Siirry sivun sisältöön.

1 minuutin luku

Ammattiopisto Liven ohjaaja Jori Manninen rakentaa opiskelijoilleen ammatillisia polkuja

Tänään on juhlapäivä. Hetki sitten Jori Manninen oli seuraamassa valmistujaisjuhlia, joiden päätteeksi yhdeksän kiinteistöpalvelualan opiskelijaa lähti maailmalle.- Mieli on hieman haikea, sillä opiskelijat tulivat tutuiksi kuluneiden vuosien aikana. Jätkät olivat kuitenkin iloisia, Manninen toteaa hymyillen.

Manninen työskentelee Ammattiopisto Livessä kiinteistöpalvelualan ohjaajana. Työnkuva on laaja, mutta kaiken keskiössä on se, että opiskelija saa tarvitsemaansa yksilöllistä tukea edetäkseen opinnoissaan. Ohjaajan tehtävänä on esimerkiksi tarjota henkilökohtaista ohjausta luokkahuonetyöskentelystä aina käytännönläheisiin tehtäviin aidoissa työelämäympäristöissä.

- Opastan ja neuvon – tarvittaessa ihan kädestä pitäen. Ohjaajan avulla varmistetaan, että asiat ymmärretään oikein ja oikeasti. Opettaja opettaa asian, ja ohjaaja puolestaan varmistaa, että tämä tieto siirtyy perille yksilön omalla tavalla.

Opintoihin kuuluu myös tärkeä harjoittelu aidoissa työelämäympäristöissä. Voimme esimerkiksi lähteä joku aamu työkeikalle leikkaamaan nurmikkoa. Opiskelija pakkaa auton itsenäisesti, ja yhdessä käymme läpi työalueen hahmottamista, leikkaamista sekä tarvittavien koneiden käyttöä. Lopuksi arvioimme työn jälkeä, Manninen kertoo.

Tasa-arvo ja inhimillisyyden merkitys Livessä

Manninen opiskeli itsekin Ammattiopisto Livessä, joten hänellä on henkilökohtainen side oppilaitokseen. Hän valmistui vuosikymmenen vaihteessa ja työskenteli sen jälkeen kiinteistöpalvelualalla kolmisen vuotta, kunnes häntä pyydettiin ohjaajaksi Ammattiopisto Liveen. Päätös oli hänelle helppo tehdä.

- Minulla oli opiskeluaikanani hyviä kokemuksia, joten oli luontevaa aloittaa työskentely Ammattiopisto Livessä. Ilmapiiri ja yhteishenki opiskeluaikana tuntuivat erittäin positiivisilta. Täällä opiskelijat kokevat olevansa tasavertaisia, ymmärtävät toistensa haasteet ja vahvuudet. Tämä on rauhallinen oppilaitos, jossa en ole havainnut kiusaamista tai syrjintää, ei opiskelijana eikä myöskään työntekijänä.

Tasa-arvo ja inhimillisyys ovat keskeisessä roolissa Livessä. Manninen pysähtyy hetkeksi miettimään työn merkityksellisyyttä. Vastausta ei kuitenkaan tarvitse odotella.

- Tämä työ on äärimmäisen arvokasta. Työskentelemme sen eteen, että opiskelijamme integroituvat yhteiskuntaan ammatillisen koulutuksen kautta. Suurin palkinto tuli tänään valmistujaisjuhlassa. Kun opiskelijat saapuivat meille, he olivat vielä ammatillisesti kokemattomia. Nyt he lähtevät ammattilaisina, joilla on vankka osaaminen ja ymmärrys opiskelemastaan alasta. Se itseluottamus, joka heissä on kasvanut, on erittäin palkitsevaa.

Manninen kuvailee Ammattiopisto Liveä työpaikkana, jossa tasa-arvo korostuu päivittäisessä työssä. Työntekijät jakavat samat arvot kuin oppilaatkin, mikä näkyy niin arjessa kuin juhlassa. Inhimillisyydellä on tärkeä rooli Ammattiopisto Livessä.

- Mahdollisten haasteiden ja arkistenkin murheiden takana on aina yksilö. Olemme tukena ja autamme, jotta opiskelijat kokevat olonsa turvalliseksi ja kuulluksi.

Ammatillinen erityisopettaja Samuli Sollo kokee erävoittoja joka vuosi

3 min luettu

Ammatillinen erityisopettaja Samuli Sollo kokee erävoittoja joka vuosi

Tunnetko ihmistä, joka olisi tehnyt koko työuransa yhden työnantajan palveluksessa? 28-vuotias Samuli Sollo opiskeli Helsingin yliopistossa...

Lue lisää
Ammattiopisto Liven ohjaaja Judit Marti Cardenasille opiskelijoiden kasvutarinat antavat työlle suuren merkityksen

2 min luettu

Ammattiopisto Liven ohjaaja Judit Marti Cardenasille opiskelijoiden kasvutarinat antavat työlle suuren merkityksen

Nyt alkaa viides vuosi tässä talossa, sanoo Judit Marti Cardenas, joka työskentelee ohjaajana Ammattiopisto Livessä TUVA- ja TELMA-koulutuksen...

Lue lisää
Ammattiopisto Live menestyi erinomaisesti tämän kevään ammattikoulujen mainetutkimuksessa

1 min luettu

Ammattiopisto Live menestyi erinomaisesti tämän kevään ammattikoulujen mainetutkimuksessa

Ammattiopisto Liven maine oli huomattavasti parempi kuin mielikuvat ammatillisen koulutuksen järjestäjistä yleisesti, jotka ovat kyselytutkimuksen...

Lue lisää