Siirry sivun sisältöön.

2 minuutin luku

Ammattiopisto Live avasi ovensa opiskelupaikkaa pohtiville ja muille kiinnostuneille vierailijoille

Ammattiopisto Liven Leppävaaran toimipaikassa järjestettiin tammikuussa avointen ovien päivä, joka houkutteli paikalle runsaasti oppilaitoksesta kiinnostuneita vierailijoita. Tapahtuman käynnistyessä tutorit ovat kokoontuneet saaden ohjeistuksia päivän kulkuun. Heidän tehtävänään on ohjata vierailijoita Liven kampuksen eri osaamisaloille ja esitellä samalla oppilaitoksen yleisiä tiloja. Sitä ennen on hetki aikaa vaihtaa ajatuksia opiskelijaelämästä Livessä ennen kuin vierailijat saapuvat.


Aada on merkonomiopiskelija, joka on toiminut Livessä classic- ja liikuntatutorina toista vuotta. Merilyn puolestaan opiskelee kolmatta vuotta Tieto- ja viestintätekniikkaa toimien samalla asuntola- ja liikuntatutorina sekä lisäksi globaalitutorina. 


Miten päädyitte opiskelemaan Liveen?

Hain yhteishaussa tänne opiskelemaan ja toki aika moneen muuhunkin oppilaitokseen, mutta päädyin Liveen, koska täällä on enemmän tukea tarjolla, Merilyn kertoo. 

Ensiksi hakeuduin silloiseen VALMA-koulutukseen (nyk. TUVA-koulutus) ja sitä kautta hakeuduin opiskelemaan merkonomiksi, selvittää Aada.


Mikä sai teidät kiinnostumaan Livestä opiskelupaikkana? Oliko siinä mielestänne jotain erityistä tai houkuttelevaa?

Olin alun perin erityiskoulussa ja siellä sanottiin, että olisi parempi hakea ammatilliseen erityisoppilaitokseen, jotta saisin enemmän tukea, koska yleisissä ammatillisissa oppilaitoksissa opiskeluryhmät ovat suurempia kuin Livessä ja pelkästään se voi jo ahdistaa, Merilyn miettii. 

Samoin minua ohjeistettiin peruskoulun aikana hakeutumaan erityisopetuksen pariin, komppaa Aada. 


Olitteko aiemmin käyneet tutustumassa Livessä, kenties osallistuneet avoimien ovien päiviin?

Merilyn aloittaa, Aloitin opinnot korona-aikana täällä ja silloin ei järjestetty avoimia ovia, osallistuin etätapaamiseen verkon kautta.

Taisin ehkä olla jossain etäesittelyssä silloin myös mukana, jatkaa Aada. 


Millainen vaikutus opiskelulla on ollut teihin, oletteko tyytyväisiä oppilaitosvalintaanne?

On ollut erittäin mukavaa, täällä on paljon erilaisia mahdollisuuksia ja pääsee tekemään just sitä mistä tykkää, Aada kertoo iloisena. 

Täällä keskitytään enemmän tekemiseen ja yksi iso hyvä puoli on se, ettei täällä ole mitään kokeita, mutta ne järjestetään näyttöinä eli niissä voi näyttää taitojaan, Merilyn selventää. 


Mikä on ollut haastavinta tai mikä on ollut kaikkein mieluisinta tai jopa unohtumatonta?

En osaa sanoa, mikä olisi haastavinta, mutta ainakin mukavinta on esimerkiksi kaikki tällaiset mahdollisuudet, kuten tutorina toimiminen ja lisäksi minulla oli kahden viikon vaihtojakso Saksaan, niin se oli mukavaa!, Aada hehkuttaa.

Pääsin myös matkustamaan Baskimaahan oman opiskeluryhmäni kanssa, jossa valmistimme mm. hissiosia ja jotakin muuta elektroniikan puolta. En ole varma, ei täällä ole oikein haastavinta mikään, täällä on aika rentoa opiskella, jatkaa Merilyn. 


Mitä sanoisitte niille hakijoille, jotka harkitsevat Liveen hakeutumista? 

