Toimintaterapia

   Toiminnallisuuden ja elämänlaadun parantamiseen

   Toimintaterapia

   Toimintaterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tavoitteena on tukea kuntoutujan toiminnallisuutta, vähentää toimintakyvyn häiriön vaikutuksia, palauttaa toimintakykyä ja parantaa elämänlaatua.

   Toimintaterapiassa voidaan esimerkiksi edistää erilaisia itsenäisempään elämään vaadittavia taitoja ja pyrkiä löytämään uusia tapoja suoriutua arjessa, jos sairaus tai vamma haittaa toimintakykyä. Toimintaterapia voi tukea myös työhön paluuta ja työkykyä.

   Toimintaterapian toteutus

   Toimintaterapia voidaan toteuttaa kotona, työpaikalla tai muussa arjen ympäristössä sekä toimipisteissämme. Lisäksi toimintaterapia voidaan toteuttaa myös etäkuntoutuksena.

   Liven toimintaterapeuteilla on vahva osaaminen ja kokemus aikuisten toimintaterapian toteuttamisesta. Erityisosaamisemme kohdentuu neurologiseen toimintaterapiaan.

   person  Kenelle palvelu sopii?

   Jos sinulla on vamman, sairauden, kivun, toiminnallisen häiriön tai ikääntymisen johdosta haasteita selviytyä arkielämästä.

   Kela voi myöntää vaativan kuntoutuksen avoterapiapäätöksen toimintaterapiaan. Voit hankkia toimintaterapiaa myös omakustanteisesti.

   Myös vakuutusyhtiöiden kuntoutuspäätöksellä voi hakeutua kuntoutukseen. Asiakas saa tällöin itse valita haluamansa palvelutarjoajan.

   question-circle  Miten hakeutua palvelun pariin?

   Ota yhteyttä suoraan toimipisteisiimme ja kysy lisää.

   Kelan palveluntuottajina toimivat Live Kupolin ja Live Joensuun toimipisteet. Kelan kustantamaa vaativan kuntoutuksen terapiaa voi hakea Kelalta KU 104-lomakkeella. Lomakkeen lisäksi tarvitset sinua hoitavan lääkärin kirjoittaman kuntoutussuunnitelman.

   Kuntoutuspäätöksen saatuasi voit valita meidät palveluntuottajaksi. 

   Lomake: KU 104 (ei saavutettava pdf)

   building-line  Toimipaikat

   Live Kupoli (Kelan palveluntuottaja)
   Itkonniemenkatu 9
   70500 Kuopio
   p. 050 306 4110
   kupoli@inlive.fi

   Live Joensuu (Kelan palveluntuottaja)
   Nepenmäenkatu 2
   80200 Joensuu
   p. 040 136 0723
   joensuu@inlive.fi

   Live Neuron
   Letkukaari 5B
   70820 Kuopio
   p. 050 324 0510
   neuron@inlive.fi

   Live Iisalmi
   Satamakatu 11
   74100 Iisalmi
   p. 040 136 1543
   iisalmi@inlive.fi


   Tutustu asiantuntijoihimme täällä:
   Asiantuntijahaku