Siirry sivun sisältöön.

Suomen inhimilli­simmät työpaikat

Otatteko haasteen vastaan?

Inhimillinen työelämä kuuluu kaikille

Olisitteko te yksi Suomen inhimillisimmistä työpaikoista? Live haastaa yritykset mukaan huomioimaan sosiaalisen vastuun toteutumisen työpaikoillaan ja tarkastelemaan monimuotoisuutta työyhteisöissään. Suomessa on arviolta 65 000 täsmätyökykyistä - laveiden määritelmien mukaan satoja tuhansia - jotka haluaisivat päästä kiinni työelämään, mutta heidän potentiaaliaan ei ole toistaiseksi tunnistettu. Haasteen vastaanottanut yritys sitoutuu pohtimaan monimuotoisuuden toteutumista yhteisössään sekä edistämään täsmätyökykyisten työllistymistä.

Tiesitkö, että työyhteisön monimuotoisuudella on osoitettu olevan useita hyötyjä:

  • Organisaation innovatiivisuuteen ja luovuuteen
  • Asiakastyytyväisyyteen
  • Uusien asiakasryhmien tavoittamiseen
  • Taloudelliseen kannattavuuteen
  • Työpaikan houkuttelevuuteen
  • Henkilöstötyytyväisyyteen
  • Organisaation julkisuuskuvaan

He ovat ottaneet vastaan Liven Suomen inhimillisimmät työpaikat -haasteen

Haaste_DHL

"Tavoitteenamme on olla hyvä työpaikka kaikille työntekijöillemme. Monimuotoinen työpaikkakulttuuri ja osallistaminen ovat meille tärkeitä arvoja ja niitä edistetään monin eri tavoin. Kehityskohteita tietysti on meilläkin ja tämä haaste kannustaa tarttumaan niihin entistä tarmokkaammin, jatkuvan parantamisen hengessä"

Antti Saarinen
Suomen maajohtaja, DHL Supply Chain

live-lahitapiola-haaste

"Tavoitteenamme on rekrytoida oikeat ja sopivat henkilöt vastuullisen ja syrjimättömyyttä edustavan rekrytointiprosessin avulla. Täsmätyökykyisten työnhakijoiden ja avoimien työtehtävien kohtaamisen varmistaminen haastaa meitä LähiTapiolassa kehittämään edelleen niin rekrytointiprosessejamme kuin myös esihenkilöiden ja työyhteisöjen asenteita ja osaamista."

Juha Koponen
Pääjohtaja, LähiTapiola

moneks_kuva

”Otamme haasteen ilolla ja avoimin mielin vastaan. Siivousalalta löytyy paljon yksilöille räätälöitäviä täsmätyötehtäviä, ja työelämän monimuotoisuuden ja yhdenvertaisuuden edistäminen luo merkityksellisyyttä ja hyvinvointia. Toivottavasti voimme kannustaa myös muita yrityksiä tarttumaan haasteeseen”

Kai Fagerlund
Toimitusjohtaja, Moneks-Siivous

 

Vantti_Tuomi_edit-1

"Vantin visio on rakentaa toimivat yhteistyöverkostot ja jakaa tietotaitoa, josta myös muut yritykset voivat hyötyä."

Minna Tuomi
HR-asiantuntija, Vantti

antell_kuva_sivuille-1

"Antell ja Live ovat tehneet aikaisemminkin yhteistyötä, ja lähdemme innolla tähän haasteeseen mukaan, sillä tämä syventää yhteistyötämme entisestään.

Antellilla työskentelee eri-ikäisiä, eri tavoin ajattelevia ja erilaisista taustoista tulevia työntekijöitä, ja haluamme olla tasa-arvoinen työyhteisö, joka arvostaa ihmisten erilaisuutta voimavarana ja jossa monenlaiset ihmiset voivat tehdä yhdessä töitä ilman syrjintää. Yhteistyö Liven kanssa on luonnollinen ja Antellille sopiva toimintamalli.

Erinomainen työyhteisö on Antellin strateginen kulmakivi ja uskomme työyhteisön monimuotoisuuden rikastavan ja parantavan entisestään henkilöstömme työhyvinvointia."

Minna Kallio-Valkama
Henkilöstö- ja työhyvinvointijohtaja, Antell

 

uvky-1

"Otamme haasteen innokkaina vastaan, koska haasteen sisältö kuvaa jo nyt toimintaamme. Pienessä toiminnassamme on tilaa monimuotoisuudelle ja haluamme olla yhtenä vaikuttajana kannustamassa muitakin yrityksiä tarttumaan haasteeseen sekä tuomaan työelämään uusia mahdollisuuksia työllistämisen kautta."

Toiminnanjohtaja Tuula Raatikka
Uudenmaan Vanhustenhuollon Kannatusyhdistys

Olisitteko kiinnostuneita ottamaan haasteen vastaan?

Leena Hallamaa

Asiakkuus- ja viestintäjohtaja

040 661 5552

leena.hallamaa@inlive.fi


Annika Lipponen

Asiakkuuspäällikkö

050 557 1495

annika.lipponen@inlive.fi