Tukea työllistäjille

   Työnantaja, tiesithän että voit saada erilaisia tukia työllistämiseen?

   Työllisyyden tukimuodot

   Työnantajat voivat saada monenlaista tukea erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden työllistämiseen. Huomioi esimerkiksi nämä erilaiset työllistämisen tuet:

   Palkkatuki
   TE-palvelut voi myöntää palkkatukea työnantajalle työttömän, vammaisen, osatyökykyisen tai työkyvyttömyyseläkettä saavan henkilön palkkaamiseen. Nopein ja helpoin tapa hakea palkkatukea työntekijän palkkaamiseksi on lähettää palkkatukihakemus sähköisesti TE-palveluiden sivuilta. Palkkatukea voi saada sekä kokoaikaiseen että osa-aikaiseen työhön
   Lue lisää ja hae palkkatukea.

   Työhönvalmennus 
   Työhönvalmennuksen tavoitteena on saada sopiva työ ja työntekijä kohtaamaan toisensa.  Työhönvalmentaja auttaa työnantajaa eri tukimuotojen hakemisessa, on tarvittaessa tukena työn aloituksessa, auttaa kohdentamaan työtehtävät työntekijän osaamiseen sopivaksi ja tukee työyhteisöä uuden työntekijän vastaanottamisessa ja uusissa toimintamalleissa. Yritys hyötyy työhönvalmennuksesta esimerkiksi silloin, kun työntekijän työtä tulee räätälöidä ja työn tekemisen tavoissa tarvitaan muutoksia. 
   Lue lisää ja tilaa työhönvalmennusta.

   Työkokeilu

   Työkokeilun tavoitteena on selvittää vaihtoehtoja ammatinvalinnalle ja uralle tai tukea paluuta työmarkkinoille. Työkokeilu on maksutonta työnantajalle ja työkokeilijat ovat vakuutettuja TE-palveluiden puolesta. TE-palvelut ja työkokeilun järjestäjä tekevät yhdessä kirjallisen sopimuksen työkokeilusta. 
   Lue lisää työkokeilusta
   Täältä pääset tekemään työkokeilusopimusta

   Oppisopimus

   Oppisopimus on määräaikainen työsopimus, jossa työnantaja kouluttaa työntekijän tai jo työssä olevan. Kouluttamalla työntekijän työpaikalla yritys saa tarpeisiinsa sopivinta osaamista. Opiskelijalle nimetään työpaikalta työpaikkaohjaaja, joka opastaa ja tukee opintojen aikana. Live tarjoaa työnantajalle maksuttoman ja laadukkaan työpaikkaohjaajan koulutuksen

   Opinnollistaminen
   Opinnollistaminen tarkoittaa erilaisissa oppimisympäristöissä kertyneen osaamisen tunnistamista. Osaamista voidaan tunnistaa esim. havainnoimalla työntekoa työpaikalla. Osaamisen tunnustamisen tekee aina oppilaitos. Opinnollistamisen avulla opiskelija pääsee näyttämään vahvuuksiaan ja jo kerryttämäänsä osaamista.  Työpaikat saavat osaavaa työvoimaa ja nykyiset työntekijät voivat kehittää sekä päivittää osaamistaan. Lue lisää opinnollistamisesta.

   Liven työllisyyden tukimuodot -esite

   Tarvitsetko lisää tietoa?

   Haluaisitko kysyä jotain tai jättää palautetta? Jos et löydä oikeaa yhteyshenkilöä, voit jättää viestin info-osoitteeseemme tämän lomakkeen kautta. Pyrimme vastaamaan mahdollisimman pian.

   Ota yhteyttä