NUOTTI-valmennus

   Matalan kynnyksen tukea nuorille aikuisille

   NUOTTI-valmennus

   Kelan NUOTTI-valmennus on ratkaisukeskeistä yksilövalmennusta, jonka tavoitteena on suunnitella ja etsiä jatkopolkuja nykyisestä elämäntilanteesta tulevaisuuteen. Valmennettava saa tuekseen omavalmentajan, joka auttaa  elämäntilanteen selvittelyssä ja kartoittaa yhdessä valmennettavan kanssa tulevaisuuden vaihtoehtoja.

   Kenelle NUOTTI sopii?
   Valmennus on suunnattu 16-29-vuotiaille nuorille, joiden toimintakyky on heikentynyt. Valmennettavalla voi olla haasteita tulevaisuuden suunnittelussa, opiskelemaan tai työelämään pääsyssä tai nykyisen työn tai opintojen jatkamisessa. 

   NUOTIN tavoite
   Valmennuksen tavoitteena on  kartoittaa valmennettavan omia taitoja ja vahvuuksia sekä luoda opiskeluun tai työelämään liittyviä tulevaisuudensuunnitelmia omien haaveiden saavuttamiseksi. Omien voimavarojen hyödyntämisen oppiminen ja elämänhallintataitojen sekä työelämävalmiuksien kehittäminen sisältyvät myös tavoitteisiin. Valmennuksesta saa myös lisätietoa opiskelu-, työ- ja kuntoutusmahdollisuuksista, räätälöidyn tukiverkoston ja palveluja, joiden avulla valmennettava voi edetä kohti tavoitteitaan.

   Palvelun kesto
   Valmennukseen sisältyy enintään 20 kpl 60 minuutin mittaista käyntikertaa. Valmennus toteutetaan 5 kuukauden aikana sen alkamisesta. Jos osallistut samaan aikaan muuhun kuntoutukseen tai esimerkiksi työtoimintaan, voidaan valmennus toteuttaa 10 kuukauden aikana.

   Palvelun toteutus
   NUOTTI-valmennus koostuu valmennettavan ja valmentajan henkilökohtaisista tapaamisista. Tapaamiset valmentajan kanssa voidaan järjestää missä tahansa ympäristössä. Valmentaja pitää sinuun säännöllisesti yhteyttä ja saat häneltä apua myös mieltäsi askarruttaviin käytännön asioihin. Valmentajan voit pyytää mukaan esim. Kelassa, TE-toimistossa tai lääkärissä asiointiin.  Valmennuksessa kunnioitetaan juuri sinun tarpeitasi, voimavarojasi ja vahvuuksiasi, joten käytännön toteutuksesta ja tavoitteista sovit tarkemmin oman valmentajasi kanssa. Yleensä parhaiten päästään eteenpäin hyödyntäen myös oman kotipaikkakuntasi tukiverkostoja.

   NUOTTI-valmennus on maksuton ja sen ajalta on oikeutettu Kelan kuntoutusrahaan.

   Miten NUOTTIIN pääsee?

   NUOTTIIN haetaan Kelan kautta. Käytössä on kevennetty prosessi, eli hakija itse tai ohjaava taho (Ohjaamo, TYP, etsivä nuorisotyö, oma oppilaitos jne.) on yhteydessä Kelan valtakunnalliseen palvelunumeroon, p. 020 692 205. Puhelun aikana Kelan virkailija täyttää hakemuksen ja tekee kuntoutuspäätöksen. Hakeutumiseen ei edellytetä diagnoosia tai lääkärintodistusta.

   TÄRKEÄÄ! Muista mainita jo puhelussa, että haluat valmennukseen Livelle! Me myös autamme mielellämme palvelun pariin hakeutumisessa. Ota yhteys palvelulinjaamme puhelimitse tai sähköpostilla tai jätä yhteystietosi lomakkeella, niin olemme sinuun yhteydessä.

   Tutustu Liven NUOTTI-valmentajiin.

   building-line  Toimipaikat

   Helsinki, Käenkuja 1 B, 00500 Helsinki
   Lahti, Aleksanterinkatu 18, 15140 Lahti

    

   Liven palvelupiste

   Haluatko tietoa Liven tarjoamista koulutuksista, valmennuksista ja muista palveluista? Liven Palvelupisteeltä saat ohjausta ja neuvontaa sopivan jatkopolun löytämiseen. Tavoitteesi voi olla vaikkapa opiskelupaikan löytäminen, työkykyiseksi kuntoutuminen, päivärytmin harjoittelu tai suomalaiseen työelämään tutustuminen. Etsitpä sopivaa vaihtoehtoa itsellesi, asiakkaallesi tai läheisellesi – ota rohkeasti yhteyttä!

    

   Ota yhteyttä