Kyllä tänne kannattaa hakea opiskelemaan, koska täällä saa tosi paljon apua ja tukea, jos on sellaiselle tarvetta, niin aina kannattaa hakea. Täällä saa tosi helposti myös uusia kavereita, Aada pohtii. 

Kannattaa vaan hakea rohkeasti. Ei siinä mitään menetä, jos ei pääse mutta yleensä tänne pääsee opiskelemaan vaikkapa TUVA-opintojen kautta. Tiedän monta tuttua, jotka aloittivat opinnot Omniassa, mutta sieltä siirrettiin tänne Liveen, koska opintojen aikana ilmeni, että Live olisi parempi opiskelupaikka erityisen tuen tarpeessa oleville nuorille. Ei ole mitään ongelmaa hakea tänne, täällä viihtyy hyvin, Merilyn vakuuttaa. 


Millaisia tukipalveluita Livessä on tarjolla? 

Kyllä täällä on helppo saada tukea tarvittaessa, kun vaan pyytää ja opettajan kanssa on helppo sopia asioista. Myös etäopiskelun sovittaminen on joustavaa, Merilyn toteaa.

Aada jatkaa, olen samaa mieltä, tukea saa tarvittaessa ja asiat voi sopia opettajien kanssa.


Oletteko hyödyntäneet oppilaitoksen tarjoamia vapaa-ajan palveluita tai osallistuneet erilaisiin aktiviteetteihin?

Merilyn kertoo asuvansa Liven asuntolassa. 

Olen toiminut asuntolassa kokkikerhon vetäjänä ja lisäksi asuntolan vapaa-ajan tiloissa on kaikenlaista kivaa tekemistä, kuten elokuvailtoja ja siellä voi myös pelata vaikkapa yhdessä lautapelejä. Karaokeakin voi laulaa, mutta viime aikoina sitä ei juurikaan ole ollut, koska se ei ole ollut niin suosittua. Mutta levyraati on tulossa pian, sehän alkoi nyt pyöriä telkkarissakin!

Olen osallistunut musakerhoon, jossa olemme soittaneet erilaisia soittimia ja olemme laulaneet erilaisia musiikkikappaleita. Lisäksi olen käyttänyt opiston kuntosalia, Aada puolestaan kertoo.  


Millaisia suunnitelmia teillä on tulevaisuuden varalle opintojenne päättyessä?

Yritän hakea ammattikorkeakouluun, koska haluan IT-alasta eteenpäin ja hakeutua insinööriksi, Merilyn sanoo.

Olen pohtinut jatko-opintoja tai sitten hakeudun suoraan töihin. Esimerkiksi kirjasto- ja kahvila-ala kiinnostaisivat ja haluaisin suuntautua jompaankumpaan, Aada kertoo.  

Lue lisää opinnoista tästä.

Ammattiopisto Live avaa uuden toimipisteen Espoon Otaniemeen

1 min luettu

Ammattiopisto Live avaa uuden toimipisteen Espoon Otaniemeen

Ammattiopisto Live laajentaa TELMA-koulutustaan avaamalla noin 40–50 opiskelupaikkaa Espoon Otaniemeen elokuun alusta 2024 alkaen. Uusi toimipaikka...

Lue lisää
Ammattiopisto Liven opiskelijat keräävät tänä syksynä omenoita pääkaupunkiseudulla omakotitalojen pihoilta hyvään tarkoitukseen

1 min luettu

Ammattiopisto Liven opiskelijat keräävät tänä syksynä omenoita pääkaupunkiseudulla omakotitalojen pihoilta hyvään tarkoitukseen

Ammattiopisto Live ja espoolainen Omamehu Oy aloittavat tänä syksynä yhteistyön, jonka tavoitteena on mahdollistaa erityistä tukea tarvitseville...

Lue lisää
Tässä ovat Ammattiopisto Liven Taitaja-finalistit

1 min luettu

Tässä ovat Ammattiopisto Liven Taitaja-finalistit

Taitaja on vuosittain järjestettävä ammattitaidon suomenmestaruuskilpailu, joka toimii ammatillisen koulutuksen näyteikkunana suomalaiselle...

Lue lisää