Kahvilapalveluiden työelämäympäristö

Asiakaspalvelua ja kahvilatuotteiden valmistusta.

Kahvilapalvelut

Kahvila- ja ravintolapalveluiden työelämäympäristönä toimii Tenholantien kahvila Ruskeasuolla, kahvila ja ravintola Metsälässä sekä kahvila ja ravintola Leppävaarassa. Työelämäympäristössä asiakas voi osallistua kaikkiin kahvilan ja ravintolan työtehtäviin. Tehtäviin voi kuulua muun muassa asiakaspalvelua, kassatyöskentelyä, kahvilatuotteiden valmistusta, astiahuoltoa, kahvilan puhtaanapitoa sekä muita keittiötehtäviä.

Tietoa palvelusta

person  Kenelle palvelu sopii?

Palvelu sopii osatyökykyisille tai pitkäaikaistyöttömille henkilöille, jotka tarvitsevat tukea työllistymiseensä.

question-circle  Miten hakeutua palvelun pariin?

Helsinkiläiset: Helsingin työllisyyspalveluiden tai kuntouttavan työtoiminnan tiimin ohjaamana.
Espoolaiset: Espoon työllisyyspalveluiden ohjaamana.
Keusote: Työllisyyspalveluiden sosiaaliohjauksen ohjaamana

briefcase  Toteutus

Työtehtävät soveltuvat kaikille kiinnostuneille, sillä niissä huomioidaan jokaisen aikaisempi työkokemus ja ammatillinen koulutus. Erityistä osaamista ei vaadita, aito kiinnostus riittää.

Jakso tutustuttaa kahvila- ja ravintola-alaan ja ohjaa toimimaan työelämässä vaadittavien pelisääntöjen mukaan. Jakson tavoitteena on saada mahdollisimman aitoja työkokemuksia alan työtehtävistä. Työvalmentaja ohjaa ja opastaa työtehtävissä, taitojen karttuessa valmennettava voi työskennellä myös itsenäisesti.

building-line  Tutkinnon osat

Työtehtävät on opinnollistettu ravintola- ja cateringalan ammattitutkinnon osista. Työtehtävistä on mahdollista saada osaamistodistus ja hankkia valmiuksia ammatillisten tutkinnonosien suorittamiseen.

book  Palvelun kesto

Työpolku koostuu ryhmämuotoisesta viiden päivän kestoisesta työnhakuvalmennuksesta ja tätä seuraavasta noin kolmen kuukauden mittaisesta vapaamuotoisemmasta jatkopolusta. Palvelu on osallistujille maksutonta.

Ryhmämuotoinen työnhakuvalmennus: 5 peräkkäistä työpäivää.
Vapaamuotoinen palvelu: 90 päivää.

book  Toimipaikat

Leppävaaran, Tenholantien ja Metsälän toimipaikkojen kahvilat ja ravintolat.

Yhteystiedot

 

Marianna Koukkunen

Työhönvalmentaja


phone 0400 966 714

envelope-line etunimi.sukunimi@inlive.fi

Liven palvelupiste

Liven Palvelupiste on yksilöasiakkaille suunnattu palvelu, joka auttaa sinua löytämään suunnan ja seuraavan askeleen eteenpäin elämässä. Tavoitteesi voi olla opiskelu- tai työpaikan löytäminen, työkykyiseksi kuntoutuminen, päivärytmin harjoittelu tai suomalaiseen työelämään tutustuminen sekä kielen ja kulttuurin opiskelu.

Ota yhteyttä