Siirry sivun sisältöön.

Työpaikkaohjaajakoulutus

Täältä töihin!

Liven työpaikkaohjaajakoulutus keväällä 2024

Työpaikkaohjaajalla on ensiarvoisen tärkeä rooli työpaikalle oppimaan tulevan opiskelijan perehdyttämisessä, ohjaamisessa ja arvioinnissa. Tule mukaan Ammattiopisto Liven tarjoamaan työpaikkaohjaajakoulutukseen, vahvistat valmiuksiasi toimia tässä tärkeässä tehtävässä ja pääset jakamaan arjen kokemuksia muiden ohjaajien kanssa.  

 Kenelle? 

Koulutukset ovat suunnattuja opiskelijoita perehdyttäville ja ohjaaville henkilöille, työnantajille, työpaikkaohjaajille sekä muille työelämän edustajille, jotka toimivat työpaikkaohjaajina koulutus- ja oppisopimusjaksoilla sekä osaamisen arvioijina näytöissä.

 Mitä? 

Työpaikkaohjaajakoulutuksessa saat osaamista, välineitä ja vertaistukea työpaikalla tapahtuvan oppimiseen suunnitteluun, ohjaukseen ja arviointiin.  

 Koulutuksen sisältö: 

  • Koulutussopimus ja oppisopimus - työpaikkaohjaajan rooli ja tehtävät 
  • Vaativa erityinen tuki ja monikulttuurisuus - näin ohjaan työpaikalla  
  • Tutkinnon perusteet - Mitä opiskelijan pitää oppia työpaikalla? 
  • Perehdytys ja työturvallisuus työpaikalla 
  • Näytöt ja osaamisen arviointi   

Miten? 

Koulutus on kestoltaan 2 x 2 h ja sisältää pienimuotoisen ennakkotehtävän ja välitehtävän. Koulutus on maksuton ja sen suorittamisesta saa todistuksen. 

Koulutusosio 1 / etäkoulutus, Teams
ke 27.3.2024 klo 09.00-11.00

Koulutusosio 2 / etäkoulutus, Teams
ke 10.4.2024 klo 09.00-11.00

Ilmoittauduthan koulutukseen viimeistään ma 18.3.2024 mennessä täältä.

Kysy työpaikkakohtaisia koulutuksia! 
Järjestämme työpaikoille räätälöityjä koulutuksia, jotka voivat olla alakohtaisia tai keskittyä erityistä tukea tarvitsevan tai maahanmuuttajataustaisen opiskelijan ohjaamiseen. Koulutus voidaan toteuttaa etänä tai lähikoulutuksena työpaikallanne. 

 

Ohjausta ja neuvontaa

Liven palvelupiste

Haluatko tietoa Liven tarjoamista koulutuksista, valmennuksista ja muista palveluista? Liven Palvelupisteeltä saat ohjausta ja neuvontaa sopivan jatkopolun löytämiseen. Tavoitteesi voi olla vaikkapa opiskelupaikan löytäminen, työkykyiseksi kuntoutuminen, päivärytmin harjoittelu tai suomalaiseen työelämään tutustuminen. Etsitpä sopivaa vaihtoehtoa itsellesi, asiakkaallesi tai läheisellesi – ota rohkeasti yhteyttä!