2 min read

   Iloa, hymyä ja riemua - Ammattiopisto Liven opiskelijat juhlivat mitaleita Taitaja-tapahtuman päätteeksi

   Featured Image

   Ammattiopisto Livessä oli syytä juhlaan, kun Liven opiskelijat Ella Piipponen, Tuomas Pärssinen ja Katri Knuuttila laittoivat mitalit kaulaansa satapäisen yleisön edessä Taitaja2023-tapahtuman päätteeksi. TaitajaPLUS-finaaleissa Piipponen voitti kultaa puhdistuspalveluista, Pärssinen vastaavasti logistiikasta kultaa ja Knuuttila pronssia liiketoiminnasta.

   Mitali oli Piipposelle positiivinen yllätys kolmen päivän urakoinnin päätteeksi. Finaalissa Piipponen pääsi pesemään ikkunoita, tekemään ylläpitosiivousta ja lajittelua.

   Pärssiselle puolestaan mitalin voittaminen tuntui hienolta ja hän osasi odottaa sitä kahden onnistuneen lajin jälkeen. Logistiikka-alan finaali teki samalla myös historiaa, sillä tänä vuonna kilpailtiin tiettävästi ensimmäistä kertaa Taitajien yli kolmekymmentävuotisen historian aikana aidossa työelämäympäristössä.

   Knuuttila urakoi puolestaan kolmen kilpailutehtävän merkeissä. Osaamista mitattiin muun muassa asiakaspalvelutyössä ja turvallisessa myymälätyöskentelyssä.

   - Mitalin saaminen tuntuu erittäin absurdilta, kun tähän tuli lähdettyä niin spontaanisti mukaan. Ajattelin ensin, että mitalia ei tältä reissulta tule, Knuuttila kertoo iloisena.

   Ammattitaidon SM-kilpailu Taitaja2023 Espoo -tapahtuma järjestettiin 8.–11.5.2023 Tapiolan urheilupuistossa. TaitajaPLUS-lajeja oli tänä vuonna viisi. TaitajaPLUS-lajeissa kilpailijoiden erityistarpeet otetaan huomioon. Kilpailussa saa enemmän tukea, mutta kilpailutehtävät tähtäävät kuitenkin tutkinnon ja työelämän tavoitteisiin.

   Taitaja2023_Pärssinen_Tuomas_P5_LogistiikkaOlavi Toivanen

   Kuvassa Ammattiopisto Liven opiskelija Tuomas Pärssinen logistiikan kilpailutehtävän parissa. Kuva: Kuva: Toivanen Olavi (Omnia) / Skills Finland.

   "En ole aikaisemmin tullut kohdatuksi sillä tavoin, mihin oma osaaminen ja resurssit riittävät. Livessä opiskelu on mahdollistanut sen, että kun saa tukea, pystyy huippusuorituksiin"

   Taitaja-kilpailut ovat monelle nuorelle erinomainen mahdollisuus saada arvokasta kokemusta suunnatessaan kohti työelämää. Oppilaitoksella on myös tärkeä merkitys siinä, että opiskelija kokee saavansa sopivaa tukea omalla henkilökohtaisella polullaan sekä Taitajissa että arjessa opintojen parissa. 

   - En ole aikaisemmin tullut kohdatuksi sillä tavoin, mihin oma osaaminen ja resurssit riittävät. Livessä opiskelu on mahdollistanut sen, että kun saa tukea, pystyy huippusuorituksiin.

   Knuuttila on iloinen siitä, että hän pääsi tutustumaan Taitajissa muihin erityisoppilaitosten huipputyyppeihin. Hän haluaa myös muistuttaa TaitajaPLUS-lajien merkitystä sekä opiskelijoille itselleen että myös suomalaiselle työelämälle.

   - Taitaja-kilpailut ovat hieno tilaisuus, jossa opiskelijat pääsevät osoittamaan kykynsä. Nämä ihmiset ovat voimavara työelämälle, Knuuttila toteaa.

   Knuuttila opiskelee ensimmäistä vuottaan Ammattiopisto Livessä. Työelämän unelmista kysyttäessä katse ei ole vielä kovin kaukana tulevaisuudessa, mutta jotain siellä on kuitenkin näkyvissä.

   - Harkitsen jossain vaiheessa jatkokoulutusta. Haluan nyt kuitenkin nauttia ajastani tässä oppilaitoksessa, Knuuttila sanoo.

   Ammattiopisto Live kiittää kaikkia TaitajaPLUS-finaaleihin osallistuneita oppilaitoksia ja kilpailijoita! Vuosittain järjestettävät Taitaja-kilpailut muistuttavat suomalaista yhteiskuntaa siitä, että meillä Suomessa on valtava määrä osaamista, joka on valjastettavissa työelämän tarpeisiin – huomioiden myös heidät, jotka eivät ole kilpailemassa varsinaisessa tapahtumassa, mutta odottavat pääsyään työelämään.

   Tästä voi vaan jokainen voittaa – Ammattiopisto Liven ja McDonald’s Tuupakan yhteistyö lisää työyhteisön monimuotoisuutta

   Ammattiopisto Liven Työhön ja itsenäiseen elämään valmentavan koulutuksen kaksi TELMA-opiskelijaa Vantaan toimipaikasta...

   Yhteishaun valintojen tulokset julkaistaan aikaisintaan 15.6.2023

   Valintojen tulokset julkaistaan aikaisintaan 15.6.2023.Emme julkaise opiskelijaksi valittujen nimiä Liven nettisivuilla.

   Goodwill -kierrätysmyymälä mahdollistaa työn ja omien taitojen kehittämisen sekä hankinnat ensimmäiseen kotiin

   Goodwill Pasilan kierrätysmyymälän kassalta tervehtii hyväntuulisena Liven merkonomiopiskelija Veetu. Hän on ollut...