Siirry sivun sisältöön.

Kuntouttava työtoiminta

Kokeile työtä työelämä­ympäristöissämme

Kuntouttava työtoiminta

Kuntouttava työtoiminta ohjaa kohti työelämää parantamalla asiakkaan toimintakykyä, elämänhallintaa ja työelämävalmiuksia. Tavoitteena on työllistyminen, hakeutuminen koulutukseen tai muiden työllistymistä edistävien palveluiden pariin. Jatkopolun suunnitteluun asiakas saa sosiaaliohjaajan ja työhönvalmentajan tuen.

Kielipainotteinen kuntouttava ryhmätoiminta

Maahanmuuttajille suunnatussa ryhmätoiminnassa tuetaan arjen rytmittymistä, tunnistetaan työelämävalmiuksia sekä vahvistetaan suomalaiseen yhteiskuntaan kuuluvuuden tunnetta. 

Lisätietoa kielipainotteisesta kuntouttavasta työtoiminnasta sekä alkavat ryhmät löydät tästä linkistä.

Kuntouttava työtoiminta hybriditoteutuksena

Palvelu voidaan toteuttaa myös hybridimuotoisena, eli osa palvelusta tehdään läsnä toimipaikassa, osa kotoa käsin etänä.

Lue lisää tästä linkistä. 

Työelämäympäristöt

Käytännönläheisissä työelämäympäristöissämme pääsee kokeilemaan itselleen sopivaa alaa aitojen työtehtävien parissa työvalmentajan tai työnohjaajan kanssa. Tarjoamme työelämäympäristöjä kokoonpano- ja pakkauspalveluiden parissa.

Työtehtävät soveltuvat kaikille kiinnostuneille, sillä niissä huomioidaan henkilökohtaisesti aikaisempi työkokemus ja ammatillinen koulutus. Erityistä osaamista ei vaadita, aito kiinnostus riittää. Työtoiminnoissa on mahdollisuus saada valmiuksia myös eri ammatillisten tutkinnon osien suorittamiseen.

Live-ikoni

Tietoa palvelusta

Kenelle palvelu sopii?

Kuntouttava työtoiminta on suunnattu alle 60-vuotiaille henkilöille, joiden työttömyys on pitkittynyt. Se on hyvinvointialueen järjestämää ja Liven toteuttamaa toimintaa, joka tähtää työelämään siirtymiseen.

Espoossa tarjoamme vain kielipainotteista kuntouttavaa ryhmätoimintaa.

Miten hakeutua palvelun pariin?

Helsinki: Työllisyyspalveluiden tai oman sosiaaliaseman ohjaamana.

Espoo, Porvoo: Työllisyyspalveluiden ohjaamana.

Keusote: Työllisyyspalveluiden sosiaaliohjauksen ohjaamana.

Palvelun kesto

Kuntouttavan työtoiminnan jakson pituus on 3–6 kuukautta, jonka aikana työelämäympäristöihin osallistutaan 2–4 päivänä viikossa.

Toimipaikat

Sörnäinen, Suvilahdenkatu 10B, 3 krs.
00500 Helsinki 

Leppävaara, Turuntie 42, 3.krs
02650 ESPOO

Live-ikoni

Lue aiheesta lisää blogistamme

Ohjausta ja neuvontaa

Liven palvelupiste

Haluatko tietoa Liven tarjoamista koulutuksista, valmennuksista ja muista palveluista? Liven Palvelupisteeltä saat ohjausta ja neuvontaa sopivan jatkopolun löytämiseen. Tavoitteesi voi olla vaikkapa opiskelupaikan löytäminen, työkykyiseksi kuntoutuminen, päivärytmin harjoittelu tai suomalaiseen työelämään tutustuminen. Etsitpä sopivaa vaihtoehtoa itsellesi, asiakkaallesi tai läheisellesi – ota rohkeasti yhteyttä!