Moniammatillinen yksilökuntoutus

   Kelan harkinnanvarainen kuntoutus

   Moniammatillinen yksilökuntoutus, Kelan harkinnanvarainen neurologinen kuntoutus (12 §)

   Järjestämme Kela-kuntoutuksena harkinnanvaraista moniammatillista yksilökuntoutusta. Kuntoutus voi toteutua avo– tai laitosmuotoisena jaksona. Tavoitteena on asiakkaan työ-, opiskelu- tai toimintakyvyn ylläpitäminen tai parantaminen arkipäivän tilanteissa parhaalla mahdollisella tavalla. Toteutamme kuntoutuksen yksilöllisesti elämäntilanteesi, tarpeidesi ja tavoitteidesi mukaisesti. Toimintakykysi ylläpitäminen ja kehittäminen on meille sydämen asia.

   Kuntoutuksen sisältö
   Kuntoutus toteutetaan avo- ja/tai laitosmuotoisena yksilöllisen tarpeen mukaan. Kuntoutus sisältää ennakkoyhteydenoton, enintään 15 arkipäivää sisältävän kuntoutusjakson, joka jaksotetaan siten, että niistä muodostuu eheä, kuntoutujan tarvetta vastaava kokonaisuus. Kuntoutuksen kokonaisuus toteutetaan 18 kk:n aikana, minkä kuntoutuspäätös on voimassa. Moniammatillinen tiimi vastaa osa-alueiden toteutuksesta.

   Aikuinen läheinen voi osallistua kuntoutukseen enintään viiden arkipäivän ajan kuntoutujan kanssa yhtä aikaa joko avo- tai laitosmuotoisesti tai käyntikertoina.

   Aikuisen neurologinen yksilökuntoutus on tarkoitettu yli 18-vuotiaalle, joka tarvitsee moniongelmaisen sairausoireistonsa vuoksi yksilöllistä ja moniammatillisesti toteutettua kuntoutuspalvelua.

   Kenelle palvelu sopii?
   Kuntoutujalla on todettu neurologinen sairaus tai vamma, johon liittyy moniammatillisesti toteutettavan neurologisen yksilökuntoutuksen tarve ja/tai työ-, opiskelu- tai toimintakyvyn rajoitteita, jotka heikentävät arjessa suoriutumista.

   Kuntoutujalla voi olla muita sairauksia tai vammoja, jotka vaikuttavat neurologisen kuntoutuksen tarpeeseen. Kuntoutujalla on kuitenkin oltava riittävästi itsenäistä toimintakykyä.

   question-circle  Miten hakeutua palvelun pariin?

   Kuntoutusta haetaan Kelan KU 132 -lomakkeella. Hakemukseen voidaan kirjata asiakkaan toivomus ja/tai työryhmän suositus siitä, missä kuntoutusjakson halutaan toteutuvan.

   Kuntoutusta voidaan myöntää maksimissaan 15 arkipäivää. Kuntoutus voi toteutua avo- tai laitosmuotoisena jaksona. Kuntoutusjaksoon voi hakea perustellusta syystä päätöstä myös omaiselle (max 5 vrk).

   Otamme sinuun yhteyttä, kun saamme päätöksesi Kelasta. Voit tutustua Kelan sivulla kuntoutussisältöihin: www.kela.fi/kuntoutus

   Lomake KU 132 (ei saavutettava pdf)

   building-line  Ota yhteyttä!

   Live Iisalmi
   Satamakatu 11 (käynti Riistakadun puolelta)
   74100 Iisalmi
   p. 040 136 1543
   iisalmi@inlive.fi 

   Live Neuron
   Letkukaari 5 B
   70820 Kuopio
   p. 050 430 2040
   neuron@inlive.fi


   Haluatko lisätietoa? Täytä lomake niin olemme sinuun yhteydessä!