Nuorten ammatillinen kuntoutusselvitys

Jatkosuunnitelmia tulevaisuuteesi

Nuorten ammatillinen kuntoutusselvitys

Kuntoutusselvityksen tavoitteena on kartoittaa työ- ja toimintakykyäsi sekä suunnitella, mille jatkopoluille voisit tulevaisuudessa hakeutua. 

Tietoa palvelusta

person  Kenelle palvelu sopii?

Palvelu on suunnattu 16 – 30 -vuotiaille nuorille, joilla ei ole työ- tai opiskelupaikkaa ja joilla voi olla haasteita työllistyä tai hakeutua opintojen pariin heikentyneen toimintakyvyn tai motivaation puutteen takia.

question-circle  Miten hakeutua palvelun pariin?

Hakeutuminen tapahtuu Kelan kautta. Käytössä on kevennetty hakuprosessi, eli sinä tai ohjaava tahosi (kuten Ohjaamo, TYP, etsivä nuorisotyö tai oma oppilaitos) voitte olla yhteydessä Kelan valtakunnalliseen palvelunumeroon (p. 020 692 205) ja hakeutua suullisesti mukaan kuntoutukseen.

Kelan virkailija täyttää hakemuksen puolestasi ja tekee kuntoutuspäätöksen haastattelun perusteella. Hakeutumiseen ei edellytetä diagnoosia tai lääkärintodistusta.

Jos haluat kuntoutusselvitykseen meille, mainitse Live hakeutumisen yhteydessä!

briefcase  Toteutus

Kuntoutusselvityksen perusteella sinulle laaditaan yksilöllinen opiskelua tai työllistymistä tukeva jatkosuunnitelma.

Tavoitteena on kasvattaa itsetuntemustasi sekä antaa sinulle tietoa vaihtoehdoista ja tukimuodoista edetessä kohti opiskelua tai työtä.

Jaksoon sisältyy yksilö- ja ryhmämuotoista työskentelyä ja valmennusta. Tukenasi toimii koko selvityksen ajan moniammatillinen työryhmä ja verkostoyhteistyö on palvelussa tärkeässä asemassa.

book  Palvelun kesto

Ammatillinen kuntoutusselvitys kestää enintään 13 päivää ja se koostuu alku-, jatko- ja seurantavaiheesta. Eri vaiheet toteutetaan jaksoissa kurssille laaditun aikataulun mukaisesti.

building-line  Toimipaikka

Sörnäisten toimipaikka
Käenkuja 1 B
00500 Helsinki

Ammatillinen kuntoutuselvitys voidaan toteuttaa kokonaan läsnäkuntoutuksena tai etäkuntoutuksena tai näiden yhdistelmänä.

Yhteystiedot

 

Virpi Kekäle

Palvelupäällikkö


phone 040 663 3567

envelope-line etunimi.sukunimi@inlive.fi

 

 

 

Liven palvelupiste

Liven Palvelupiste on yksilöasiakkaille suunnattu palvelu, joka auttaa sinua löytämään suunnan ja seuraavan askeleen eteenpäin elämässä. Tavoitteesi voi olla opiskelu- tai työpaikan löytäminen, työkykyiseksi kuntoutuminen, päivärytmin harjoittelu tai suomalaiseen työelämään tutustuminen sekä kielen ja kulttuurin opiskelu.

 

Ota yhteyttä