Psykofyysinen fysioterapia

   Kehon ja mielen vuorovaikutus

   Psykofyysinen fysioterapia

   Tunteet ovat tärkeitä terveyden tasapainon ylläpitäjiä. Keho voi reagoida eri tunteisiin yksilöllisesti fysiologisin muutoksin, esimerkiksi lihaskireydellä tai pitkittyneillä kiputiloilla tai traumoista aiheutuvin fyysisin oirein.

   Psykofyysinen fysioterapia huomioi kehon ja mielen vuorovaikutusta. Terapiassa edetään asiakkaan voimavarojen, jaksamisen ja tarpeiden mukaisesti esimerkiksi kehotietoisuus- ja liikeharjoitusten, rentoutus- ja hengitysharjoitteiden sekä kivun lievittämiseen johtavien harjoitteiden keinoin.

   Miten psykofyysinen fysioterapia toimii?

   Terapiassa asiakas oppii tunnistamaan omia reagointitapojaan ja toimintamallejaan, jotka aiheuttavat ongelmia - esimerkiksi jännittyneisyyttä, kiputiloja, ahdistusta, univaikeuksia ja kehon hallinnan ongelmia.

   Terapian tavoitteena on myös, että asiakas tiedostaa ja tunnistaa tunteiden, stressin, trauman ja/tai oman kehon oireiden yhteyden ja löytää itselleen sopivat keinot elämän haastavissa tilanteissa.

   Kenelle psykofyysinen fysioterapia sopii?

   Perinteisen fysioterapian sopivuuden (tuki- ja liikuntaelinsairaus, vamma, trauma, kiputilat ja fyysisen toimintakyvyn ylläpito) lisäksi psykofyysinen fysioterapia sopii sinulle, jos havaitset seuraavia oireita:

   • ahdistuneisuus, jännittyneisyys, stressioireilu
   • pitkittyneet kiputilat
   • traumaperäiset fyysiset oireet
   • toiminnalliset hengityshäiriöt
   • mielenterveyden ongelmat, esimerkiksi paniikkioireilu tai masennus
   • Kehonhahmottamishäiriöt

   question-circle  Miten hakeutua palvelun pariin?

   Psykofyysiseen fysioterapiaan voit tulla omakustanteisesti, lääkärin lähetteellä tai Kelan vaativan kuntoutuksen avoterapiapäätöksellä. 

   Myös vakuutusyhtiöiden kuntoutuspäätöksellä voi hakeutua kuntoutukseen. Asiakas saa tällöin itse valita haluamansa palvelutarjoajan.

   Kelan kustantamaa vaativan kuntoutuksen terapiaa voi hakea Kelalta KU104-lomakkeella, kun kuntoutussuunnitelma on tehty julkisessa terveydenhuollossa. Päätöksen saatuasi voit olla itse yhteydessä meihin. Jos päätös on jo osoitettu meille palveluntuottajana, olemme sinuun yhteydessä kahden viikon kuluessa päätöksen saapumisesta.

   Lomake KU 104 (ei saavutettava pdf)

   building-line  Toimipaikat

   Live Neuron
   Letkukaari 5 B
   70820 Kuopio
   p. 050 324 0510
   neuron@inlive.fi

   Live Joensuu
   Nepenmäenkatu 2
   80200 Joensuu
   p. 040 136 0723
   joensuu@inlive.fi

   Tutustu asiantuntijoihimme täällä:
   Asiantuntijahaku