Toimintaterapia

   Toiminnallisuuden ja elämänlaadun parantamiseen

   Toimintaterapia

   Toimintaterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tavoitteena on tukea kuntoutujan toiminnallisuutta, vähentää toimintakyvyn häiriön vaikutuksia, palauttaa toimintakykyä ja parantaa elämänlaatua.

   Toimintaterapiassa voidaan esimerkiksi edistää erilaisia itsenäisempään elämään vaadittavia taitoja ja pyrkiä löytämään uusia tapoja suoriutua arjessa, jos sairaus tai vamma haittaa toimintakykyä. Toimintaterapia voi tukea aikuisella ja nuorella myös työhön tai opiskeluihin paluuta ja työkykyä. Meille ovat tervetulleita myös lapsiasiakkaat!

   Kenelle toimintaterapia sopii?

   Toimintaterapiaan hakeudutaan yleensä jonkin neurologisen sairauden tai vamman, liikuntavamman, motorisen kehityksen viiveen, vuorovaikutustilanteiden hallinnan vaikeuden tai neuropsykiatriseen häiriöön liittyvän ongelman vuoksi. Toimintaterapiassa voidaan myös vahvistaa työssä tai opinnoissa jaksamista tai sosiaalisia taitoja.

   Toimintaterapian toteutus

   Toimintaterapia voidaan toteuttaa kotona, työpaikalla tai muussa arjen ympäristössä sekä toimipisteissämme. Lisäksi toimintaterapiaa saa myös myös etäkuntoutuksena.

   Toimintaterapeutti auttaa löytämään toimintatapoja ja erilaisia apuvälineitä, joiden avulla asiakkaan arki on sujuvampaa. Toimintaterapiassa otetaan aina huomioon asiakkaan toiveet, elämäntilanne sekä omat voimavarat.

   Erityisosaamisemme kohdentuu neurologiseen toimintaterapiaan.

   Miten hakeutua toimintaterapiaan?

   Kela voi myöntää vaativan kuntoutuksen avoterapiapäätöksen toimintaterapiaan. Voit hankkia toimintaterapiaa meiltä myös omakustanteisesti.

   Myös vakuutusyhtiöiden kuntoutuspäätöksellä voi hakeutua toimintaterapiaan. Asiakas saa tällöin itse valita haluamansa palvelutarjoajan.

   Kelan palveluntuottajina toimivat Live Kupolin ja Live Joensuun toimipisteet. Kelan kustantamaa vaativan kuntoutuksen terapiaa voi hakea Kelalta KU 104-lomakkeella. Lomakkeen lisäksi tarvitset sinua hoitavan lääkärin kirjoittaman kuntoutussuunnitelman.

   Kuntoutuspäätöksen saatuasi voit valita meidät palveluntuottajaksi. 

   Lomake: KU 104 (ei saavutettava pdf)

   Ota yhteyttä suoraan toimipisteisiimme ja kysy lisää, autamme mielellämme!

   lapsi-toimintapterapia

    

   building-line  Toimipaikat

   Live Kupoli (Kelan palveluntuottaja)
   Itkonniemenkatu 9
   70500 Kuopio
   p. 050 306 4110
   kupoli@inlive.fi

   Live Joensuu (Kelan palveluntuottaja)
   Nepenmäenkatu 2
   80200 Joensuu
   p. 040 136 0723
   joensuu@inlive.fi

   Live Neuron
   Letkukaari 5B
   70820 Kuopio
   p. 050 324 0510
   neuron@inlive.fi

   Live Iisalmi (Kelan palveluntuottaja)
   Satamakatu 11
   74100 Iisalmi
   p. 040 136 1543
   iisalmi@inlive.fi


   Tutustu asiantuntijoihimme täällä:
   Asiantuntijahaku