Siirry sivun sisältöön.

Tukea työllistäjille

Työnantaja, tiesithän että voit saada erilaisia tukia työllistämiseen?

Työllisyyden tukimuodot

Työnantajat voivat saada monenlaista tukea erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden työllistämiseen. Huomioi esimerkiksi nämä erilaiset työllistämisen tuet:

Palkkatuki

TE-palvelut voi myöntää palkkatukea työnantajalle työttömän, vammaisen, osatyökykyisen tai työkyvyttömyyseläkettä saavan henkilön palkkaamiseen. Nopein ja helpoin tapa hakea palkkatukea työntekijän palkkaamiseksi on lähettää palkkatukihakemus sähköisesti TE-palveluiden sivuilta. Palkkatukea voi saada sekä kokoaikaiseen että osa-aikaiseen työhön.

Lue lisää ja hae palkkatukea

Työhönvalmennus

Työhönvalmennuksen tavoitteena on saada sopiva työ ja työntekijä kohtaamaan toisensa.  Työhönvalmentaja auttaa työnantajaa eri tukimuotojen hakemisessa, on tarvittaessa tukena työn aloituksessa, auttaa kohdentamaan työtehtävät työntekijän osaamiseen sopivaksi ja tukee työyhteisöä uuden työntekijän vastaanottamisessa ja uusissa toimintamalleissa. Yritys hyötyy työhönvalmennuksesta esimerkiksi silloin, kun työntekijän työtä tulee räätälöidä ja työn tekemisen tavoissa tarvitaan muutoksia.

Lue lisää ja tilaa työhönvalmennusta.

Työolosuhteiden järjestelytuki

Työnantaja voi hakea työolosuhteiden järjestelytukea työhön palkattavalle tai jo työssä olevalle henkilölle, joka tarvitsee vammasta johtuvia työvälineitä, kalusteita, muutosta työoloihin tai toisen henkilön apuun. Tuki on enintään 4 000 euroa. Sitä haetaan TE-toimistosta.

Lue lisää työolosuhteiden järjestelytuesta.

Työkokeilu

Työkokeilun tavoitteena on selvittää vaihtoehtoja ammatinvalinnalle ja uralle tai tukea paluuta työmarkkinoille. Työkokeilu on maksutonta työnantajalle ja työkokeilijat ovat vakuutettuja TE-palveluiden puolesta. TE-palvelut ja työkokeilun järjestäjä tekevät yhdessä kirjallisen sopimuksen työkokeilusta.

Lue lisää työkokeilusta
Täältä pääset tekemään työkokeilusopimusta

Oppisopimus

Oppisopimus on määräaikainen työsopimus, jossa työnantaja kouluttaa työntekijän tai jo työssä olevan. Kouluttamalla työntekijän työpaikalla yritys saa tarpeisiinsa sopivinta osaamista. Opiskelijalle nimetään työpaikalta työpaikkaohjaaja, joka opastaa ja tukee opintojen aikana. Live tarjoaa työnantajalle maksuttoman ja laadukkaan työpaikkaohjaajan koulutuksen

Opinnollistaminen

Opinnollistaminen tarkoittaa erilaisissa oppimisympäristöissä kertyneen osaamisen tunnistamista. Osaamista voidaan tunnistaa esim. havainnoimalla työntekoa työpaikalla. Osaamisen tunnustamisen tekee aina oppilaitos. Opinnollistamisen avulla opiskelija pääsee näyttämään vahvuuksiaan ja jo kerryttämäänsä osaamista.  Työpaikat saavat osaavaa työvoimaa ja nykyiset työntekijät voivat kehittää sekä päivittää osaamistaan. Lue lisää opinnollistamisesta.

Liven työllisyyden tukimuodot -esite

Tarvitsetko lisää tietoa?

Haluaisitko kysyä jotain tai jättää palautetta? Jos et löydä oikeaa yhteyshenkilöä, voit jättää viestin info-osoitteeseemme tämän lomakkeen kautta. Pyrimme vastaamaan mahdollisimman pian.

Ota yhteyttä