu sopii?

Psykoterapian on todettu olevan tuloksellinen hoito- ja kuntoutusmuoto moniin eri psykiatrisiin sairauksiin. Psykoterapialla voidaan hoitaa myös mm. pakko-oireita, traumaperäistä stressiä, tunne-elämän epävakautta sekä erilaisia riippuvuuksia.

Asiakkaan on oltava valmis työskentelemään oman vointinsa kohenemisen eteen ja omien voimavarojen on oltava riittävät sekä elämäntilanteen tarpeeksi vakaa, jotta psykoterapiasta saa oikea-aikaisen hyödyn.

Psykoterapia Kelan kuntoutuksena

16–67 -vuotias. jonka työ- tai opiskelukykyä uhkaa mielenterveyden häiriö, voi saada psykoterapiaa Kelan kustantamana

Ennen psykoterapiaan pääsyä tarvitaan vähintään 3 kk arvio- ja hoitojakso, jolloin psykiatri tai työterveyden erikoislääkäri arvioi terapian tarpeen. Kelan tuki myönnetään vuodeksi kerrallaan.

Ota yhteys sinua hoitavaan lääkäriin, työterveys- tai opiskelijahuoltoon selvittääksesi mahdollisuutesi Kelan kustantamaan psykoterapiaan.

Miten hakeutua psykoterapiaan?

Tiedustelut ja ajanvaraus:
P. 040 824 0296
asiakassihteeri@inlive.fi

Jätä yhteystietosi, jos haluat yhteydenoton koskien psykoterapiapalveluitamme.

location-pin

Toimipaikat

Live Helsinki
Käenkuja 1B
00500 Helsinki
Etäkuntoutus
Valtakunnallinen palvelu