Siirry sivun sisältöön.

Kuntouttava työtoiminta hybridinä

Osallistu myös etänä

    Kuntouttavaa työtoimintaa myös hybriditoteutuksena

    Kuntouttavan työtoiminnan etäkuntoutus sopii niille kuntoutujille, joilla esimerkiksi psyykkiset tai fyysiset terveydelliset haasteet estävät tai rajoittavat lähitoimintapäiviin osallistumista.

    Etäkuntoutuksen hyödyt
    Etäkuntoutuksen avulla on mahdollista saada selvyyttä asiakkaan kokonaisvaltaisemmasta
    työ- ja toimintakyvystä sekä lisätietoa osa-alueista, joissa asiakkaalla on enemmän tuen tarvetta – esimerkiksi it-taidot, kognitiiviset kyvyt, kirjallinen tuottaminen ja vuorovaikutustaidot.

    Hybridimuotoinen toteutus
    Etä- ja hybridikuntoutusta toteutetaan yksilöllisenä valmennuksena, mahdollisesti on myös ryhmätyöskentelypäiviä. Kuntoutuksessa käsitellään sisältöjä, joiden paremmasta hallinnasta on apua työ- tai opiskelumarkkinoille hakeuduttaessa.
    Päivittäisenä etäkuntoutusvälineenä käytetään Howspace-alustaa, joka edellyttää asiakkaalta toimivaa nettiyhteyttä sekä tabletin tai tietokoneen käyttömahdollisuutta.
    Hybridimuotoisen kuntoutuksen avulla (läsnä- ja etätyön yhdistelmä) voidaan lisätä asiakkaan aktiivisuutta, keventää lähitoiminnan kuormittavuutta tai monipuolistaa kuntoutumisen prosessia.

    Kuntoutuksen edetessä asiakkaan kuntoutuspäiviä pyritään lisäämään.

    Live-ikoni

    Tietoa palvelusta

    Kenelle palvelu sopii?

    Helsinkiläisille, porvoolaisille sekä Keusoten alueella asuville työttömille työnhakijoille, joilla on esimerkiksi psyykkisiä tai fyysisiä haasteita osallistua kuntouttavan työtoiminnan läsnätoteutukseen. Soveltuvuus arvioidaan palvelua aloittaessa.

    Miten hakeutua palvelun pariin?

    Helsinkiläiset: Helsingin kaupungin työllisyyspalveluiden tai oman sosiaaliaseman ohjaamana.

    Porvoolaiset: Porvoon kaupungin työllisyyspalveluiden ohjaamana.

    Keusote: Työllisyyspalveluiden sosiaaliohjauksen ohjaamana.

    Palvelun kesto

    Kuntouttavan työtoiminnan jakson pituus on 3–24 kuukautta (paikkakuntakohtainen kesto), jonka aikana toimintaan osallistutaan sovitusti etänä ja/tai toimipaikassa 3–4 päivänä viikossa.

    Satu Vienola

    Palvelupäällikkö (Suvilahdenkatu ja Leppävaara)

    040 621 1918

    etunimi.sukunimi@inlive.fi


    Ohjausta ja neuvontaa

    Liven palvelupiste

    Haluatko tietoa Liven tarjoamista koulutuksista, valmennuksista ja muista palveluista? Liven Palvelupisteeltä saat ohjausta ja neuvontaa sopivan jatkopolun löytämiseen. Tavoitteesi voi olla vaikkapa opiskelupaikan löytäminen, työkykyiseksi kuntoutuminen, päivärytmin harjoittelu tai suomalaiseen työelämään tutustuminen. Etsitpä sopivaa vaihtoehtoa itsellesi, asiakkaallesi tai läheisellesi – ota rohkeasti yhteyttä!