Siirry sivun sisältöön.

1 minuutin luku

Liven ja HemmaKodin ikkunanpesukampanja järjestetään jo toista kertaa – askel kohti kohtaanto-ongelman ratkaisemista

Live-säätiö ja HemmaKoti jatkavat viime keväänä käynnistynyttä yhteistyötä ja työllistävät tämätyökykyisiä opiskelijoita, kuntoutujia ja valmennettavia kevään ikkunanpesukampanjassaan osoittaakseen esimerkkiä työvoimapulan osaratkaisemiseksi.

Liven ja HemmaKodin ikkunanpesukampanja on voimassa huhti-toukokuun aikana. Asiakkaat voivat halutessaan tilata pesun HemmaKodin kautta ja samalla työllistävät Liven asiakkaita, kuten opiskelijoita. Kampanjan tavoitteena ei ole vain tarjota ikkunanpesupalveluita, vaan myös osoittaa esimerkkiä työvoimapulan osaratkaisemiseksi ja mahdollistamalla opiskelijoille arvokkaita kokemuksia työelämästä.

Toista kertaa käynnistyvä kampanja, on saanut hyvää palautetta asiakkailta. Esimerkiksi Espoossa sijaitsevan Vallikallion Shellin yksikön päällikkö Pia Parviainen kertoo, että yhteistyö on sujunut erinomaisesti.

– He ovat tehneet hyvää ja tarkkaa työtä. Ikkunat kiiltävät joka kerta pesun jälkeen. Parviainen korostaa myös kumppanuuden tuomaa lisäarvoa tärkeiden arvojen äärellä työelämässä.

Suomessa poistuu työmarkkinoilta arviolta 100 000 ihmistä vuodessa, eivätkä uudet pienet ikäluokat korvaa eläköityviä ryhmiä. Samaan aikaan 65 000 osa-aikaista täsmätyökykyistä etsii työtä. Jostain syystä työvoimapulasta kärsivät alat eivät kohtaa näitä hakijoita. Syynä voi olla se, että yrityksillä ei ole tietoa täsmätyönkykyisten palkkaamisesta. Osittain työntekijöitä haetaan samoja, vanhoja kanavia pitkin sen sijaan, että osattaisiin hyödyntää uusia verkostoja.

– Työllistämällä tämätyökykyisiä henkilöitä yritykset voivat samalla ratkaista osan työvoimapulasta, joka vaivaa monia aloja Suomessa. Yhteistyön myötä myös arvot näkyvät tekoina, ei vain puheina, sanoo Liven asiakkuuspäällikkö Annika Lipponen.

Täsmätyökykyisyys käsittää monipuolisen ihmisjoukon kehitysvammaisista pitkäaikaistyöttömiin, erityistä tukea tarvitseviin ja niihin, joiden työ- tai toimintakyky on syystä tai toisesta laskenut. Olennaista on, että ihminen kyllä pystyy työskentelmään, jos työtehtäviä tai työaikoja vain mukautetaan yksilöllisesti.

Case Vantaan kaupunki: Työnhaun valmennuksessa asiakas saa täsmäavun työllistymiseensä

1 min luettu

Case Vantaan kaupunki: Työnhaun valmennuksessa asiakas saa täsmäavun työllistymiseensä

Vantaan kaupunki tarvitsi matalan kynnyksen palvelun, jossa työttömät työnhakijat saavat tukea ja täsmävinkkejä työnhakuun. Viime keväänä Live...

Lue lisää
Perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaku on alkanut – Hae Ammattiopisto Liveen kevään yhteishaussa

1 min luettu

Perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaku on alkanut – Hae Ammattiopisto Liveen kevään yhteishaussa

Kevättalven odotetuin aika on nyt käsillä, kun perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaku on alkanut. Ammattiopisto Live, pääkaupunkiseudun...

Lue lisää
Työelämän muutokseen tarvitaan tukea – ja kohtaamisia

2 min luettu

Työelämän muutokseen tarvitaan tukea – ja kohtaamisia

Hallitusohjelmassa on sitouduttu vahvistamaan työelämän vastaanottokykyä niin, että esimerkiksi osatyökykyisten, maahanmuuttajien, ikääntyneiden ja...

Lue lisää