Oma väylä

   Vahvistusta opiskelu- ja työelämävalmiuksiin

   Oma väylä - neuropsykiatrista kuntoutusta nuorille

   Oma Väylä on Kelan kustantamaa neuropsykiatrista kuntoutusta, jossa saat vahvistusta opiskelu- ja työelämävalmiuksiin ja -taitoihin, ohjausta ja harjoitusta arjen hallintaan sekä tukea sosiaalisten taitojen harjaannuttamiseen.

   Oma väylä - miten se toimii?

   Kenelle?
   16-29 -vuotiaille nuorille, joilla on diagnosoitu aktiivisuuden ja tarkkaavuden (ADHD) tai autismikirjon häiriö ja jotka tarvitsevat tukea opinnoissa, opintojen käynnistymisessä, työelämään siirtymisessä tai siellä selviämisessä.

   Tavoitteet
   Oma väylän tavoitteena on kehittää opiskeluun ja työelämään liittyviä valmiuksia, vahvistaa omia sosiaalisia taitoja, itsetuntoa ja sujuvoittaa arjenhallintaa. Kuntoutus antaa myös keinoja tunnistaa omia oireita ja käyttäytymistä sekä tarjoaa vertaistukea.

   Tuki ja ohjaus
   Kuntoutujan ja omaohjaajan tapaamiset järjestetään Liven toimipaikoissa tai asiakkaalle tutussa arjen ympäristössä. Osa tapaamisista on mahdollista toteuttaa etäyhteydellä. Kuntoutusta toteuttaa Liven moniammatillinen tiimi. Tutustu tiimiin täällä.

   Kuntoutuksen kesto
   Oma väylä -kuntoutusjakso kestää 12 kuukautta.

   Kuntoutusjakso sisältää:
   • 27 yksilöllistä tapaamista
   • 10 ryhmätapaamista
   • 1–2 ryhmätapaamista läheisille
   • 1–3 yksilöllistä seurantatapaamista kuntoutuksen jälkeen.

   Hakeutuminen Oma väylään

   Oma väylään päästäkseen tarvitaan lääkärin B-lausunto, jossa on suositus kuntoutukselle. Tämän lisäksi täytetään Kelan harkinnanvaraisen kuntoutuksen lomake KU 132. Kirjoita lomakkeelle palveluntuottajaksi Uudellamaalla ”Live Palvelut” ja Joensuussa ”Live-säätiö”. Täytetty hakemus toimitetaan Kelaan, joka tekee päätöksen kuntoutukseen pääsystä ja on yhteydessä asiakkaaseen ja palveluntuottajaan.

   building-line  Toimipaikat Eteläinen

   Helsinki sekä muu Uudenmaan alue, Käenkuja 1 B, 00500 Helsinki

   building-line  Toimipaikat Itäinen

   Joensuu, Nepenmäenkatu 2, 80200 Joensuu

    
   Blogi: Nuorten Oma Väylä -kuntoutus auttaa pääsemään kiinni sujuvampaan arkeen
   3 min read

   Blogi: Nuorten Oma Väylä -kuntoutus auttaa pääsemään kiinni sujuvampaan arkeen

   Olemme Livessä huomanneet, että nuorilla on paljon ominaisuuksia, taitoja ja vahvuuksia, joita he eivät itse tunnista...

   Liven palvelupiste

   Haluatko tietoa Liven tarjoamista koulutuksista, valmennuksista ja muista palveluista? Liven Palvelupisteeltä saat ohjausta ja neuvontaa sopivan jatkopolun löytämiseen. Tavoitteesi voi olla vaikkapa opiskelupaikan löytäminen, työkykyiseksi kuntoutuminen, päivärytmin harjoittelu tai suomalaiseen työelämään tutustuminen. Etsitpä sopivaa vaihtoehtoa itsellesi, asiakkaallesi tai läheisellesi – ota rohkeasti yhteyttä!

    

   Ota yhteyttä