Siirry sivun sisältöön.

1 minuutin luku

Ammattiopisto Live avaa uuden toimipisteen Espoon Otaniemeen

Ammattiopisto Live laajentaa TELMA-koulutustaan avaamalla noin 40–50 opiskelupaikkaa Espoon Otaniemeen elokuun alusta 2024 alkaen. Uusi toimipaikka on suunniteltu tarjoamaan monipuolisia tiloja ja tukitoimia erilaisille hakijoille. Tällä hetkellä Ammattiopisto Live toteuttaa TELMA-koulutusta Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Lohjalla ja Porvoossa.

TELMA-koulutuksessa opiskelu tapahtuu pienryhmissä eri oppimisympäristöissä. TELMA-koulutus, on suunnattu laajaa ja vaativaa tukea tarvitseville opiskelijoille. Koulutuksen keskiössä on kotona ja työelämässä tarvittavien arjen taitojen opiskelu sekä valmiuksien kehittäminen yhteiskunnassa toimimiseen. 

TELMA-koulutuksen tarve on kasvanut parin viime vuoden aikana merkittävästi, ja kasvaa edelleen ainakin vielä 2024 ajan. Pyrimme lisäämään koulutuksen koulutuspaikkoja siten, että vastaamme pääkaupunkiseudun tarpeeseen mahdollisimman kattavasti, Ammattiopisto Liven rehtori Antti Aavikko kertoo. 

TELMA-koulutuksen tavoitteena on löytää jokaiselle opiskelijalle sopiva työ- tai työtoimintapaikka. Ammattiopisto Live tekee aktiivisesti yhteistyötä alueen yritysten kanssa vahvistaakseen opiskelijoiden työelämävalmiuksia. Uudessa toimipaikassa on monipuoliset tilat arjen taitojen kehittämiseksi, mukaan lukien opetuskeittiö, kodinhoitotila, ryhmätiloja ja muita tiloja terapian tai pienryhmien järjestämiseen. Tiloissa on huomioitu myös yksilöllisen opiskelun tarpeet. 

Otaniemen keskeinen sijainti tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden nauttia monista liikuntapaikoista ja -mahdollisuuksista. Ammattiopisto Liven painotus arjen liikkumisessa ja liikunnassa tukee opiskelijoiden kokonaisvaltaista hyvinvointia, ja oppilaitoksen tarjoamat aktiviteetit edistävät työ- ja toimintakykyä.

Liven TELMA-koulutukseen voi hakea kevään yhteishaussa.

Live on valittu Kelan harkinnanvaraisen kuntoutuksen palveluntuottajaksi

1 min luettu

Live on valittu Kelan harkinnanvaraisen kuntoutuksen palveluntuottajaksi

Live on valittu sekä neurologisten sairauksien että tuki- ja liikuntaelimien, reuman tai muun yleissairauden Kelan harkinnanvaraisen kuntoutuksen...

Lue lisää
Perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaku on alkanut – Hae Ammattiopisto Liveen kevään yhteishaussa

1 min luettu

Perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaku on alkanut – Hae Ammattiopisto Liveen kevään yhteishaussa

Kevättalven odotetuin aika on nyt käsillä, kun perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaku on alkanut. Ammattiopisto Live, pääkaupunkiseudun...

Lue lisää
Claudia Teittinen toivoisi päättäjiltä empatiakykyä - “Jokaisen tulisi kävellä kilometri toisen ihmisen kengissä ymmärtääkseen muita

2 min luettu

Claudia Teittinen toivoisi päättäjiltä empatiakykyä - “Jokaisen tulisi kävellä kilometri toisen ihmisen kengissä ymmärtääkseen muita"

Osallisuuden kokemus on tärkeä osa elämäämme. Se on kokemus siitä, että tulemme hyväksytyiksi juuri sellaisina kuin olemme vahvuuksinemme ja...

Lue lisää