Siirry sivun sisältöön.

1 minuutin luku

Ammattiopisto Liven opiskelijat keräävät tänä syksynä omenoita pääkaupunkiseudulla omakotitalojen pihoilta hyvään tarkoitukseen

Ammattiopisto Live ja espoolainen Omamehu Oy aloittavat tänä syksynä yhteistyön, jonka tavoitteena on mahdollistaa erityistä tukea tarvitseville TELMA-opiskelijoille kokemuksia aidoista työelämäympäristöistä. Yhteistyön merkeissä Liven opiskelijat keräävät omenoita pääkaupunkiseudun alueella omakotitalojen pihoista, jotka mehustetaan Omamehun toimipisteessä. Opiskelijat valmistavat hävikkiomenoista mehun lisäksi hilloja ja omenasipsejä, joita myydään heidän toimestaan eri tapahtumissa.Liven TELMA-opiskelijat perustivat vuonna 2020 TOP-omenat yrityksen saadakseen kokemuksia työelämästä. Viimeisen kolmen vuoden aikana yhä useampi TELMA-opiskelija on osallistunut omenoiden keräämiseen, mehustamiseen ja tuotteiden myyntiin. TELMA-koulutuksessa opiskelijat oppivat tärkeitä arjen taitoja ja valmistautuvat työelämään sekä itsenäiseen elämään. Koulutus on suunniteltu erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille, ja sen päämääränä on löytää jokaiselle opiskelijalle sopiva työ- tai työtoimintapaikka.

Ammattiopisto Liven opettaja Terhi Asikainen iloitsee opiskelijoiden mahdollisuudesta oppia työelämätaitoja käytännön ympäristöissä myös tulevana syksynä. Yhteistyö mahdollistaa TELMA-opiskelijoiden lisäksi Liven merkonomiopiskelijoille kokemuksia aidosta työelämäympäristöstä.

- Omenat kerätään siirtolapuutarhoista ja yksityisistä puutarhoista, ja yhteistyössä kaivataan lisää asiakkaita. Merkonomiopiskelijat ovat aktiivisesti mukana esimerkiksi esitteiden jakamisessa eri tapahtumissa, kuten kauppakeskus Sellossa ja POP-UP myymälöissä. Kiinteistöpalvelualan opiskelijat voivat myös osallistua omenoiden poimintaan, mikäli sadonkorjuu on runsasta, Asikainen kertoo.

Omamehun toimitusjohtaja Matti Hakala on innoissaan alkaneesta yhteistyöstä ja kannustaa espoolaisia sekä muita pääkaupunkiseudun asukkaita ilmoittamaan omenapuistaan, joiden sadon opiskelijat voivat tulla keräämään. Tämä pieni teko tukee paitsi opiskelijoiden oppimista, myös paikallista mehutuotantoa ja yhteisöllisyyttä.

- Omamehun yksi tavoitteista on vähentää puutarhoista syntyvää hävikkiä. Toivomme etteivät ihmiset vie laadukasta kotimaista omenaa biojätteeksi vaan toisivat ne puristettavaksi mehuiksi. Tässä on niille, jotka eivät omaa satoaan halua tai pysty hyödyntämään, kuten sellaiset kotitaloudet, joilla on omenaa enemmän kuin omiin tarpeisiin, mahdollisuus tehdä hyvä teko, Hakala sanoo.

Live pyytää ilmoittamaan mahdollisista keräyskohteista ohjaaja Sampsa Kujalalle tai opettaja Terhi Asikaiselle puhelimitse tai sähköpostitse. Liven opiskelijat keräävät omenoita elo-lokakuun aikana.

Lisätietoja antavat: 

Terhi Asikainen 
opettaja 
Ammattiopisto Live 
040 198 9291 / terhi.asikainen@inlive.fi

Sampsa Kujala 
ohjaaja 
Ammattiopisto Live 
044 709 7719 / sampsa.kujala@inlive.fi

Tässä ovat Ammattiopisto Liven Taitaja-finalistit

1 min luettu

Tässä ovat Ammattiopisto Liven Taitaja-finalistit

Taitaja on vuosittain järjestettävä ammattitaidon suomenmestaruuskilpailu, joka toimii ammatillisen koulutuksen näyteikkunana suomalaiselle...

Lue lisää
Iloa, hymyä ja riemua - Ammattiopisto Liven opiskelijat juhlivat mitaleita Taitaja-tapahtuman päätteeksi

2 min luettu

Iloa, hymyä ja riemua - Ammattiopisto Liven opiskelijat juhlivat mitaleita Taitaja-tapahtuman päätteeksi

Ammattiopisto Livessä oli syytä juhlaan, kun Liven opiskelijat Ella Piipponen, Tuomas Pärssinen ja Katri Knuuttila laittoivat mitalit kaulaansa...

Lue lisää
Yonas löysi paikkansa Ravintola Factorysta: ”Olen niin iloinen, että saan työskennellä täällä”

3 min luettu

Yonas löysi paikkansa Ravintola Factorysta: ”Olen niin iloinen, että saan työskennellä täällä”

Porkkanan, kurkun ja paprikan palaset viuhuvat leikkuupöydällä, kun Ravintola Factoryn kokki Yonas loihtii salaattia. Kokki suhtautuu työhönsä...

Lue lisää